iRig Stream Mic Pro

Kompakt többmintás mikrofon és sztereó vagy négycsatornás audio interfész. Élő visszahallgatás, digitális jelfeldolgozás iPad, iPhone vagy Mac segítségével.

Ár: bruttó 59 990 Ft


Az iRig Stream Mic Pro minden eddiginél egyszerűbbé teszi hangunk és zenénk minőségi megosztását a világháló közönsége irányába. Az IK Multimedia megalkotta a kifejezetten vloggerek és webes influenszerek számára készült professzionális többmintás kondenzátormikrofont és 24 bites, 96 kHz-es audio interfészt, amely egyaránt működik az iPhone, iPad és Mac eszközeinkkel, valamint kompatibilis az Android és Windows rendszerekkel is.  Ultrahordozható kivitele révén ideális választás a mobilis zene- és tartalomkészítéshez.

Kristálytiszta hangzású többmintás kondenzátor mikrofon 

A többmintás paraméter egy mikrofon esetén a hang érzékelés irányát jelzi. A modern mikrofonok képesek arra, hogy különféle virtuális képek alapján érzékeljék a közelükben lévő hangot, amely segíti, hogy például egy tömegben történő felvétel esetén az interjúalany hangját sokkal inkább halljuk, mint egy akár mellettünk beszélő személy hangját. Ezt elektronikai megoldásokkal érik el a mikrofonok, csökkentve az esetleges utómunka szükségességét. Mivel az iRig Stream Mic Pro akár élő produkciókhoz is kiváló, a négyféle minta mindenképpen hasznos képesség lehet, ha nem stúdióban rögzítjük a felvételt.

Ezek a minták a kardioid, a minden irányú, a kétirányú és a sztereó, amelyeknek mindnek megvan a maga haszna a műsorkészítés során.

A kardioid kialakítás akkor ideális, ha egy személy, a vlogger beszél, és csak az előoldalról érkező hangokra kell fogékonynak lenni a mikrofonnak. Ez ideális vokális produkcióknál, monológ jellegű műsoroknál, podcastok készítésekor, narráció rögzítésekor vagy hangszeres felvételek esetén.

A minden irányú mikrofon ezzel szemben minden oldalról egyenlő arányban érzékeny, így ideális több szereplővel készülő műsorokhoz, illetve konferenciahívásokhoz is.

A kétirányú megoldás a párbeszédeknél, kétszemélyes beszélgetések során tökéletes.

A sztereó felvétel akkor nagyszerű, ha például természetben rögzítünk, és annak hangjait is fel akarjuk venni, vagy tömegeseményen készítünk felvételt, és szeretnénk markánsan érzékeltetni a háttérzajt. 

Integrált audio interfész 

A kényelmes, praktikus, szabványos és elterjedt 3,5 milliméteres, sztereó minijack bemenet révén médialejátszó, klasszikus MIDI-billentyűzet, keverő, lemezjátszó vagy más egyéb hangforrás csatlakoztatható a mikrofonhoz.

A keverés vezérlés monitorozásával keverhető a közvetlen vagy a rögzített hang a fejhallgató kimenetén visszahallgatva az adásba. A teljes nyersanyag egyetlen elegáns, kompakt kialakítású terméken keresztülfutva juthat el a nyilvános megjelenésig.

Profi eredmények a Loopback+ segítségével

Az iRig Stream Mic Pro az IK Multimedia úttörő Loopback+ (visszahurkolás) funkcióját kínálja, amellyel nem csak zenét adhatunk hozzá telefonunkról vagy iPad készülékről a felvételhez vagy adatfolyamhoz, de még a mikrofonjelet is egy külön alkalmazásba irányíthatjuk, hogy ott effektelhessük, zajt csökkenthessünk vagy hangszínszabályzóval lássuk el.

Komoly hangminőség 

Az iRig Stream Mic Pro komoly hangzást is biztosít. A közvetlen monitorozási lehetőséggel rendelkező fejhallgató-kimenet segítségével bármilyen alkalmazással ellenőrizhetjük a szintet, még mielőtt a felvételt elindítanánk. A 24 bites, 96 kHz-es átalakítók pedig tiszta, részletgazdag hangzást biztosítanak mind a mikrofon, mind a sztereó vonali bemenet (AUX-IN) számára.

Egyszerű, élőzéshez optimalizált vezérlők 

Az összes funkció egyetlen, intuitív és élőzéshez optimalizált vezérlőgombbal irányítható, így menet közben egyszerűen módosítható anélkül, hogy levennénk tekintetünket a kameráról. A kényelmes potméter finom végigkattintása révén válthatunk a beállítások között, nyomva tartva pedig kivédhetjük az adásban történő köhögést vagy tüsszentést. A jól látható LED-es szintjelzők révén pedig nem kell a fejhallgatót viselni a folyamatos monitorozáshoz, így távolabbról is lehetőség van felvételt készíteni.

Sztereó vagy többcsatornás? Mindkettő adott! 

Az iRig Stream Mic Pro kétféle üzemmódot kínál: sztereó vagy többcsatornás. Alapértelmezés szerint sztereó módban működik, és több hangforrást – vonali sztereó bemeneteket (+ Loopback) és mikrofonkapszulákat – kever le egy sztereó sávvá, amelyet elküld a kiválasztott mádia sugárzó alkalmazáshoz, például Instagram, Facebook, Twitch, stb.Többcsatornás módra váltva a két mikrofonkapszula a 3. és 4. csatornára irányítódik, így 4 hangsávot küldhetünk el olyan felvételi alkalmazásokhoz, mint a GarageBand vagy a Logic Pro.

Tápellátás az Apple eszközökről

Az iRig Stream Mic Pro a dobozból kivéve szinte bármilyen eszközhöz csatlakoztatható, és minden eddiginél egyszerűbbé teszi a kapcsolattartást és a töltést. A mellékelt mini-DIN–iOS Lightning és mini-DIN–USB-C kábelekkel készen áll arra, hogy az összes legújabb iPhone-hoz, iPad-hez és Android-eszközhöz, valamint Mac-hez és PC-hez csatlakoztatható legyen.A gazdagép által táplált iRig Stream Mic Pro MFi-tanúsítvánnyal is rendelkezik, így tölteni is képes a csatlakoztatott Lightning eszközünket, amikor a külön megvásárolható egyenáramú tápegységgel használjuk.