iPad mini 5

Az Apple 7,9 hüvelykes Retina kijelzővel rendelkező, Touch ID hitelesítésű táblagépe. Apple Pencil támogatással.

Indulóár: bruttó 154 990 Ft-tól


Apple Books - könyvolvasás az iPad mini felületén

Az iPad mini élményét az Apple ingyenesen letölthető, illetve az üzembe helyezéskor az első WiFi kapcsolatnál letöltődő Apple Books alkalmazása teszi teljessé. Az iPad mini azért fantasztikusan jó társ az irodalom élvezetében, mert mérete nagyjából könyv formátumú, kicsi, kézre esik, a táskánkban sem képvisel nagyon nagy tömeget, miközben az iPad modellek közül a legnagyobb képpont sűrűséggel rendelkezik: ugyanaz a 2048 x 1536 képpontos felbontás jellemzi, mint az iPad 9,7" készüléket, de egy csupán 7,9 hüvelykes kijelzőbe sűrítve. Ez azt jelenti, hogy minden hüvelyk (~2,53 centiméter) 326 darab képpontból áll össze. 

Miért nagyszerű ez a képesség az olvasás során? Az iPad mini kijelzője olyan éles, mint egy jó minőségű nyomtatott sajtóanyag. Ezt azt jelenti, hogy a szem nem egy cikcakkos szélű formát lát, hanem tűéles betűket, kristálytiszta képet. 

Ehhez társul egy remekül átgondolt alkalmazás, az Apple Books, amely segítségével gyűjthetjük és mindig magunknál tárolhatjuk a kedvenc műveinket. Szeretnénk megosztani valakivel egy Jókai idézetet, de nem emlékszünk rá pontosan? Netán felolvasnánk a kedvenc Byron versünket? Vagy csak egy aktuálisan tanult szoftver szakkönyvét böngésznénk? Az iPad mini és az Apple Books minderre remek megoldás, hiszen egy egész könyvtárat magunkkal vihetünk papírlapok nélkül. 

Az Apple Books képes szerzők, műfajok, egyénileg létrehozott kategóriák alapján gyűjteni a könyveket, amelyekben jegyzeteket helyezhetünk el, szövegrészeket emelhetünk ki, könyvjelzőt helyezhetünk el, hogy akár hónapok múlva is tudjuk, hogy éppen hol tartottunk. Az alkalmazás olyan kényelmi funkciókat kínál, mint az éjjeli mód - fekete alapon fehér betűk annak érdekében, hogy ne zavarjuk a közelünkben alvót -, a betűméretek rugalmas változtatása, vagyis ha nem akarjuk a szemünket terhelni, akkor nagyobbra állíthatjuk a betűméreteket, és betűtípust is változtathatunk. A fényerő akár önműköd változtatása révén a háttérfénynek megfelelő kijelző világítást állíthatunk be, hogy minden környezetben kellemes legyen az olvasás.

A legzseniálisabb tulajdonsága az Apple Books alkalmazásnak pedig, hogy az iCloud kontónk révén folyamatos szinkronban van minden eszközünk: vagyis ha az iPad mini felületén olvasunk, akkor annak eredménye az iPhone-ra, iPod touch-ra és a Mac-re is szinkronizálódik, így ha később a Mac-en olvasunk reggeli kávézás közben, akkor a Mac ott fog tartani, ahol az iPad mini felületén abbahagytuk. Ugyanez a helyzet, ha tömegközlekedésen az iPhone-ra hagyatkozunk, és a munkába villamosozás közben olvasunk. 

Az Apple Books alkalmazást többféle forrásból tölthetjük fel: az Apple által üzemeltetett iBooks Store Magyarországon még csak félszívvel üzemel, de már most is sokféle kiadvány elérhető. A különféle kiadók - például a szakkönyveket készítő Peachpit Press - a saját weblapjukon is árusítanak könyveket, és több könyvesbolt, például a Líra is értékesít elektronikus kiadványokat, amelyeket viszonylag barátságos áron megvásárolhatunk. Emellett az Apple két alkalmazást is kínál az ePub formátumú publikálásra. Az egyik a Pages szövegszerkesztő, amellyel könnyedén hozhatunk létre PDF iratokból ePub könyveket. Ez hasznos akkor, ha például a Magyar Elektronikus Könyvtárból töltünk le könyveket, a magyar irodalom klasszikusait,és ezeket szeretnénk az iPad mini felületén is élvezhető formátumúra alakítani. 
ePub iratok létrehozása a Pages szövegszerkesztővel…

A másik, rendkívül kiforrott program az Apple által kínált iBooks Author alkalmazás, amellyel a nulláról hozhatunk létre multimédiában gazdag ePub kiadványokat, és azokat akár az Apple Books Store-ban is publikálhatjuk ingyenes vagy fizetős változatban. 

Az iBooks Author programról szóló magyar nyelvű ekönyvünk…

Az iPad mini garantáltan hamar a kedvenc olvasmányunkká válik.

iPad mini 5 WiFi kapcsolattal

iPad mini 5 WiFi + LTE kapcsolattal

Előző szériás kifutó iPad mini 4 modellek

Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

Ft + áfa

Bruttó Ft

Termék részletei
Rendelhető
Mennyiség:

Ft + áfa

Bruttó Ft