Lightning USB digitális fényképezőgép adapter

USB-A csatlakozós digitális fényképezőgépek összeköttetésére szolgáló Lightning adapter az Apple-től, amely alkalmas számos USB kiegészítő - billentyűzet, egér, MIDI-billentyűzet, hangkártya - iPad és iPhone készülékekhez csatlakoztatására.

Ár: bruttó 15 990 Ft

Az iPad modellek akár 1 TB kapacitását arra is kiválóan használhatjuk, hogy telifotózott digitális fényképezőgépünk, vagy éppen iPhone készülékünk fénykép és mozgókép tartalmát letöltsük és igény szerint akár fel is dolgozzuk. Az áttöltést szolgálja az Apple Lightning USB digitális fényképező csatlakozó kábele, amely révén bármilyen memóriakártyával szerelt fényképezőgépek rá tudunk csatlakoztatni az iPad modellek Lightning csatlakozójára.

Csatlakoztatást követően az iPad érzékeli a fényképezőgép kártyájátt, amelyről akár az iPaden lévő Photos/Fényképek alkalmazásba is importálhatjuk a képeinket, de természetesen a Photos / Fényképek alkalmazást használva is be tudjuk azokat hozni. Az iPad és az iPad mini ezt követően alkalmas a képek és filmek feldolgozására is, így a gépről letöltött tartalmainkat akár utazás közben szerkeszthetjük is. Az iPad a JPEG és RAW képeket tudja natívan kezelni az állóképek közül, a H.264, HEVC és MPEG-4 kódolású filmeket a mozgóképek közül. 
Bővebben egy cikkünk a fényképek iPad készülékre töltéséről…

A fényképek feldolgozására a macOS rendszereken is futó Photos/Fotók alkalmazás elérhető az iOS eszközökön, míg a filmek feldolgozására az iMovie alkalmazást kínálja az Apple. 

Az Apple Lightning USB digitális fényképező csatlakozó kiszerelését tekintve eltér a korábbi hasonló célú terméktől, mert a két csatlakozó között rövidke kábel található. Ezzel csökken a Lightning csatlakozó sérülési kockázata, hiszen a kábel rugalmassága veszi fel a hajlításokat, nyomásokat, nem pedig a csatlakozó. 

Tipp: Az iOS 8.3 és a macOS 10.10.3 rendszerektől kezdődően az Apple bemutatta az iCloud Photo Library / iCloud fotókönyvtár szolgáltatását, amely révén az összes képünket fel tudjuk tölteni az iCloud tárhelyre megfelelő tárhely előfizetéssel, és az összes képünk elérhető minden eszközünkön a folyamatos, felhő alapú szinkronizálás jóvoltából. Ezáltal az iPad készülékre letöltött fotók az elérhető legjobb minőségükben kerülnek áttöltésre a Mac-re anélkül, hogy az iPad valaha összeköttetésbe kerülne fizikailag például az otthon használt iMac 27" Retina 5K számítógépünkkel.