Sonnet SF3™ Series - SxS™ Pro X Single-Slot Card Reader

A professzionális videózás területén használatos SxS kártyák olvasására alkalmas, egy foglalattal rendelkező Thunderbolt 3 eszköz masszív alumínium házban, 50 centiméteres Thunderbolt 3 kábellel. Az SxS, SxS-1, SxS Pro, SxS Pro+ és SxS PRO X kártyák mellett támogatja az XQD és SDXC kártyákat is adapterek segítségével.

Ár: bruttó 98 000 Ft


Sonnet SF3™ Series - SxS™ Pro X Single-Slot Card Reader

Az SxS memóriakártya formátum számos professzionális kamera, így a Sony és az ARRI termékeinek meghatározó megoldása, amelyet egyrészt sebességük, másrészt megbízhatóságuk okán alkalmaznak. A Sonnet hosszú évek óta kínál olvasó megoldást a Mac felhasználók számára, így a Thunderbolt 1 és Thunderbolt 2 kapcsolattal rendelkező gépeken a Sonnet Echo ExpressCard|34 olvasót, amely kompatibilis az SxS formátumú kártyákkal is, míg a Thunderbolt 3 alapú Mac gépekhez a gyártó ultragyors, egykártyás kivitelű SF3 sorozatú olvasóját kínálja, és kompatibilis a Sony által továbbfejlesztett SxS PRO X kártyákkal is.

Köszönhetően a 4K és még nagyobb felbontásoknak, az SxS és SxS PRO X kártyákat hamar teleírják a kamerák, a letöltés pedig nem kifejezetten produktív folyamat, inkább kötelező velejárója az utómunkának. A Sonnet SF3 Series SxS Pro X Card Reader a kártya által lehetővé tett legdinamikusabb megoldást kínálja a tartalmak letöltésére, ideális kapcsolatként a Final Cut Pro felhasználók számára. Az SxS Pro+ kártyák esetén a kártya által meghatározott 440 MB/s átviteli sebesség, míg az SxS PRO X kártyák esetén a kártya által nyújtott 1250 MB/s olvasási sebességet simán áthozza a Sonnet kártyaolvasó.

A Sonnet SF3 Series SxS Pro X Card Reader kiválósága amellett, hogy képes kiaknázni a kártya maximális olvasási sebességét, hogy nem igényel külső tápegységet, így ultra mobil megoldás, amelyet kényelmesen magunkkal vihetünk a terepen való munkához. A könnyű alumínium szerkezet alig 160 gramm, gumis kivitele révén tűri a rázkódást és a rezgéseket használat közben is, és a Mac képes ellátni árammal, vagyis nem olyan eszköz, amely miatt egy nehéz fekete tápegységet kellene magunkkal cipelni.

Az SxS és SxS PRO X kártyák mellett használhatunk másféle, olcsóbb kártyákat is, mivel a Sonnet kínál egy kiváló SxS adaptert, amelybe a Sony XQD kártyáit, vagy standard SD kártyát helyezhetünk. Az adapterbe helyezett kártyákat a Sonnet SF3 Series SxS Pro X Card Reader képes úgy olvasni, mintha SxS kártyák lennének, és ennek köszönhetően akár egy ilyen kártyát is beolvashatunk.

A folyamatos biztos üzem érdekében a Sonnet számos termékén, így a Sonnet SF3 Series SxS Pro X Card Reader hátoldalán is olyan Thunderbolt 3 kapu található, amely a Sonnet ThundeLok 3 technológiát támogatva módot ad a kábel rögzítésére. Ezáltal a kapcsolat garantáltan stabil, nem kerül véletlenül kirántásra a kábel az eszközből, illetve nem is lazul, hiszen erőteljesen rögzítve van, vagyis a kapu tartósan újszerű állapotú marad. Illetőleg elkerülhető, hogy a kábelt ottfelejtsük valahol, és csak az olvasót vigyük magunkkal.

Ha több Sonnet SF3 kártyaolvasó megoldást is használunk, akkor a Sonnet SF3™ Series - SxS™ Pro X Single-Slot Card Reader a Thunderbolt láncolat legvégén elhelyezhető, hiszen a dupla kártyás megoldások rendelkeznek szabad Thunderbolt 3 kapuval, míg az egykártyás megoldás nem. Működését azonban nem befolyásolja, ha a láncolat végén van, így nem igényli, hogy közvetlenül a Mac-re csatlakoztassuk.

A Sonnet SF3 Series SxS Pro X Card Reader használhaót közvetlenül Thunderbolt 3 kapuval szerelt Mac gépekkel, de alkalmas az Apple Thunderbolt 3 (USB-C) to Thunderbolt 2 Adapter segítségével Thunderbolt 1 és Thunderbolt 2 csatlakozós eszközökkel való használatra is.

Sonnet SDHX Adapter SxS kamerákba

A Sonnet SDHC Adapter For SxS Camera Slot Or ExpressCard/34 termék külön vásárolható meg az SD kártyák beolvasására.

Az SxS kártyák támogatását a Sony Memory Media Utility biztosítja…

Részletes technikai paraméterek

Típusszám: TB3-1SXSPX
Formátum: hordozható kártyaolvasó
Csatlakozók: egy darab SxS foglalat, egy Thunderbolt 3 kapu, tápcsatlakozó
Kompatibilis kártyák: Sony SxS, SxS-1, SxS Pro, SxS Pro+ és SxS PRO X
Tápellátás: a Mac Thunderbolt 3 kapujáról
Méretek: 72 mm x 105 mm x 19,5 mm
Tömeg: 160 gramm
Csomag tartalma: Sonnet SF3 Series - SxS PRO X kártyaolvasó, tápegység, tápkábel, 50 centiméteres Thunderbolt 3 kábel, ThunderLok 3 kábel rögzítő
Garancia: 2 év

Tápellátás a számítógép Thunderbolt kapujáról