VOCOlinc PureFlow HomeKit HEPA légtisztító

HomeKit támogatással rendelkező, alacsony zajszinten üzemelő, HEPA minősítésű, akár 0,3 mikronos részecskék kiszűrésére is alkalmas légtisztító berendezés, amely segítségével egészségesebbé tehetjük az otthonunk levegőjét.

Ár: bruttó 14 990 Ft


Az otthonunkat számos olyan intelligens kiegészítővel felszerelhetjük, amelyek javítják az életminőségünket és hozzájárulnak az egészségünk megőrzéséhez. Ezen eszközök egyike a VOCOlinc nevű HomeKit kiegészítőket gyártó cég HEPA légszűrő berendezése, amely nem csak rendkívül hatékony, de a Home / Otthon alkalmazáson keresztül is elérhető, távolról is vezérelhető, ráadásul rendkívül halk működésű. 

A HEPA jelzés a nagy hatékonyságú részecskeszűrő képességre utal: high-efficiency particulate arrestance. Ez egy általános meghatározása azon légszűrő készülékeknek, amelyek képesek akár a 0,3 mikronos szálló szennyeződéseket is kiszűrni a levegőből 99,97% biztonsággal - vagyis 10.000 részecskéből maximum 3 maradhat a levegőben a besorolás szerint. 

A VOCOlinc PureFlow Smart WiFi HEPA Air Purifier 3-Stage Filtration Cleaner egy nagyobb méretű megoldás, amelyben három lépcsős légszűrés valósul meg. Az első réteg fogja meg az állatszőrt, a port, a pollent és számos allergia okozó részecskét, vagyis olyan dolgokat, amelyeket belélegezve köhécselni kezdünk. A második szűrő már apró szennyeződéseket tud kiszűrni, mint baktériumok és a füst. A harmadik aktív szén szűrő a szagok szintjéig hatol. Méhkaptár alakú felépítése a levegő azon apró elemeit is szűri, amelyek például a terjengő szagokért felelősek, illetve a formaldehidet is képes kivonni a levegőből. A termék a HEPA osztályozáson belül a 12-es besorolásba tartozik (Class 12), amely kiemelkedő a nagy hatékonyságú minősítésen belül is. A szűrők állapotáról a termék kijelzőjén és persze a kapcsolódó alkalmazásban is értesítést kapunk. A szűrőcsere a gyártó ígérete szerint egy percen belül végrehajtható, és a termékhez szabványos szűrő szerezhető be, vagyis nem kell valami speciális egyedi megoldást vásárolnunk hozzá. A szűrők cseréjének szükségessége a légminőség függvénye, tehát nem állapítható meg egy intervallum, amikor cserélni kell - tiszta levegőjű környezetben ritkábban, szennyezett levegőben gyakrabban szükséges a csere.

A VOCOlinc PureFlow Smart WiFi HEPA Air Purifier 3-Stage Filtration Cleaner nagy teljesítményű ventilátora akár 60 négyzetméteres szobát is képes átszűrni, illetve kisebb méretű lakások teljes légszűrésére alkalmas. Használati igényét nem csak a Home / Otthon alkalmazásban, illetve a VOCOlinc saját felületén tudjuk megtekinteni, hanem az eszköz kijelzőjének alsó szegmensében lévő területen színkódok mutatják a légminőséget: a zöld arra utal, hogy kiváló a levegő, nem kell tisztítani; a sárgászöld a jó minőségű levegőre utal, a sárga a még elfogadhatóra, amelyet rövidesen érdemes tisztítani, a narancssárga a gyenge minőségű levegő jele, amikor már azonnal érdemes tisztítani, míg a piros kifejezetten rossz levegő, amikor szintén célszerű azonnal tisztítani, illetve ha szükséges, akár elhagyni a helyiséget a tisztítás végéig. 

A kijelző emellett kiírja a páratartalmat, a hőmérsékletet, az időzítő beállítását, a WiFi aktivitását, az alvó mód aktivitását, az önműködő indulás aktivitását, a szűrő minőségét, illetve a ventilátor forgása sebességét, amely lehet néma, alacsony, közepes, magas vagy turbó. 

A VOCOlinc PureFlow könnyedén vezérelhető okos eszközről akár távolról is, de természetesen a felületén megtalálhatóak a helyi használatot segítő gombok: bekapcsolás, önműködő mód, Celsius és Fahrenheit közötti váltás, ventilátor sebesség, éjjeli mód, WiFi és újraindítás, szűrő élettartam újraállítás, időzítő és gyerekzár. Minden gomb érintésérzékeny, így nem szükséges nagy nyomást kifejteni. 

A HomeKit képesség révén a termék bekapcsolódhat az okos otthon ökoszisztémánkba - például egy Eve Door & Window jelzésének érzékelésére leáll vagy nem indul el automatikusan, hogy a szellőztetés közben ne szűrjön feleslegesen a cserélődő levegőből. 

A VOCOlinc PureFlow természetesen nem helyettesíti a rendszeres szellőztetést, de a segítségével kiszűrhetjük a levegőből a frissen bejött szennyeződéseket, a párás levegővel felszaporodó kórokozókat, a penészt okozó elemeket, a pollent és a port, illetve a szagokat és akár a dohányfüstöt. A termék használata állandó karbantartást igényel, vagyis birtokba vételével a szűrőket bizonyos időközönként cserélni szükséges. Régi építésű családi házakban, forgalmas utcák mentén fekvő lakásokban, kedvezőtlen légszennyezési paraméterekkel rendelkező településeken mindenképpen célszerű egy ilyen eszköz használata, hiszen javíthatjuk annak a levegőnek a minőségét, amit otthonunkban beszívunk. 

Részletes technikai paraméterek

Tiszta levegő előállítási mutató (CADR - clean air delivery rate): 295 CFM / 500 köbméter / óra
Kiszűrhető anyagok: formaldehid, pollen, allergének, benzol, füst, kórokozók, por, baktériumok, állatszőrök, szagok, penész.
Tápkábel hossz: 220 centiméter
Fogyasztás: 55 Watt
Táp: 220-240 Volt 50 Herz váltóáram
Hálózati kapcsolat: 2,4 GHz b/g/n WiFi
A HomeKit használathoz Mac, iPad, iPod touch vagy iPhone szükséges, a távoli hozzáféréshez Apple TV (3.), a jelenetekhez Apple TV (4. vagy újabb) vagy HomePod mini szükséges.