Sonnet xMac mini server

Egy Mac mini asztali számítógép befogadására alkalmas, 1U kivitelű, szerver szekrényben elhelyezhető Thunderbolt 3 alapú konstrukció, amelybe a gép mellé egy PCI Express kártya is berakható.

Ár: bruttó 508 000 Ft


A Thunderbolt technológiának és a Sonnet kiváló tervezésének az eredője egy a professzionális kreatív kiszolgálók világába felkapaszkodó, 1U méretű megoldás a Mac mini számítógépek kiegészítésére, amely a kor igényeinek megfelelve többre képes, mint amit a letűnt Xserve termék valaha kínált.

A Sonnet xMac mini Server képes komoly tudással felvértezni az Apple kis- és középvállalkozások részére kínált Mac mini számítógépét, mégpedig úgy, hogy Thunderbolt 3 kapcsolaton keresztül egy sor dedikált kártyával képes kiegészíteni: az 1U méretű xMac mini Server egy olyan ház, amelynek Thunderbolt kapcsolatán keresztül két PCI-Express kártya illeszthető a Mac minihez, olyan bővítési lehetőséget kínálva, amely korábban csak a nagy méretű asztali gépekben volt meg - például a Mac Pro vagy a néhai Xserve modellekben. Az egyik PCI-Express 2.0 teljes méretű, teljes hosszúságú és magasságú foglalat (x16), míg a másik fél méretű, fél hosszúságú és magasságú foglalat (x8). Előbbibe olyan professzionális kártyákat helyezhetünk, mint a profi videós gyorsító megoldások (RED ROCKET, AJA Kona, BlackMagic Declink), míg a kisebb foglalatba elsősorban plusz csatlakozókat, mint a Sonnet Gigabit Ethernet kártyája, kis méretű eSATA duál csatlakozója. Természetesen az igényeknek megfelelően RAID vezérlő kártyával is bővíthetjük a rendszert egy nagy kapacitású külső RAID rendszer kezeléséhez. A nagyszerű a dologban az, hogy a Thunderbolt kapcsolat elegendő sávszélességet biztosít ahhoz, hogy a PCI-Express 2.0 kártyák erejük maximumát hozzák, és ne csökkentett üzemben dolgozzanak. 

A Sonnet xMac mini Server Thunderbolt 3 alapú Mac mini ház képes befogadni bármely Mac mini (2018) számítógépet. Az 1U méretű ház előnye, hogy belehelyezhető standard szerver szekrényekbe, így nem okoz gondot, hogy a Mac mini kisebb, mint a szabvány. A Sonnet úgy alkotta meg a termékét, hogy annak elején a bekapcsoló gomb a Mac mini bekapcsolását is biztosítsa, míg a hátán lévő tápcsatlakozó nem csak a háznak biztosít tápellátást (100 Watt), hanem a benne lévő Mac mini számára is. Az xMac mini Server hátán lévő csatlakozók követik a Mac mini hátának csatlakozóit, vagyis nem vész el jelentős mennyiségű csatlakozó felület, az eszköz külsején még Thunderbolt port is található annak érdekében, hogy könnyedén tudjunk egyéb gyors eszközöket vagy kijelzőt kapcsolni a rendszerre. A Mac mini azon képességét, hogy egyszerre két kijelzőt kezel, a kivezetett HDMI csatlakozó biztosítja. Praktikus az előoldali USB 3.0 kapcsolat, amely révén USB kulcsot csatlakoztathatunk a termékhez anélkül, hogy a hátán kellene botorkálni.

Az xMac mini Server belsejében felhasználó által cserélhető ventilátorok találhatók, amelyek változó intenzitással forognak a terheltségtől és hőtől függően, és biztosítják a házban a levegő folyamatos áramlása révén a hűtést. 

A Sonnet okos megoldása révén nem csupán helyet találhatunk a Mac mini számára a szerver teremben, de a PCI-Express kártyák révén valóban professzionális célra is használhatjuk a gépet. Ennek elsősorban a videós szakemberek vehetik a hasznát, de egy Mac mini alapú szerver ideális lehet azok számára is, akik internet tartalmat szolgáltatnak, és például külső tárhelyet kapcsolnak a Mac minihez nagy sebességű kapcsolaton keresztül. Oktatási intézmények, közepes nagyságú vállalkozások számára mindenféle szerver szolgáltatásra kiváló lehet a Mac mini nyújtotta megoldás, és a kártyák révén további tudással bővíthető a rendszer. A Thunderbolt kapcsolatnak megvan az az előnye is, hogy sorba köthető, tehát további Thunderbolt eszközök is az xMac mini Server szabad csatlakozójára kapcsolhatók. 

A Sonnet az xMac mini Server termékkel nem csak felélesztette az Xserve megszűnésével kimúlt 1U szerver termékvonalat, de olyan lehetőségeket kapcsolt a Mac mini termékvonalhoz, amelynek a kreatív professzionális felhasználók, videó stúdiók nagy hasznát vehetik. 

A termék ára 2 év garanciát tartalmaz.

Részletes technikai paraméterek

Kompatibilis minden Mac mini számítógéppel 2010-től (a 2010-es Mac mini DVD nyílását elfedi)
1U magasságú kialakítás standard rögzítő nyílásokkal
A felső burkolat védi a gépeket, akadályozza azok kiemelését
Kompatibilis a hordozható szekrényekkel, kiváló a mobilan alkotó szakemberek számára
Előről hátrafelé irányuló légáramlást biztosít hűtési céllal
Előoldali gombokkal rendelkezik
Előoldali USB 3.0 kapukkal rendelkezik
A számítógép hátoldala teljesen nyitott, így remek hozzáférés áll rendelkezésre
A kábelek rögzítését elvezető nyílások biztosítják, így azok nem húzhatók ki véletlenszerűen
Méretek: 48,3 centimtéer szélesség x 21,6 centiméter mélység x 4,4 centiméter magasság
2 év jótállás
Amerikai Egyesült Államokban tervezett és gyártott termék