Sonnet Echo Express SEL

Kis méretű, alacsony profilú kártyákhoz alkotott Thunderbolt 3 külső PCI Express 3.0 keret. Kihasználja a PCI Express kártyák legnagyobb sávszélességét, így alkalmas akár profi kártyákkal való használatra, amelyek beleférnek az alacsony profilú kivitelbe.

Ár: bruttó 95 000 Ft

A Sonnet számtalan professzionális megoldással teszi könnyűvé a Mac felhasználók számára, hogy PCI Express alapú kártyákat használjanak olyan Mac gépekhez, amelyekben technikailag nem lenne kivitelezhető a kártyák használata. Tulajdonképpen az Apple volt az, amelynek termékei piacot teremtettek arra, hogy egy üzletág szülessen a PCI Express foglalatok gyártására. E piacon a Sonnet úttörőként van jelen, és szorosan együttműködve az Apple-lel lehetővé tette, hogy Thunderbolt kapcsolaton keresztül natív sebességet elérve használjunk olyan professzionális kártyákat, amelyeket korábban csak bonyolult asztali gépekben lehetett használni. 

E terület egyik kiválóan megalkotott terméke a Sonnet Echo Express SEL nevű megoldás, amely kimondottan arra az eshetőségre nyújt segédletet, ha egyetlen kártyát szeretnénk a Mac-kel használni, és nem kívánunk több százezer forintos, nagy teljesítményű, sok foglalatos egységet vásárolni. A Sonnet Echo Express SEL kicsi és vékony, illetve csendes megoldás. Mérete okán kifejezetten a kisebb méretű kártyákat támogatja, viszont sebesség terén nem igényel kompromisszumot: PCI Express 3.0 technológiát kínál, x8 foglalatot biztosít, és Thunderbolt 3 kapcsolata révén 2750 MB/s átvitelre alkalmas. 

A Sonnet Echo Express SEL az úgynevezett alacsony profilú kártyákat támogatja: ezek 80,06 milliméter magas előlappal és 68,9 milliméteres nyomtatott áramköri kártya magassággal rendelkeznek, illetve 167,65 milliméter hosszúságúak. Ilyen kialakításban elérhetőek hálózati kártyák, adapter megoldások, de létezik ilyen professzionális videókártya is. 
A teljes kompatibilitási lista a Sonnet weblapján tekinthető meg…

A Sonnet célja az volt, hogy a piac legkisebb méretű PCI Express kártya foglalatát alkossa meg, amely azonban követi a szabványokat, és az alacsony profilú kártyákkal kivétel nélkül együttműködik, nincsenek további méret megkötései. 

Az egység Thunderbolt 3 kapun át kapcsolódik, de tovább is adja a lefoglalt kaput: a felületén lévő szabad Thunderbolt 3 (USB-C) nyílásra bármilyen eszköz csatlakoztatható, amely a Mac-re is, tehát kijelző, adathordozó, átalakító is működik innen. A Sonnet Echo Express SEL 15 Watt tápot biztosít a csatlakoztatott kiegészítők számára. Amennyiben nincsenek kiegészítők kapcsolva a Thunderbolt 3 portra, akkor a Mac-et tölti ilyen mértékben, fedezve a fogyasztási igényeket, vagy éppen minimálisan töltve a MacBook Pro modelleket. 

A termék többféle okos megoldást tartalmaz a csendesség és energiatakarékosság szolgálatában: a fordulatszám szabályozott ventilátor a Sonnet termékeknél alapvető, az aktuális hűtési igény határozza meg, hogy mennyire intenzív a fordulatszám. Az eszköz a Mac-kel együtt elalszik vagy kikapcsol, de ha a Mac aktiválódik, akkor a készülék is visszakapcsol vele, amennyiben csatlakoztatva van. 

A Sonnet Echo Express SEL alumínium háza jól vezeti a hőt, stabil és elegáns kivitelű. Az alján lévő gumitappancsok a csúszást és a billegést akadályozzák. A csomagban lvéő Thunderbolt 3 kábel rendelkezik az úgynevezett ThunderLok 3 technológiával, amelynek lényege, hogy az eszközbe becsatlakoztatott Thunderbolt 3 kábelt a gép megóvja a sérülésektől, és erőteljes műanyag kerettel veszi körül. 

Az eszköz kompatibilis minden Thunderbolt 3 kapuval szerelt Mac géppel. 

(A MacBook modelleken egy darab USB-C kapu található, amely nem Thunderbolt 3, így az Apple ultramobil gépeivel nem kompatibilis az eszköz.) 

Részletes technikai paraméterek

Típusjel: ECHO-EXP-SEL
Garancia: 1 év
Csatlakozók: két darab USB-C formátumú Thunderbolt 3 kapu, tápcsatlakozó nyílás
Bővítőhely: PCI Express 3.0
Táp: univerzális 60 Wattos, 100-240 Volt váltóáram, 50-60 Herz
Méret: 10,3 x 21 x 7,28 centiméter
Tömeg: 840 gramm (kártya nélkül)
A csomag tartalma: Sonnet Echo Express SEL foglalat, tápkábel, tápegység, Thunderbolt 3 kábel (0,5 méter), ThunderLok csatlakozó tartó