HomePod (2) AirPlay 2 hangszóró

Kis méretű, vezeték nélküli, a környezet adottságaihoz alkalmazkodó, angol nyelvű Siri képességű hangszóró fekete és fehér színekben.

Ár: bruttó 150 000 Ft


A HomePod az Apple forradalmi technológiákat ötvöző hangszórója, amely alkalmazkodik az elhelyezéséhez, páratlan hangzást nyújt akár párban összekapcsolva, és képes közvetlenül hozzáférni az Apple Music előfizetésünk bőséges kínálatához. Hasznos extrája, hogy HomeKit elosztóként is üzemel, így az Apple keretrendszerére épülő okos otthon kiegészítőink vezérlő központjaként is beállítható.

Tömör és célirányos formatervezés

A HomePod henger alakú formája tudományos tervezés végterméke, amelyben nincsenek káros rezgések, mindennek megvan a helye, minden tökéletesen szigetelt, és mindent az Apple maga tervezett. A termék árnyalt hangképe rácáfol annak méretére, amely tulajdonsága révén azonban bárhol kényelmesen elhelyezhető. 

Az Apple formatervezésének sajátos megoldása, hogy a mélynyomó felfelé néz, amely azonban rendkívül ideális a mélyhangzás szempontjából, mivel a kis méret ellenére sokkal inkább intenzív a hatása a hagyományos multimédiás hangszórókhoz képest. 

A hangkép kulcsa a hat darab mikrofon, amely az eszköz különböző részein van elhelyezve. Az Apple emellett egy belső basszus hangszínszabályozó mikrofonnal is kiegészítette a HomePod termékét, amely a visszaverődések ereje és torzítása alapján szabályozza a mélynyomó aktivitását. Ennek köszönhetően eltérő helyeken eltérő a hangkép, hogy mindig optimális legyen. A 20 milliméteres mélysugárzó akkor is meggyőzően szólal meg, amikor halkan hallgatunk zenét. A mély nem tolakodó, mégis intenzív.

Az Apple a hifi hangzásnak ígért élményt hét darab széles skálás magas sugárzóval éri el, amelyek mindegyike saját erősítővel is rendelkezik. Ezek a hangsugárzók ezáltal teljes erejükben szólalhatnak meg, és jól irányított a hangjuk: az Apple szokatlan módon nem kifelé, hanem bentre, egy lefelé néző kürtbe irányítja a hangjukat, onnan pedig így 360°-ban tudnak megszólalni kifelé. 

„Hey Siri”

A HomePod egyik vonzó képessége az egyelőre angol nyelven elérhető személyes segéd, a Siri funkció. Aki társalgási szinten beszél angol nyelven, különböző utasításokat adhat a személyes asszisztensnek, a hat darab beépített mikrofon révén pedig olyankor is jól hall a hangszóró, amikor a hangos zene miatt a felhasználó maga sem hallja a saját hangját. A Siri funkció nem küld el személyes adatot az Apple felé, és nincsen az Apple ID-hez kötve, amely a HomePod üzembe helyezésének alapja. 

Apple tervezésű processzor

A HomePod egyik különlegessége az Apple által tervezett S7 processzor, amely nem csak a fejlett jelfeldolgozás funkcióját látja el stúdió szintű minőségben, hanem folyamatosan elemzi a mikrofonok adatait, hogy szabályozza a torzításmentes hangzást. (Ez a processzor az Apple Watch készülékekből lehet ismert, az Apple ezt az erőforrást alkalmazta a HomePod második generációjában.)

Az S7 processzor vezérli a HomeKit központhoz kapcsolódó funkciókat is: a HomeKit elosztó révén az adott helyiségben lehetőségünk van jeleneteket létrehozni, távolról hozzáférni az eszközök adataihoz, és minden olyan funkciót elérni, amelyhez eddig Apple TV vagy folyamatosan a helyszínen lévő iPad modellre volt szükség. 

A HomePod processzora kiegészül az ultra nagy sávszélességű segédprocesszorral is, amely az eszközök térbeli helyzetét hivatott érzékelni. 

Apple Music kapcsolat

A HomePod nem rendelkezik analóg bemenettel, kizárólag AirPlay hangszóróként használható, vagyis WiFi hálózatunkra kapcsolódva férhetünk hozzá a tudásához a Music / Zene, QuickTime és más, AirPlay-t támogató alkalmazásokból a Mac-en, illetve az iOS alól az AirPlay hangot küldeni képes alkalmazásokkal. 

