Mophie Snap+ PowerStation Stand külső akkumulátor

10.000 milliamperórás akkumulátor 1/4"-es csavarnyílással a fotóállványon való elhelyezéshez MagSafe töltéssel és rögzítéssel.

Ár: bruttó 19 990 FtA Mophie sok-sok gyártó közül elsőként mutatta be azt a kézenfekvő megoldást, hogy a MagSafe rögzítésű, nagy teljesítményű külső akkumulátorának aljába standard 1/4” fotós csavar menetet alkotott, így a hosszú gyorsított felvételek során sem kell absztrakt rögzítő megoldásokkal megoldani az iPhone egyidejű megtartását és töltését. Bemutatjuk a Mophie Snap+ PowerStation Stand nevű terméket. 

Az iPhone készülékek akkumulátora normál használat mellett általában kibír egy napot, de ha fényképezünk, videókat készítünk akár egy városnézés, akár egy természetbe irányuló kirándulás során, szinte biztos, hogy idő előtt elfogy az akkumulátorból a töltés. Emellett az sem ritka, hogyha a készülék rendkívül látványos gyorsított videó (time-lapse) módját használjuk, és eleve állványon tároljuk a telefont, valamilyen módon szükséges megoldanunk az akku töltést, hiszen ebben a módban szintén intenzíven merül a készülék.

A Mophie ezekre a feladatokra éppúgy megoldást nyújt, mint az egyszerű iPhone mobil töltési igényre: a Mophie Snap+ PowerStation Stand USB-C kapun keresztül töltődik fel. Töltését dedikáltan töltőről kell elvégezni, akár a Mac, akár egy iPad, akár az iPhone készülékhez külön megvásárolt falitöltőről, mivel az USB-C kapu egyúttal kimenetként is funkcionál, vagyis akár egy Mac számára is képes minimális tartalék áramot biztosítani - természetesen nem erre a célra szolgál a készülék, ám egy iPad Pro modellt a maga 20 Wattos kimenetével már magabiztosan fel tud tölteni.

Az USB-C mellett a termék Qi szabvány szerint vezeték nélkül is képes tölteni az iPhone készülékeket, illetve akár AirPods Pro vagy AirPods 3 fülhallgatókat, továbbá mágneses gyűrűje révén az iPhone 12 és újabb modelleket, illetve a legújabb AirPods Pro és AirPods 3 fülhallgatókat mágneses rögzítésű MagSafe technológiával is tölt. 

Itt érvényesül a fotós csavarnyílásának remek előnye: úgy képes tölteni a ráhelyezett iPhone modellt, hogy egy fotós állványon rögzíthetjük, és a MagSafe kapcsolat révén tökéletesen stabilan áll rajta a telefon készülék, ezáltal az akkumulátor és az iPhone is stabilan tart, nem kell sajátos akku rögzítő praktikákat alkalmaznunk, illetve nem fordul elő, hogy iPhone és külső akku is van nálunk, de a kettő közé szükséges kábelt otthon felejtjük, és nem tudjuk tölteni a készüléket, hiszen a vezeték nélküli töltés kábel nélkül biztosítja ezt. Amennyiben MagSafe technológiás tokkal használjuk az iPhone készüléket, a Mophie Snap+ PowerStation Stand akkor is hatékonyan tölt, hiszen pontosan az ideális helyre van pozicionálva a töltő tekercs. 

A termék rendkívül strapabíró külső kivitelű, a töltését egy gomb lenyomásával tudjuk ellenőrizni, és zseniális vonása, hogy töltés közben sem zavaró, csak merőlegesen látható LED-fények jelzik ki, hogy hol tart az akku feltöltődése, így egyáltalán nem jellemző, hogy zavaróak lennének a fényei. 

Hátoldala finoman kihajtható, így akár asztali állványként is használható az iPhone hátoldalán. Álló és fekvő módban is tájolható az iPhone ilyen módon alkalmazva az akkus tokot.