iRig Mic HD 2 kondenzátormikrofon

USB és Lightning kapcsolattal is rendelkező digitális kondenzátormikrofon az IK Multimedia cégtől jó minőségű hangrözítésre a macOS és az iOS felületén.

Ár: bruttó 39 990 Ft


Az IK Multimedia a piac első kiemelkedő minőségű kézi mikrofonját mutatta be a Mac, iPhone, iPod touch és iPad felhasználók számára az iRig Mic HD nevű digitális megoldás formájában. A vonzó megjelenésű kondenzátormikrofon a gyártó szokásos több csatlakozófelületet kínáló kiszerelésében elérhető: USB kapcsolatra és Lightning kapcsolatra egyaránt képes. 

Az iRig Mic HD kondenzátormikrofon különlegessége egy csúcsminőségű analóg-digitális átalakító, amely 24-bites, a gyártó szerint audiofil szintű jelet képes rögzíteni 44,1-96 kHz-es mintavételezéssel, és rendkívül alacsony zajszintű előerősítővel. Az IK Multimedia tesztjei alapján a termék olyan minőségben rögzít, mint akár a háromszor ennyibe kerülő mikrofon megoldások, és egyaránt alkalmas stúdióban és terepen való használatra.

Az iRig Mic HD aktív használatra készült: fém háza jóvoltából kellően strapabíró, formavilága révén kényelmesen illeszkedik a kézbe, és standard mikrofonállványon is elhelyezhető a csomagban lévő adapter segítségével, amely stabilan képes tartani. 

Az IK Multimedia a csomagban az USB kábel mellett Lightning kábelt is mellékel. A Mac-kel való használat során a rendszer standard hangbemenetként felismeri az iRig Mic HD-t, így az a GarageBand és Logic Pro mellett bármilyen alkalmazásban használható, akár a Messages programban is hallhatjuk a hangját. Az iOS rendszerekkel való kompatibilitást a Lightning kábel biztosítja, amely egyben bizonyítéka annak, hogy az Apple szigorú megfelelőségi követelményein is átment a termék. Az iRig Mic HD a tápellátását az eszközökről kapja a kábelen keresztül. 

Az iOS rendszereken futó GarageBand szintén képes fogadni a termékből érkező előerősített jelet, de az IK Multimedia is biztosít ingyenes, bővíthető alkalmazásokat erre a célra: a VocaLive programmal különféle vokális produkciókat rögzíthetünk és effektelhetünk, míg az iRig Recorder segítségével kiemelkedő minőségű hangfelvételeket készíthetünk, és oszthatunk meg a többi IK program irányába, vagy más módokon, például a Mac felé, levélben vagy AirDrop kapcsolaton keresztül. Az iRig Recorder különösen ideális hangjegyzetek, interjúk készítésére, ahol fontos, hogy jó minőségű, tiszta legyen a hang. 

Az iRig Mic HD 2 termék minőségére mi sem jobb példa, hogy az iJoe.hu ügyfélkörében két színház is használja színpadi produkciók során a mikrofon képességeit, vagyis olyan környezetben is bizonyít a termék, ahol igen magas követelményeknek kell megfelelnie. 

Az IK Multimedia a megszokott módon a hardverhez ajándék szoftver kiegészítőket is biztosít, így például a VocaLive alkalmazás mellé ajándék effektusokat kaphat, aki regisztrálja az iRig Mic HD 2 terméket a gyártó lapján. 

A csomag részét képezi egy cipzáros tok, amelyben karcmentesen szállítható a mikrofon. 

Narráció rögzítése az iMovie programban…

Narrációs, hangfelvétel készítés a Final Cut Pro alkalmazásban…

Részletes technikai paraméterek

Frekvenciatartomány: 40 Hz-18 kHz, -3 dB
Maximális hangnyomás: 134 dB
Torzítás: 3% THD 134 dB-en, 1 kHz
Szél tompító: beépítve
Érzékenység: 40 dB-es zónában szabályozható, LED kijelzővel
Csatlakozó: standard mikró-USB

A csomag tartalma:
iRig Mic HD mono digitális kondenzátormikrofon
Lightning kábel
USB-A adatkábel
iRig Mic HD cipzáros tok
Mikrofonállvány adapter

Méretek: 220 milliméter x 48 milliméter
Kábel hossz: 150 centiméter