A HomePod az Apple ID alapú működés révén közvetlenül hozzáfér az Apple Music előfizetésünkhöz, amely révén akár 100 millió zeneszám folyamatosan bővülő kínálatából válogathatunk, illetve dallistákat, válogatásokat is elérhetünk és lejátszhatunk. 

Köszönhetően az Apple Music hozzáférésnek, a HomePod folyamatosan tanulja, hogy milyen zenéket szeretünk hallgatni, és igyekszik ennek megfelelően szűkíteni a kínálatot az ízlésünkre koncentrálva.

AirPlay 2 - Párban

A HomePod önmaga is nagyszerűen szól, ám az AirPlay 2 képesség révén immáron arra is lehetőségünk van, hogy kettő hangszórót összekapcsoljunk WiFin keresztül, így azok együttműködve még lenyűgözőbb hangzásélményt nyújtsanak. Az ilyen módon összekapcsolt hangszórók kommunikálnak egymással, mérik egymás hangerejét, és ennek megfelelően optimalizálják a hangzást. 

A HomePod második generációja képes párban működni további második generációs HomePod eszközzel, illetve HomePod mini készülékkel is. (Fontos, hogy a HomePod első generációjával nem tudjuk AirPlay 2 párossá fűzni a hangszórókat.)

Az Apple TV élményéhez

A HomePod párban elhelyezve a televízió közelében az Apple TV-vel párosítva lenyűgöző Dolby Atmos hangzásra képes. A hangszórók által alkotott virtuális tér a házimozi élményvilágot idézi, az Apple saját készítésű adásai, filmjei, sorozatai révén pedig kiváló minőségű nyersanyagok is rendelkezésünkre állnak. (Az Apple TV+ előfizetéses szolgáltatás, amelynek havi díjai vannak. Internet kapcsolaton keresztül működik.)

Környezetvédelmi paraméterek

Teljes mértékben újrahasznosított ritka földfémek, teljes mértékben újrahasznosított forrasztó ón az áramkörök forrasztásainál, illetve teljes mértékben újrahasznosított arany bevonat a nyomtatott áramkörökön.

Legalább 35% újrahasznosított műanyag a belső műanyag komponensek esetén.

100% újrahasznosított műanyagból készült külső háló az éjfekete modell esetén és 30%-ban újrahasznosított műanyag a fehér modell esetén.

Nincsen külső fólia a csomagoláson. A doboz 96%-ban újrahasznosított rostokból készült, míg a doboz új papírt alkalmazó részeinek nyersanyaga felelősen kezelt erdőkből származó fából készült.

Részletes technikai paraméterek

Magasság: 168 milliméter
Szélesség: 142 milliméter
Tömeg: 2,3 kilogramm
Színek: fehér, éjfekete

Beépített hangtechnika: felfelé irányított mélynyomó egyedi erősítővel, hét darab, kürt alakzatra épített magassugárzó, hat mikrofon a Siri érzékenységre és a hangkép mérésre fókuszálva, kalibráló mikrofon a mélynyomóhoz, stúdió szintű dinamikus jelfeldolgozás, sztereó támogatás
Hang források: Apple Music, Music / Zene alkalmazásban tárolt zenei tartalmak, iCloud Music Library (például iTunes Match előfizetéssel), Apple Podcastok, bármely AirPlay képes forrás (Mac, iPad, iPod touch, iPhone, Apple TV)
Hang formátumok: AAC, védett AAC, MP3, Apple Lossless, WAV, AIFF, FLAC (átkódolással)
Érintő felület: hangerő szabályzás, Siri aktiválás, dal léptetés előre dupla bökéssel, dal léptetés vissza három bökéssel
Vezeték nélküli képesség: 802.11n WiFi, vendég hozzáférés, Bluetooth 5.0, AirPlay 2 multiroom funkció, Thread képesség a HomeKit kiegészítők számára

Rendszerkövetelmények üzembe helyezéshez:
• iPhone SE 2. generációs, iPhone 8, iPhone X és újabb iPhone modellekkel, iPad (5. generáció vagy újabb), iPad mini 5. vagy újabb, iPad Air 3 vagy újabb, iPad Pro (bármely modell), iOS 12 vagy frissebb operációs rendszer
• 802.11 WiFi internet kapcsolat
• Apple ID
• Apple Music előfizetés a funkció használatához

Elektromos paraméterek: beépített tápegység, rögzített európai tápkábel (zajforrás kiszűrése érdekében), 100 Volt és 240 Volt közötti vonali feszültség, 50-60 Herz frekvencia

ENERGY STAR megfelelőség

Garancia: egy év