Apple HomePod AirPlay 2 hangszóró

Kis méretű, vezeték nélküli, a környezet adottságaihoz alkalmazkodó, angol nyelvű Siri képességű hangszóró fekete és fehér színekben.

Ár: bruttó 129 990 Ft

A HomePod az Apple forradalmi technológiákat ötvöző hangszórója, amely alkalmazkodik az elhelyezéséhez, páratlan hangzást nyújt akár párban összekapcsolva, és képes közvetlenül hozzáférni az Apple Music előfizetésünk bőséges kínálatához. Hasznos extrája, hogy HomeKit elosztóként is üzemel, így az Apple keretrendszerére épülő okos otthon kiegészítőink vezérlő központjaként is beállítható.

Tömör és célirányos formatervezés

A HomePod henger alakú formája tudományos tervezés végterméke, amelynek nincsenek káros rezgések, mindennek megvan a helye, minden tökéletesen szigetelt, és mindent az Apple maga tervezett. A termék árnyalt hangképe rácáfol annak méretére, amely tulajdonsága révén azonban bárhol kényelmesen elhelyezhető. 

Az Apple formatervezésének sajátos megoldása, hogy a mélynyomó felfelé néz, amely azonban rendkívül ideális a mélyhangzás szempontjából, mivel a kis méret ellenére sokkal inkább intenzív a hatása a hagyományos multimédiás hangszórókhoz képest. 

A hangkép kulcsa a hat darab mikrofon, amely az eszköz különböző részein van elhelyezve. Az Apple emellett egy belső basszus hangszínszabályozó mikrofonnal is kiegészítette a HomePod termékét, amely a visszaverődések ereje és torzítása alapján szabályozza a mélynyomó aktivitását. Ennek köszönhetően eltérő helyeken eltérő a hangkép, hogy mindig optimális legyen. A 20 milliméteres mélysugárzó akkor is meggyőzően szólal meg, amikor halkan hallgatunk zenét. A mély nem tolakodó, mégis intenzív.

Az Apple a hifi hangzásnak ígért élményt hét darab széles skálás magassugárzóval éri el, amelyek mindegyike saját erősítővel is rendelkezik. Ezek a hangsugárzók ezáltal teljes erejükben szólalhatnak meg, és jól irányított a hangjuk: az Apple szokatlan módon nem kifelé, hanem bentre, egy lefelé néző kürtbe irányítja a hangjukat, onnan pedig így 360°-ban tudnak megszólalni kifelé. 

„Hey Siri”

A HomePod egyik vonzó képessége az egyelőre angol nyelven elérhető személyes segéd, a Siri funkció. Aki társalgási szinten beszél angol nyelven, különböző utasításokat adhat a személyes asszisztensnek, a hat darab beépített mikrofon révén pedig olyankor is jól hall a hangszóró, amikor a hangos zene miatt a felhasználó maga sem hallja a saját hangját. A Siri funkció nem küld el személyes adatot az Apple felé, és nincsen az Apple ID-hez kötve, amely a HomePod üzembe helyezésének alapja. 

A8 - A valaha volt legnagyobb lángelme egy hangszóróban

A HomePod egyik különlegessége az Apple által tervezett A8 processzor, amely nem csak a fejlett jelfeldolgozás funkcióját látja el stúdió szintű minőségben, hanem folyamatosan elemzi a mikrofonok adatait, hogy szabályozza a torzításmentes hangzást. 

Az A8 processzor vezérli a HomeKit központhoz kapcsolódó funkciókat is: a HomeKit elosztó révén az adott helyiségben lehetőségünk van jeleneteket létrehozni, távolról hozzáférni az eszközök adataihoz, és minden olyan funkciót elérni, amelyhez eddig Apple TV vagy folyamatosan a helyszínen lévő iPad modellre volt szükség. 

Apple Music kapcsolat

A HomePod nem rendelkezik analóg bemenettel, kizárólag AirPlay hangszóróként használható, vagyis WiFi hálózatunkra kapcsolódva férhetünk hozzá a tudásához az iTunes, QuickTime és más, AirPlay-t támogató alkalmazásokból a Mac-en, illetve az iOS alól az AirPlay hangot küldeni képes alkalmazásokkal. 

A HomePod az Apple ID alapú működés révén közvetlenül hozzáfér az Apple Music előfizetésünkhöz, amely révén akár 55 millió zeneszám folyamatosan bővülő kínálatából válogathatunk, illetve dallistákat, válogatásokat is elérhetünk és lejátszhatunk. 

Köszönhetően az Apple Music hozzáférésnek, a HomePod folyamatosan tanulja, hogy milyen zenéket szeretünk hallgatni, és igyekszik ennek megfelelően szűkíteni a kínálatot az ízlésünkre koncentrálva.

AirPlay 2 - Párban

A HomePod önmaga is nagyszerűen szól, ám az AirPlay 2 képesség révén immáron arra is lehetőségünk van, hogy kettő hangszórót összekapcsoljunk WiFin keresztül, így azok együttműködve még lenyűgözőbb hangzásélményt nyújtsanak. Az ilyen módon összekapcsolt hangszórók kommunikálnak egymással, mérik egymás hangerejét, és ennek megfelelően optimalizálják a hangzást. 

Részletes technikai paraméterek

Magasság: 172 milliméter
Szélesség: 142 mnilliméter
Tömeg: 2,5 kilogramm
Színek: fehér, asztroszürke (fekete)
Beépített hangtechnika: felfelé irányított mélynyomó egyedi erősítővel, hét darab, kürt alakzatra épített magassugárzó, hat mikrofon a Siri érzékenységre és a hangkép mérésre fókuszálva, kalibráló mikrofon a mélynyomóhoz, stúdió szintű dinamikus jelfeldolgozás, sztereó támogatás
Hang források: Apple Music, iTiunes-ban tárolt zenei tartalmak, iCloud Music Library (például iTunes Match előfizetéssel), Apple Podcastok, bármely AirPlay képes forrás (Mac, iPad, iPod touch, iPhone, Apple TV)
Hang formátumok: AAC, védett AAC, MP3, Apple Lossless, WAV, AIFF, FLAC (átkódolással)
Érintő felület: hangerő szabályzás, Siri aktiválás, dal léptetés előre dupla bökéssel, dal léptetés vissza három bökéssel
Vezeték nélküli képesség: 802.11ac WiFi (MIMO), vendég hozzáférés, Bluetooth 5.0, AirPlay 2 multiroom funkció
Rendszerkövetelmények üzembe helyezéshez:
• iPhone 5s és újabb iPhone modellekkel, iPod touch (6. generációtól), iPad (5. generáció vagy újabb), iPad mini 2 vagy újabb, iPad Air vagy újabb, iPad Pro (bármely modell), iOS 12 vagy frissebb operációs rendszer
• 802.11 WiFi internet kapcsolat
• Apple ID
• Apple Music előfizetés a funkció használatához
Elektromos paraméterek: beépített tápegység, rögzített európai tápkábel (zajforrás kiszűrése érdekében), 100 Volt és 240 Volt közötti vonali feszültség, 50-60 Herz frekvencia
Garancia: egy év