UNO Synth Pro

Professzionális igényű analóg szintetizátor sokoldalú számítógép kapcsolatokkal és UNO Synth Editor alkalmazással.

Indulóár: bruttó 119 990 Ft-tólDíjnyertes analóg hangzás különleges kivitelben

Nincsen hasonló a piacon: Az IK Multimedia a technika újdonságait ötvözte a csúcskategóriás szintetizátoraiban az analóg hagyományok világával, így készült el az UNO Synth Pro termékcsalád, amely lemezlovasok, producerek, zeneszerzők igényeit szem előtt tartva kapcsolódik be a hangszertárunkba. 

Az UNO Synth Pro szinte bármilyen analóg szintetizátor hang létrehozására képes, amit csak el lehet képzelni. Egyedülálló kettős szűrővel, 3 oszcillátoros parafonikus kialakításával, 256 előbeállításával, 64 lépéses szekvenszerével, stúdió-minőségű effektusokkal, sokoldalú csatlakozóival és még sok egyébbel az UNO Synth Pro új utakat tör a zenekészítők számára.

Kétféle kivitelben kapható, hogy minden zenész igényeinek megfeleljen: színpadra kész fémházzal és prémium Fatar félig súlyozott billentyűzettel; vagy ultramobil, mikró-USB tápellátással és kapacitív (érintő felületű) billentyűzettel. Az UNO Synth Pro bárki számára intelligens formátumban kínálja az analóg hang alkotás következő generációját. Rugalmas átmenetet nyújtva az ár és a kivitel között.

Analóg vagy digitális? Virtuális analóg!

Az IK Multimedia több helyen is analógként hivatkozik az UNO termékcsalád tagjaira. Természetesen egy igazi analóg szintetizátor számottevő méretű, fogyasztású, hely igényű, és persze a melegedésével az oszcillátor hangja némileg torzul, vagyis nem ugyanúgy szól, mint az üzembe helyezés után közvetlenül. 

Az UNO termékek úgynevezett virtuális analóg szintetizárátok, vagyis olyan digitális szintetizátor termékek, amelyek számítógépes algoritmusok segítségével írják le nagy pontossággal a klasszikus analóg rezgéskeltők képességeit, ezáltal elérve a hangzásukat. 


Fő funkciók és képességek

Óriási, igazi analóg hangzás: 3 folyamatosan változó hullámformájú oszcillátor impulzusszélesség-modulációval (PWM), szinkronnal, frekvencia modulációval és gyűrűmodulációval

Kapcsolódó fogalmak:

Impulzusszélesség-moduláció: Az impulzusszélesség-moduláció (angolul pulse-width modulation, PWM) az inerciális elektromos eszközök szabályozására elterjedten alkalmazott technika, melyet a korszerű teljesítményelektronika tett a gyakorlatban is használhatóvá.

GyűrűmodulációAz elektronikában a gyűrűmoduláció egy jelfeldolgozó funkció, a frekvenciakeverés megvalósítása , amelyben két jelet kombinálnak, hogy kimenő jelet kapjanak. Az egyik jel, amelyet vivőnek neveznek, jellemzően szinuszhullám vagy más egyszerű hullámforma ; a másik jel jellemzően bonyolultabb, és bemeneti vagy modulátorjelnek nevezik . A gyűrűmodulátor egy elektronikus eszköz a gyűrűmodulációhoz. A gyűrűmodulátor használható zenei szintetizátorokban és effektegységként.

Kettős szűrő kialakítás: egy új SSI szűrő plusz az eredeti UNO Synth szűrő 24 lehetséges módhoz, beleértve a soros és párhuzamos útválasztást

Hatalmas hangrugalmasság: teljes ADSR burkolók (envelope) + LFO-k és modulációs mátrix

Hatékony vezérlés: 256 darab, felhasználó által szerkeszthető előbeállítás, beépített arpeggiátor és 64 lépéses szekvenszer automatizálással

Beépített effektusok: 12 stúdióminőségű effekt 3 egyidejű slotban: moduláció, késleltetés és zengetés, valamint valódi analóg túlvezérlés

Fejlett csatlakoztathatóság: zajtalan szimmetrikus (balanced) kimenetek; USB, MIDI és CV/Gate I/O; plusz hang bemenet szűrőkhöz, effektusokhoz vagy átjátszáshoz (pass-thru)

A csomag tartalmazza az ingyenes UNO Synth Editor nevű szerkesztőprogramot a Mac-hez, amely önálló alkalmazásként működik, de képes beépülni modulárisan a kedvenc digitális hangszerkesztő alkalmazásainkba is.

