Sonnet SF3™ Series CFast 2.0 TB 3 kártyaolvasó

A Sonnet SF3 Series CFast 2.0 Pro Card Reader a Thunderbolt 3 kapcsolat bámulatos teljesítményét használva biztosít elképesztő olvasási sebességet a digitális filmkamerák által használt ultragyors adattároló kártyák tartalmának letöltéséhez.

Ár: bruttó 159 990 Ft

A Sonnet Technologies számára otthonos terület a professzionális videózás világa, így nem meglepő, hogy a cég elsőként mutatta be a MacBook Pro felhasználók igényeihez igazodó Thunderbolt 3 kapuval szerelt memóriakártya olvasóját a profi mozikamerák által használt CFast 2.0 kártyák kezeléséhez. A korábbi Compact Flash szabvány továbbfejlesztett változata azonos méretű, mint elődje volt, ám drámaian megnövelt olvasási sebességeket biztosít: kártyánként akár 525 MB/s, együtt a két kártya esetén pedig 1000 MB/s sebességgel másolhatjuk be a kreatív tartalmakat, vágatlan forrásanyagot. 

A Blackmagic Design által elindított úton az ARRI és a Canon is becsatlakozott, így manapság már sokféle olyan kézi méretű kamera van, amely mozi minőségben és felbontásban, illetve képarányban képes rögzíteni. Ezek a kamerák hagyományosan óriási adattömeget rögzítenek, emiatt általában nagy méretű és gyors tárolókkal szerelik fel őket. Míg kezdetben ezek SATA SSD-k voltak, a miniatürizálás itt is győzött, és a korábbi CF kártyák mérete lett az irányadó: a CFast 2.0 kártyák - amelyek nevükben utalnak az elődre - immáron akár SSD-nyi kapacitást biztosítanak CF méretben, miközben már elérik a SATA SSD-k írási és olvasási sebességét. Az iparág hamar átállt ezekre a gyors és kicsi adathordozókra, így napjaink mozikameráiban szinte kivétel nélkül CFast 2.0 kártyákat használnak. 

A Sonnet Thunderbolt 3 termékvonalának egyik első tagja erre a területre kínál elegáns megoldást - építve a Final Cut Pro X és a MacBook Pro rendkívüli népszerűségére a kreatív mozgóképes területeken. A Sonnet SF3™ Series CFast™ 2.0 Pro Card Reader nevű terméke a Thunderbolt szabvány legújabb, 40 Gb/s átviteli sebességét nyújtó kivitelét tartalmazza, amely az USB-C alakzatot jelenti. Ennek köszönhetően jelenleg a MacBook Pro (Late 2016) szériával kompatibilis, de később más Mac gépekkel is használható lesz, amelyek Thunderbolt 3 kapuval kerülnek kiépítésre. Az Apple Thunderbolt 3 (USB-C) Thunderbolt Adapter termékével a régebbi, Thunderbolt 2 kapuval szerelt gépekre is csatlakoztatható az egység. 
Bővebben az Apple Thunderbolt 3 (USB-C) Thunderbolt Adapter termékről…

A Sonnet CFast 2.0 kártyaolvasója olyan gyors elérési sebességet kínál, hogy a Final Cut Pro X felületén akár az importálás előtt bele tudunk nézni a felvételekre, és különféle előzetes metaadat műveleteket is végezhetünk. A kártyaolvasó a profi igényekre épít, ennek köszönhetően kettő darab kártya behelyezésére kínál lehetőséget. A Final Cut Pro X akár két kártyáról is képes letölteni anyagokat, hiszen az Import ablakban hozzáférünk több forráson tárolt anyagokhoz is. Kényelmi megoldás pedig, hogy az olvasót a gép látja el táppal, vagyis annyira kis fogyasztású, hogy a Thunderbolt 3 kapu képes meghajtani. Nem szükséges az alaplapi csatlakozóra helyezni, hanem lehetőség van a láncolat végére is illeszteni. 

A termék az aktív igénybevétel tolerálása érdekében strapabíró alumínium házban kapott helyet, kábele pedig kihúzható és cserélhető, tehát ha baj éri, nem kell a teljes egységet cserélni, elegendő csupán egy kompatibilis Thunderbolt 3 kábelt beszerezni. A kábel a burkolat alatt elbújtatva a termék belsejében csatlakozik, így a Thunderbolt 3 kaput nem éri szennyeződés és sérülés, és a kábel sem tud kitörni belőle - minden a tartósság szempontjai szerint került megalkotásra.

Részletes technikai paraméterek

Méret: 144,8 x 88,9 x 25,4 mm
Támogatott kártyák: CFast, CFast 2.0
Csatlakozó: Thunderbolt 3 (USB-C formában); két darab CFast kártyahely
Tápellátás: a Thunderbolt 3 kapuról
Átviteli sebesség: 1000 MB/s fölött
Garancia: 1 esztendő

A Sonnet SF3 Series - CFast 2.0 Pro Card Reader termék megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.