iRig Mic Field

Lightning csatlakozóval szerelt, dönthető szögű, kiemelkedő minőségű sztereó mikrofon az iOS eszközökkel való használatra.

Ár: bruttó 26 990 Ft


Az IK Multimedia többféle mikrofon megoldást kínál az iOS felhasználók számára annak érdekében, hogy a mobil eszközeinkkel a lehető legjobb minőségű sztereó hangot rögzítsük kül- és beltéren egyaránt. Az iRig Mic Field nevű termék az első olyan ultrakompakt megoldás, amely a Lightning csatlakozóra épül, és könnyedén hordozható kiegészítője bármely iPhone, iPod touch, iPad mini (1-5. generációs), iPad Pro (9,7"; 12,9" 1-2. generáció, 10,5"), iPad 9,7", iPad 10,2" vagy iPad (9. generációs) készüléknek. 

Az iRig Mic Field különlegessége, hogy a segítségével bárhol lehetőségünk van jó minőségű sztereó hangot rögzíteni az iOS eszközeink segítségével, túllépve a beépített mikrofon és az analóg mikrofonok mono hangélményét. Az IK Multimedia kiváló minőségű alkatrészeket használt fel a termék előállításához: a 24-bites analóg-digitális konvertert a gyártó kimondottan audiofil alkotóelemnek nevezi. A készülék 44,1 és 48 kHz mintavételezéssel egyaránt képes rögzíteni, amely révén a mozgóképes hangforrások készítéséhez is ideális lehet, hiszen a filmek standard hanganyaga 48 kHz-es. Az olasz gyártó mindehhez hatékony zajcsökkentési megoldást is biztosít. 

Mindez a tudás egy olyan kis méretű dobozba van tömörítve, amelyről nem is feltételeznénk, hogy erre képes! A készülék segítségével valóban bárhol és bármikor rögzíthetünk nagyszerű minőségű hangot: legyen az zenekari próba, egy fülünkbe csengő dallam eltárolásának igénye az ihlet legképtelenebb helyszínéről, mozgóképes produkciókhoz szánt háttér hanganyag, vagy akár egy jó minőségűnek szánt interjú vagy zenei demó. 

Az iRig Mic Field a könnyű szállíthatóság érdekében rendkívül könnyű kialakítású. Tápellátását a Lightning csatlakozóról kapja. 90 fokban elforgatható annak érdekében, hogy az optimális irányból tudja rögzíteni a felvételt. Ezen kívül rendelkezik minijack kimenettel is az azonnali visszahallgatás érdekében. 

Az elforgatás különösen hasznos, ha az iPhone-t, iPod touch vagy régebbi iPad készüléket egy állványra helyezzük a hangrögzítés közben - például egy iStabilizer tabMount megoldásra. Ilyenkor a kis Lightning konnektoron el tudjuk forgatni a mikrofont, hogy az jobban irányuljon a hanghoz. 

Az IK Multimedia biztosítja a termékhez a megvásárolható bővítményekkel egészen komoly tudásúra fejleszthető, alapból hangfelvételre képes iRig Recorder alkalmazást, amely révén sokoldalúan kiaknázható az eszköz tudása. A termék a szoftveren belül, de egy LED formájában saját testén is visszajelez a rögzítés minőségével kapcsolatban, így elkerülhetjük a túlvezérlést, és szükség esetén állíthatjuk az érzékelési hangerőt - olyan paraméter ez, amelyet a beépített mikrofon esetén nem tudunk végrehajtani. A LED több színt képes megjeleníteni a hangrögzítés világából megszokott árnyalatokban. 

Az iOS képes arra is, hogy videó rögzítés közben ne a beépített mikrofont használja, hanem az iRig Mic Field képességét vegye igénybe. Míg az iPhone segítségével bámulatos minőségű videót tudunk rögzíteni, addig az iRig Mic Field jóvoltából a kapcsolódó hang is kiváló lesz, emelve a produkció összhatását. Köszönhetően annak, hogy az iRig Mic Field az Apple által biztosított Core Audio és Core Video keretrendszereket támogatja, bármely olyan alkalmazás képes használni, amely az Apple fejlesztési irányelveihez idomul - így a GarageBand és az iMovie is használhatja a mikrofont. 

Részletes technikai paraméterek

• Jelleg: kondenzátor mikrofon
• Maximális hangnyomás: 115 dB
• Frekvencia tartomány: 40 Hz - 20 kHz
• Felbontás: 24-bit
• Mintavételezés: 44,1 kHz vagy 48 kHz
• Hangerő sáv: 48 dB
• Táp: iOS eszközről Lightning csatlakozóval
• Vezérlés: hangerő változtató forgó gomb; több színű jelző LED
• Csatlakozók: Lightning, minijack
• Méret: 50 mm x 57,5 mm x 16 mm
• Tömeg: 30 gramm

A csomag tartalma:
• iRig Mic Field
• Eltávolítható habszivacs szélvédő
• Tok

Az iRig Mic Field nagyszerű lehetőségeket nyújt az igényes mobil hangfelvételhez, és előnye, hogy mindig nálunk lehet, íg nem maradunk le semmilyen audió témáról, amely fontos lehet a számunkra. 

Az iRig Mic Field megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől. 

iRig Mic FieldAkció

Lightning csatlakozóval szerelt, dönthető szögű, kiemelkedő minőségű sztereó mikrofon az iOS eszközökkel való használatra.
Termék részletei
Azonnal átvehető
Mennyiség:

21 251 Ft + áfa

Bruttó 39 990 Ft

Bruttó 26 990 Ft