Eve Door & Window

Ablakra és ajtóra szerelhető kétrészes kiegészítő, amely az adott nyílászáró nyitott, illetve zárt állapotát érzékeli, Apple TV használatával akár távolról is.

Ár: bruttó 14 000 Ft

Az Eve okos otthon termékvonal egyik hasznos eleme az ajtók és ablakok nyitott vagy zárt állapotát érzékelő kiegészítő, az Eve Door & Window Wireless Contact Sensor nevű kiegészítő. Ez az egység természetesen önmagában is biztosít információkat, ha épp arra vagyunk kíváncsiak, hogy az adott ajtó vagy ablak nyitva vagy zárva van-e, de igazán nagy jelentősége a tvOS futtatására alkalmas Apple TV (4. generációtól) és iOS 10 alapú eszközök használata esetén van, amikor egész automatizációs lépéssorokba tudjuk beépíteni az egységek által adott információt. 

Alap funkciók: nyitva/zárva

Az Eve Door & Window megoldás alapvető képessége, hogy érzékeli, hogy egy ajtó vagy ablak nyitva vagy zárva van-e, illetve eltárolja az időpontokat, hogy az adott esemény, például egy ajtó kinyitása mikor történt. 

Ez több okból is hasznos lehet, így például elkerülhető, hogy a hátunk tetőtéri ablakait véletlenül nyitva hagyjuk reggel munkába menet, kockáztatva egy eső káros hatásait. 

Nyomon követhetjük, hogy egy adott helyiség eleget volt-e szellőztetve, és láthatjuk az Eve Room egység légminőség adatait egy-egy szellőztetést követően. Tervezhetjük a szellőztetések hosszát az Eve Door & Window ablak nyitottság adatai alapján az ideális páratartalom és levegő tisztaság eléréséhez.

Az ajtó nyitva és zárva tartásának adatai biztonsági szempontból is előnyösek lehetnek, hiszen ha nem várt időben kerül kinyitásra az ajtó, akkor az adott időszakra vonatkozó kamera felvételt visszakereshetjük, hogy ki is lépett be az adott időben a házba. 

Az információkat az Eve elegáns felületű, letisztult és könnyen kezelhető Eve alkalmazásában követhetjük nyomon. Mivel az Eve az Apple HomeKit keretrendszerére épít, így a Door & Window egység adataihoz az iOS rendszeren futó Home / Otthon alkalmazás és így más hardverek is képesek hozzáférni.

Extra funkciók az iOS és a tvOS együttműködésével

A HomeKit képesség egyik legnagyszerűbb vonása, hogy az eszközök együttműködése révén automatizációs mozzanatok hajthatók végre a HomeKit hardverek között. 

Az Eve Door & Window egységnél ez úgy működik, hogy például az Eve fantasztikusan vonzó elgondolása alapján az időt figyelő eszközök közül az Eve Door & Window jelenti a központi egység Apple TV-nek, hogy kinyitottuk a hálószoba ajtót. A tvOS tudja, hogy reggel 6:40 és 7:20 közötti időszak van, ezért felkapcsolja az okos kapcsolóval a lámpákat, vagy az örökké felkapcsolt kapcsolók által vezérelt okos izzókat világításra bírja a konyhában és a fürdőszobában, illetve az Eve Energy aktiválja a kávégépet, vagy ha az HomeKit alapon vezérelhető, készül is a reggeli kávé. 

Több lépcsős együttműködése ez az okos eszközöknek, ám ha valamely berendezésből cserélni vagy új modellt beszerezni tervezünk, mindenképpen ideális lehet HomeKit képességűt választani. 

A másik okos megoldás, amit az Eve mérnökei kigondoltak, az három Eve egység együttműködésével valósul meg: az Eve Weather érzékeli, hogy odakinn 23° vagy melegebb van, az Eve Door & Window jelenti, hogy kinyitottuk az ablakot, így a központi egységünk, például Apple TV utasítja az Eve Thermo egységet, hogy „csavarja le” nullára az általa vezérelt radiátort. 

Praktikus megoldás az is, hogy a hűtőszekrény ajtajára elhelyezett Eve Door & Window érzékeli, hogy éjjel a hűtőszekrény nyitva van, és az idő alapján képes arra, hogy például az éjjeli szekrényen lévő okos izzó elkezdjen világítani valamilyen színben, utalva arra, hogy probléma van, mert vagy a gyermekünk úgy felejtette, vagy a tehetséges macskánk kinyitotta a hűtő ajtaját. Így elkerülhető, hogy reggelre tócsa álljon a konyhában. 

Ezek az ideális megoldások csupán három lehetséges felhasználási javaslatot foglalnak össze, amely az Eve szakembereinek fejéből kipattant. Az igényeink szerint számtalan egyéb megoldási opciót létrehozhatunk. 

Az Eve Door & Window távoli hozzáférésére is lehetőség van, ha az eszköz egy Apple TV közelében található. Az automatizálási megoldásokhoz vagy Apple TV (4. generáció) szükséges tvOS rendszerrel, vagy egy állandóan otthon tartott iPad készülék iOS 10 rendszerrel. 

Cserélhető elemekkel, alacsony fogyasztással

Az Eve termékcsalád az alacsony energiaigényű Bluetooth Smart (4.x) technológiát használja. Ennek előnye, hogy nem igényel folyamatos kapcsolatot, vagyis az eszközök kommunikációja nem meríti mindkét résztvevőt, hanem igény alapú a kapcsolat. A Bluetooth Smart hatótávolsága akár 50 méter is lehet, falak között 10-15 méter. 

Az Eve a tápellátást elemekkel oldja meg: az Eve Door & Window esetén ER14250 típusú elemmel. Ez az úgynevezett 1/2 ceruza elem 3,6 Volt feszültségű. Ha az elem lemerül, a régi leadásával újat vásárolhatunk, és nem kell a teljes eszközt selejteznünk, vagy nagy gyakorisággal újratöltenünk. 

Az Eve Door & Window megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől. 

Eve Door & Window

Ablakra és ajtóra szerelhető kétrészes kiegészítő, amely az adott nyílászáró nyitott, illetve zárt állapotát érzékeli, Apple TV használatával akár távolról is.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

11 023,62 Ft + áfa

Bruttó 14 000 Ft