3 oszcillátor minden igényre

A három analóg oszcillátor folyamatosan változtatható hullámformát kínál, beleértve az impulzusszélesség-modulációt is. Az oszcillátorok szinkronizálhatók a harmonikusabb, összetettebb hangok eléréséhez, az oszcillátor FM (frekvenciamoduláció) pedig lehetővé teszi a csilingelő hangoktól az éles ipari hangokig mindennel az előállítását.

Az UNO Synth Pro gyűrűmodulációt is kínaál az ingatag, sci-fi hangzásért, valamint fehér zajgenerátort az ütős hangok és epikus hangzások széles skálájához. Ezáltal klasszikus élményt nyújtó szinti hangokat éppúgy újraalkothat, mint teljesen újakat – az UNO Synth Pro rendelkezik a szükséges eszközökkel.

Kettős szűrő 24 elérhető móddal

Az eredeti UNO Synth 2 pólusú OTA multimódusú szűrője mellett az UNO Synth Pro egy új, 2/4 pólusú SSI LP szűrőt biztosít önoszcillációval. A kettős szűrők sorosan vagy párhuzamosan, invertálható fázissal használhatók, összesen 24 lehetséges szűrőkombinációhoz.

Röviden, az UNO Synth Pro képes újrateremteni a leghíresebb klasszikus szintetizátorok szűrőhangját, valamint friss, új lehetőségeket kínál a képzelet határaiig.

Burkolók, szűrők és modulációs mátrix

Az UNO Synth Pro két darab teljes ADSR burkolót kínál, az egyik a szűrőnek, a másik pedig az amplitúdó számára van dedikálva, és mindkettő rendelkezésre áll forrásként az oszcillátor hangmagasságától és hullámformájától az LFO sebességig vagy akár más burkológörbe fokozatokig.

2 LFO (alacsony frekvenciájú oszcillátor) képes klasszikus szinti vibrato, wah és tremolo létrehozására, valamint bonyolultabb modulációk elvégzésére, beleértve az frekvencia modulációs hangtartományt.

A 16 slotos modulációs mátrix pedig mindezek útválasztását gyerekjátékká teszi. Gyorsan és egyszerűen megtervezhetjük a legkifinomultabb modulációs sémát is, belső és külső forrásokkal, beleértve a MIDI vezérlőket is.

Lenyűgöző beépített effektusok

Az IK Multimedia több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az analóg stúdióeffektusok modellezésében. Az UNO Synth Pro esetében szuper meleg és organikus, valódi analóg túlvezérlést, valamint tizenkettő stúdióminőségű effektust találunk három egyidejű slotban: moduláció, késleltetés és visszhangzás. A külső jelek is továbbíthatók ezeken az effekteken keresztül, az előeffektusok szűrésével a maximális rugalmasság érdekében.

Rendkívül fejlett billentyűk a könnyű játék szolgálatában

A nagyobb méretű UNO Synth Pro prémium 37 billentyűs, félig súlyozott zongorabillentyűt kínál, amelyet az olasz Fatar gyártó készített, míg a kisebb UNO Synth Pro Desktop a belépő szintű UNO Synth modell kapacitív, érintésérzékeny billentyűinek továbbfejlesztett változatát kínálja hangmagasság- és modulációs érintősávokkal a jobb kifejezés érdekében.

A vezérlőrészeket kemény tapintású gumibetétek borítják, a munkát LED-es háttérvilágítású jelzőfények segítik, és egy kis méretű OLED-kijelző is található a készüléken a programozhatóság érdekében. (A programozhatóság számítógép kapcsolat esetén természetesen egyszerűbb.) Ezen kezelhetőség érdekében minden eddiginél egyszerűbb az UNO Synth Pro használata élőben a színpadon vagy a stúdióban végzett alkotási munkamenetekben.

