Satechi Type-C Aluminium Stand & Hub for Mac mini

A Mac mini modellek mellé gyártott kényelmes USB elosztó és kártyaolvasó, amely a hátoldal helyett előre, a gép alá hozza a csatlakozókat.

Ár: bruttó 24 990 Ft

A Satechi egyik igazán zseniális megoldása a Mac mini aktuális, asztroszürke generációi mellé alkotott talp, amely számos hasznos csatlakozóval egészíti ki a gépet, miközben észrevétlenül illeszkedik alá. A Satechi Type-C Aluminium Stand & Hub for Mac mini további előnye, hogy a gép hátuljáról előre hozza a gyakorta használt csatlakozókat, így sokkal egyszerűbb a csatlakoztatás a mindennapi használat során, és nem karcolunk mintákat a Mac mini fekete műanyag hátoldalára, miközben megpróbálunk betalálni egy USB foglalatba.

A Satechi Type-C Aluminium Stand & Hub for Mac mini éppen akkora kerületű, mint a Mac mini, és precíz kialakítása révén tökéletesen illeszkedik alá. A Mac mini Ethernet portja melletti Thunderbolt 3 (USB-C) kapuba illeszkedik, és rövid kábele éppen olyan hosszú, hogy a gép alatt lévő talpig érjen, vagyis maximálisan szem előtt tartotta a gyártó a funkcionalitást. A Satechi annyira büszke a megoldására, hogy védjegyoltalmi eljárást is indított a termék kapcsán.

A Satechi konstrukciója 1,75 centiméter vastagságú, vagyis nem jelentősen, de azért érzékelhetően megemeli a Mac mini asztali gépünket. A beépített légcsatornák segítik az egység szellőzését, és a Mac mini passzív hűtését is, hiszen alulról hűvös levegő érintkezik a Mac minivel. A termék maga is alumínium külsejű, ennek köszönhetően illeszkedik a gép eleganciájához, egyúttal a fém a hőleadást is segíti. 

Az eszköz roppant praktikus, hiszen előre hoz olyan csatlakozókat, amelyeket napi szinten használunk. Ilyen például az USB-C kapu, amely az iPhone készülékeink vagy éppen iPad Pro táblagépeink csatlakoztatását szolgálja. Ennek segítségével 5 Gb/s sebességgel tudunk adatot másolni, szinkronizálni a Mac-ről és vissza. (Az USB-C kapu csak adatport, töltést nem támogat.)

Három darab klasszikus USB-A 3.0 kapu is található az előoldalon, amelyek 5 Gb/s átvitelt kínálnak, és segítségükkel olyan eszközök kapcsolhatóak a Mac minire, mint az USB adathordozók, tápellátással rendelkező külső meghajtók, kártyaolvasók. 

Szintén hiánypótló az SD-kártya és mikró-SD olvasó és író, amelyek segítségével digitális fényképezőgépekről és akciókamerákról tudjuk egyszerűen és gyorsan letölteni a tartalmakat, valamint a memóriakártyával üzemelő nagy felbontású zenelejátszókat is feltölthetjük zenei tartalommal. A memóriakártya olvasók 104 MB/másodperc adatátvitelre képesek, vagyis támogatják a gyorsabb kártyák kiszolgálását is. Az elosztó képes egyszerre használni mindkét kártya foglalatot, vagyis másolhatunk egyszerre fényképeket a digitális fényképezőben lévő normál méretű SD-kártyáról, illetve filmeket az akciókamerában lévő mikró-SD-kártyáról. 

Szintén a zenéhez kapcsolódik a 3,5 milliméteres analóg minijack csatlakozó, amely segítségével fülhallgatót vagy fejhallgatót tudunk a készülékhez kapcsolni az előoldal kényelmét kiaknázva.