Meross állítható fényerejű HomeKit WiFi okos izzó

HomeKit keretrendszerbe illeszkedő, állítható fényerejű, meleg fehér fényű, 2700 Kelvines, E26 foglalatba illeszkedő, Edison stílusú izzó.

Ár: bruttó 6990 Ft


A fény alapvető igényünk és értékünk. A sötét időszakokban a mesterséges fények pedig igények széles körét elégíthetik ki: munkavégzéshez az erős, napfényhez közelítő színhőmérsékletű fényeket kedveljük, az esti lenyugváshoz pedig a kellemesen sárgás melegebb fényeket, amik maguk is segítenek átvezetni az érzékelésünket a nappalból az éjszakába. A Meross e célra alkotott okos izzója így meleg fehér fényű, megjelenése pedig nem csak este kiváló, de szép anyagválasztása, barátságos formavilága révén a nappali, lekapcsolt állapotában is emeli a helyiség megjelenését. 

A Meross a régies megjelenése okán Edison stílusúnak nevezi az izzót, utalva Thomas Alva Edison feltaláló-mérnök-üzletemberre, akinek a napjainkban már teljesen megszokott, megbízható elektromos világítás ősét köszönhetjük. Edison sokáig kísérletezett izzókkal, míg végül megtalálta azt a megoldást, amely kellően stabil, megfelelően fényes és eközben biztonságos is volt. 

A Meross okos LED izzó természetesen már jóval modernebb kivitelű, amelynek számos előnye van. Köszönhetően a fénykeltő dióda kivitelnek a termék rendkívül energiatakarékos: fényereje egy hagyományos 60 Wattos izzónak felel meg, de használat közben mindössze 6 Watt a fogyasztása, készenléti módban - vagyis amikor WiFi kapcsolaton elérhető, de nem világít, viszont a hozzá kapcsolódó villanykapcsoló fel van kapcsolva - mindössze 0,5 Wattot fogyaszt. A 6 Wattos fogyasztás legnagyobb fényerőn tapasztalható, mivel azonban a fényereje állítható, így igény szerint gyengébben is tud világítani. 

A termék megjelenése annyira szép, hogy külön lámpatest nélkül is látványosan mutat, három-négy darab egymás mellé helyezve pedig igen jó fényerőt biztosít akár egy pincében vagy beszélgetős sarokban a házon belül. 

A Meross a termék megalkotásakor saját, világszerte elfogadott áramkörét és WiFi kapcsolatot alkalmazott. A WiFi előnye, hogy mindenütt elérhető az eszköz, ameddig a hálózatunk tart, és sokkal nagyobb az esélye, hogy WiFi hálózatunk lefedi a házunk minden részét, minthogy a HomeKit keretrendszerünk központját alkotó termék néhány méteres közelségben lenne.

A WiFi kapcsolat azért fontos, mert bár a termék helyi hálózatban a saját alkalmazásából is vezérelhető, egy megfelelő HomeKit központ - például HomePod mini vagy Apple TV - jelenléte esetén távolról is hozzáférhető, illetve jelenetekbe is szervezhető. A távoli hozzáférés praktikus lehet hosszabb utazások során, amikor biztonsági céllal rövid időkre felkapcsoljuk a lámpát az otthonunkban, a jelenetekbe rendezés révén pedig több eszköz képes együttműködni: vagyis ha kinyílik a pinceajtó, magától fel tud kapcsolni a világítás az Eve Door & Window és a Meross okos izzó kommunikációja révén. (A jelenetekhez alapvető, hogy a hálózatban HomeKit központ legyen, maguktól az eszközök nem, csak a központon keresztül képesek együttműködni.)

A Meross okos izzó a leginkább elterjedt E27 foglalatba illeszkedik, egyúttal kompatibilis az E26 és B22 foglalatokkal is. A használatához a villanykapcsolót célszerű mindig felkapcsolt állapotban hagyni, és ekkor az izzó akár a Meross alkalmazásában, akár a Home / Otthon alkalmazásban folyamatosan elérhető lesz. Ez természetesen azt is jelenti, hogy nem csak az iPhone készülékről, hanem akár az Apple Watch, iPad vagy Mac felületéről, illetve Siri segítségével hang alapon is tudjuk vezérelni a világítást.

A Meross okos izzó 180 fokban szórja a fényt, ereje pedig szabadon állítható. (Az illusztráción 30-50-90%-ban is megfigyelhetjük ugyanazon a képen.) 2700 Kelvines meleg fehér fénye az esti időszakban ideális a nyugodt pihenés megalapozásához. A gyártó napi 3 óra használat mellett akár 22 éves élettartamot is jósol a terméknek. Formátumát tekintve az izzó A19 méretű, vagyis ekkora lámpatestekbe fér bele.

Részletes technikai paraméterek

Technológia: LED
Foglalat: E27, E26, B22
Formátum (méret): A19
Kapcsolat: 802.11 b/g/n 2,4 GHz WiFi
Színhőmérséklet: 2700 Kelvin
Fényerő: 810 lumen
Fogyasztás: 0,5 Watt készenléti állapotban, 6 Watt maximális fényerőn
Várható becsült élettartam: 22,8 év (napi 3 óra világítással)
Garancia: 1 év