Előbeállítások, szekvenszer és arpeggiátor

Az UNO Synth Pro 256 darab, felhasználó által szerkeszthető előbeállítást kínál, amelyek mindegyike rögzíti a hangmotor teljes állapotát az oszcillátoroktól az effektekig.

A beépített 64 lépéses szekvenszer lépéses és valós idejű rögzítést is kínál, akár 40 paraméter automatizálásával, így hihetetlenül bonyolult és változó hangzásképeket hozhatunk létre. Még feszültségszabályozási és csatoló automatizálást funkciók is létrehozhatóak.

A 10 üzemmódú arpeggiátor pedig megkönnyíti a bonyolult minták és zenei „rajzolatok” létrehozását, valamint rendelkezésünkre áll egy „akkord mód” is, amely kiaknázza az UNO Synth Pro parafonikus kialakítását.

Fejlett csatlakoztathatóság

Az UNO Synth Pro két zajmentes, szimmetrikus sztereó kimenetet, valamint fejhallgató kimenetet kínál.

A mikró-USB és az 5-tűs MIDI-DIN bemenet és kimenet megkönnyíti a más szintetizátorokkal, Mac géppel, iPad modellekkel vagy akár mobiltelefonnal való együttműködést, a programozható CV/Gate csatlakozások pedig lehetővé teszik, hogy az UNO Synth Pro könnyedén kommunikáljon az elterjedt Eurorack vagy más moduláris rendszerrel.

Fejlett szoftvervezérlés Mac gépekhez

Az IK Multimedia által a termékhez letöltés formájában ingyenesen biztosított UNO Synth Pro Editor egyik célja, hogy hozzáférést biztosítson a hardverben rejlő összes paraméterhez. Bár az Editor nem generál hangot önmagában, felszabadítja az UNO Synth Pro hardverrel való munkát, kihasználva a Mac teljesítményét az előbeállítások egyszerű létrehozásához, mentéséhez és kezeléséhez.

Részletes technikai paraméterek

Első osztályú analóg hangzás
3 darab hullámmorf oszcillátor
PWM, szinkron, FM és csengőmoduláció
Kétállapotú változtatható szűrő 24 móddal
Eredeti UNO Synth OTA szűrő
Új SSI alapú szűrő önoszcillációval
16-slotos modulációs mátrix

Élvonalbeli funkciók
256 darab felhasználó által szerkeszthető előbeállítás
12 stúdió minőségű FX 3 slotban
Visszhangzás, késleltetések, modulációk
64 lépéses szekvenszer 84 paraméterrel
10 üzemmódú fedélzeti arpeggiátor
USB / MIDI / CV / Gate in/out
Hangbemenet szűrőkhöz, FX vagy áteresztőképesség

Kétféle formában kapható
• UNO Synth Pro
Kompakt, színpadképes 37 billentyűs billentyűzet
Fatar félig súlyozott billentyűzet utóérintéssel
A mellékelt tápegység vagy az opcionális UNO Synth Power Bank tápellátása
• UNO Synth Pro Desktop
Ultrahordozható, 32 kapacitív gombos asztallap
Tápellátás USB-ről vagy opcionális UNO Synth Power Bankról

Méretek
UNO Synth Pro (nagyobb)
Méret: 55 cm szélesség x 30 cm mélység x 7 cm magasság
Ház: fém/műanyag
Tömeg: 5,8 kg
Tápellátás: külső tápegység

UNO Synth Pro Desktop (kisebb)
Méret: 33,3 cm szélesség x 15 cm mélység x 5 cm magasság
Ház: műanyag
Töemg: 700 gramm
Tápellátás: USB forrásról (mikró USB bemenet külső akkumulátorról vagy bármely USB forrásról való ellátáshoz)

A csomag tartalma:
• UNO Synth Pro
UNO Synth Pro
1 darab Mikró USB-USB kábel
Tápegység

• UNO Synth Pro Desktop
UNO Synth Pro Desktop
1 darab Micro USB-USB kábel

Uno Synth Pro Desktop

Termék részletei
Rendelhető (szállítás: 1-3 nap)
Mennyiség:

94 480 Ft + áfa

Bruttó 119 990 Ft

Uno Synth Pro

Termék részletei
Rendelhető (szállítás: 1-3 nap)
Mennyiség:

157 472 Ft + áfa

Bruttó 199 990 Ft