Apple Pencil Pro

Kiemelkedő képességekkel rendelkező érintőceruza elforgatás, szorítás és dupla bökés érzékeléssel, fölé tartással előnézeti funkcióval.

Ár: bruttó 62 990 Ft


Az Apple Pencil fejlődése az évek alatt egyre összetettebb tudást gyűjtött magába, és az Apple Pencil Pro nevű eszköz jól mutatja, hogy az Apple miként működik együtt a felhasználókkal és a számukra professzionális alkalmazást nyújtó fejlesztőkkel, mint a népszerű Procreate alkotói. E visszajelzések nyomán olyan funkciók kerültek a termékbe, amelyek még sokoldalúbbá teszik a grafikusok és az iPad viszonyát.

Az Apple Pencil Pro minden olyan képességgel rendelkezik, mint az előző ceruzák legmodernebb példányai: párosítása csak annyiból áll, hogy ráhelyezzük a kompatibilis iPad oldalára, és máris használható, ráadásul a töltése is ezen egyszerű módon zajlik.

Köszönhetően a Bluetooth kapcsolatnak és a kifejtett elektromágneses impulzusoknak a kijelző érzékeli, amikor használjuk az Apple Pencil Pro eszközünket, és ennek megfelelően a szokásosnál négyszer gyakrabban pásztázza az érzékelőket. Ennek eredményeként sokkal pontosabb, precízebb rajzélményt kapunk, mintha az ujjunkat vagy valamilyen passzív rajzeszközt használnánk. Ennek előnye, hogy nem csak pontos, de gyakorlatilag késéstől mentes a működés.

Az Apple Pencil Pro jóvoltából az iPad érzékeli azt is, hogy milyen szögben érintjük a kijelzőt, illetve milyen erősséggel, amelyet számos kreatív alkalmazás ki tud aknázni.

Az iPadOS rendszer érzékeli az Apple Pencil Pro közelségét, így számos esetben előnézetre van mód arra vonatkozóan, hogy az adott eszköz használata hogyan nézne ki, de például egy dokumentumba is bepillanthatunk így, sőt, akár YouTube videóba is belenézhetünk előzetesen úgy, hogy az Apple Pencil Pro az előnézeti kép fölé helyeződik.

Az Apple Pencil Pro további olyan érzékelőkkel is fel van szerelve, amelyek még teljesebbé teszik a használati élményt: az ujjunk által érintett felület érzékeli a dupla bökést, amely segítségével két leggyakrabban használt eszköz között tudunk váltani, például az ecset és a radír közt. Ha ugyanezt a felületet megszorítjuk, egy körív alakú menü jelenik meg, amelyből a leghasznosabb eszközök közül választhatunk az alkalmazásokban, és ezen mozzanatnál a ceruzában lévő rezgő motor segítségével visszajelzést is kapunk a rendszertől arra vonatkozóan, hogy a funkciót használjuk.

Az Apple egy giroszkópot is épített az Apple Pencil Pro belsejébe, így az képes érzékelni, ha elforgatjuk azt: ez azért hasznos, mert például egy alakzat elhelyezésekor nem az alkalmazás által biztosított alapértelmezett pozíciót tudjuk csak használni, hanem a grafikai alkotásnak megfelelő szögben, pozícióban tudjuk azt elhelyezni.

Az Apple Pencil Pro esetén nem ritka, hogy elkeverjük, lecsúszik a mágneses rögzítéssel az iPad oldaláról. Az irodában és otthonunkban való könnyed megkereséshez a termék támogatja az Apple Find My / Lokátor technológiáját, és házon belül könnyedén megtalálhatjuk ilyen esetben.

Kompatibilitási információ

Ez az Apple Pencil kizárólag az iPad Air M2 processzorral szerelt verziójával, illetve az iPad Pro M4 processzorral szállított verziójával kompatibilis. Régebbi iPad modellekkel nem használható együtt.