Nanoleaf Essentials Light Strips Starter Kit

Az Apple HomeKit keretrendszerébe illeszkedő, 1600 lumen fényerejű, 2700-6500 Kelvin színhőmérséklet tartomány támogató okos LED-szalag.

Ár: bruttó 6990 Ft


Napjaink lakásdekorációjának alapvető elemét képezik a különféle fényforrások, amelyek nem kizárólagosan világító funkciót látnak el, hanem hangulati elemet képeznek, illetve dekorációs célokat is szolgálnak. 

Mivel alapvető otthoni eszközeink - Mac, iPhone, iPad, televízió - mind-mind fényt bocsátanak ki, így sok esetben a világításnak már nem kell olyan erőteljesnek és célirányosnak lennie, mint évtizedekkel ezelőtt. Az iMac óriási képernyőjének használata közben ugyanakkor jólesik, ha valahonnan még egy finom kis háttérfény is világít a lakásban. E célra nyújtanak remek lehetőséget a LED szalagok, amelyek ragaszhatóak, méretre vághatóak, és áramforrás közelében szinte bárhová jól pozicionálhatóak. 

A Nanoleaf Essentials Light Strip Starter Kit és a hozzá külön megvásárolható bővítő csomag révén akár 3 méteres szalagokat is kialakíthatunk, illetve a megjelölt pontokon vágva a LED-szalagokat rövidíteni is tudjuk. 

A Nanoleaf Essentials Light Strip Starter Kit központja egy kis méretű, fehér egység, amely a konnektorba csatlakoztatva táppal látja el a LED-szalagot, és amelyet a letölthető Nanoleaf alkalmazás segítségével, illetve az Apple Home / Otthon alkalmazásával az otthoni, 2,4 GHz-es WiFi hálózatra csatlakozásra konfigurálhatunk - fontos, hogy a HomeKit kiegészítők többségéhez hasonlóan nem tudunk 5 GHz-es hálózatra kapcsolódni, mindenképpen a 2,4 GHz-es hálózatra kell konfigurálnunk, de természetesen ezt követően már működik a standard WiFi infrastruktúrán. 

A HomeKit képesség révén a Nanoleaf Essentials Light Strip Starter Kit LED-szalag jelenetekbe, okos funkciókba kapcsolható be. Megadhatunk olyan eseményeket, hogy hazaérkezésünkkor a LED-szalag bizonyos napszakban milyen színnel kezdjen világítani, vagy épp olyan eseményt, hogy egy Eve Motion mozgásérzékelő jelzésére a szalag finoman kezdjen el világítani éjjel a konyhában. A HomeKit jelenetek alapja, hogy legyen otthon egy Apple TV, vagy egy HomePod, illetve HomePod mini hangszóró. Ennek segítségével távolról is hozzáférhetünk az eszközeinkhez, illetve automatizált jeleneteket is szervezhetünk. 

Az automatizáció több eszköz együttműködése: például az Eve Smoke füstérzékelő bajt érzékel, és a lakásban lévő összes okos izzó villogni kezd, vagy a redőny motorjába beépített FIBARO Single Switch este 9 órakor automatikusan leengedi a redőnyt, és a LED-fény finoman bekapcsol, hogy ne maradjunk teljes sötétben. Számos egyéb okos megoldás is létezik, így például a hazaérkezésünk jelentette iPhone alapú GPS adat segítségével be tudnak kapcsolni fényeink.