MagEasy Power Station Magnetic Wireless Charging Stand

Négy eszköz egyidejű töltésére alkalmas, 55 Watt összteljesítményű, elegáns kivitelű asztali töltő megoldás.

Ár: bruttó 24 990 Ft


A SwitchEasy cég önálló márkává fejlesztett MagEasy vonalának egyik kiváló terméke a szerénytelenül csak erőműnek nevezett Power Station Magnetic Wireless Charging Stand, amely nagy teljesítménnyel képes tölteni az iPhone modelleket, az arra felkészített Apple Watch órákat, ráadásul még egy AirPods Pro modellt is az alján. Az iPhone töltő rész MagSafe képességű, vagyis nem csak mágnesesen rögzítik a telefonunkat, hanem nagyobb hatékonysággal is képes tölteni azt. Extraként pedig egy USB-C töltő kapuval is rendelkezik, hogy számos másféle eszközt is tölteni tudjunk kábeles kapcsolat révén.

Az Apple az iPhone 8 és iPhone X sorozatnál bemutatta a Qi vezeték nélküli töltési szabványt, amely roppant kényelmes és népszerű képességgé vált. Hátulütője volt azonban, hogy ha nem pontosan van a töltőre illesztve a telefon, akkor a töltés hatékonysága csökken, és érezhetően lassabban töltődik fel a készülék. Ezt a problémakört hivatott áthidalni az Apple által bemutatott, a korábbi Mac gépek világából nevet kölcsönző MagSafe töltő megoldás, amelynek lényege, hogy egy mágnes gyűrű segítségével a Qi töltő pontosan odakerül az iPhone hátán, ahol a leghatékonyabb a töltés. Ennek köszönhetően nagyobb hatékonyságú a töltés, illetve a hatástalan elektromágneses hullámok arányának drámai csökkenésével az átadott energia valóban az akkumulátort tölti, és nem hővé alakul át.

A MagEasy Power Station Magnetic Wireless Charging Stand használatának alapja egy különálló fali töltő. A gyártó a névleges teljesítmény leadásához legalább 65 Watt teljesítményt javasol, vagyis az Apple 70 Wattos USB-C falitöltője vagy annál erősebb töltő javasolt. Ekkora teljesítményre azért van szükség, mert bár a MagSafe iPhone töltő, az AirPods és az Apple Watch töltő nem igényel ennyi ellátást, de az USB-C kapun keresztül akár 20 Watt is leadható például az iPad modellek töltéséhez, ezért a készülék összteljesítménye 55 Watt.

Az iJoe.hu kínálatában a következő falitöltők jöhetnek számításba a termékhez:
Apple 140 Wattos USB-C falitöltő…
Apple 96 Wattos USB-C falitöltő…
Apple 70 Wattos USB-C falitöltő…
Satechi 145 Wattos USB-C GaN utazó töltő…
Satechi 200 Wattos USB-C GaN asztali töltő…

Az elegáns kialakítású MagEasy Power Station Magnetic Wireless Charging Stand fekete és fehér színekben érhető el harmonizáló fém komponensekkel, így kellően jól mutat az asztalunkon, éjjeli szekrényünkön. Az iPhone megemelt tartása rendkívül kényelmes, hiszen üzenet, értesítés vagy hívás esetén távolabbról is láthatjuk a kijelzőt, oldalra fordítva pedig az iOS szoftveres lehetőségeinek megfelelő tartalom prezentálási opciók közül választhatunk.

Az eszköz az iPhone 12 vagy újabb modelleket MagSafe kapcsolattal tudja rögzíteni, így ezen eszközöket akár 15 Watt teljesítménnyel tudja gyorstölteni. (Az iPhone 12 mini és iPhone 13 mini modellek 12 Watt gyorstöltést tudnak fogadni.) Amennyiben ezeknél régebbi, Qi töltésre alkalmas iPhone modellt töltünk például a tok hátára applikált mágneses gyűrű segítségével, úgy a töltést teljesítménye maximum 7,5 Watt, ám itt számolni kell azzal, hogy a nagyobb távolság miatt némileg csökken a hatásfok, a töltési teljesítmény inkább 3,5-5 Watt körül lesz, és inkább éjszakai töltésre alkalmas így az eszköz, vagy munkahelyen egész munkaidős töltésre, szinten tartásra.

Az Apple Watch töltésére 3 Watt teljesítményt biztosít az állvány, amely kíméletes, ám kellően dinamikus is a kicsi akkumulátorok számára. Az óra az állvány tetején az iPhone mögötti részen helyezhető el, és a kialakításnak köszönhetően bármelyik szíjjal kompatibilis.

Az AirPods töltő rész, vagyis az eszköz talapzata nem csak a fülhallgató töltésére alkalmas, hanem egy teljes értékű Qi töltő, vagyis akár egy másik iPhone is tölthető itt. Ez 5 Watt, 7,5 Watt, 10 Watt vagy 15 Watt teljesítmény leadására alkalmas a fogadó eszköztől függően. Itt Qi képességű külső akkumulátort is tölthetünk.

Az eszköz talpának hátán lévő bemenet mellett (In) egy USB-C kimenet (OUT) is található, amely révén gyakorlatilag bármilyen eszközt lehetőségünk van tölteni, amely számára elegendő a maximum 20 Watt teljesítmény: az iPad modellek mellett kábellel másik iPhone modellt, külső LED lámpát, fényképezőgép akkumulátorát - bármit, ami USB-C forrásról áram fogadására alkalmas. Ez képes az eszköz függvényében 5 Watt, 7,5 Watt, 10 Watt, 15 Watt és 20 Watt teljesítmény leadására.

Ezen maximumokat összeadva 53 Watt a végeredmény, ám a terméken található egy LED fény is, amely 2 Watt fogyasztással adja az 55 Wattos összteljesítményt. Ez nem csak egy töltés jelző megoldás, hanem az eszköz alján lévő hideg fehér fénnyel világító, három fokozatú LED háttérfény, amely visszafogott, de mégis jól érzékelhető megvilágítást ad az asztalnak, ahol a töltőt elhelyezzük. A fényerő fokozatot a talpon lévő érintőgombbal tudjuk szabályozni a három fokozat és a kikapcsolt állapot között.

Az egység segítségével tehát négy eszközt tudunk egyszerre tölteni, mégpedig nagy hatékonysággal.

A csomag a töltő állványon kívül USB-C töltőkábelt tartalmaz - ennek természetesen mindkét vége USB-C, hiszen a 65 Watt teljesítmény igényhez ez szükséges.