OWC Accelsior S

Egy darab SATA III SSD befogadására alkalmas PCI Express kártya belső használatra Mac Pro modellekbe és Thunderbolt külső foglalatokba.

Ár: bruttó 12 990 Ft


Az OWC Accelsior S termék kettő felhasználói sémára kínál kitűnő megoldást: Az egyik lehetőség, hogy valaki régebbi generációs, szürke házas Mac Pro géppel rendelkezik, amelynek SATA csaltakozói lassúak, cserébe van gyors PCI Express foglalata, amely remek adottság SSD-k elhelyezésére. A másik lehetőség pedig, hogy Thunderbolt alapú külső PCI Express foglalatot használunk, amelyben van még szabad hely, és ésszerű megoldás egy darab nagy kapacitású szilárdtest meghajtót tartalmazó, PCI Express gyorsaságú tároló megoldást kialakítani a professzionális kártyáink társaságában. A következőkben összefoglaljuk a két felhasználói séma lehetőségeit.

Gyors tárhely a korábbi Mac Pro modellek belsejében PCI Express alapon 

Az OWC Accelsior S egy rendkívül jól átgondolt termék a régebbi Mac Pro tulajdonosok számára. A klasszikus, nagy méretű szürke Mac Pro modellek (mint a bal felső illusztráción) merevlemez foglalatai SATA II szabványúak, azaz maximális sebességük 3 Gb/s, amely napjaink gyors SSD-i mellett már szűkösnek mondható, hiszen a legtöbb szilárdtest meghajtó, mint a Crucial MX500 sorozat is, már a SATA III tempók felső harmadát ostromolják. A 2008-tól piacra került Mac Pro munkaállomásokban (MacPro3,1; MacPro4,1; MacPro5,1) lévő PCI Express 2.0 16 csatornás foglalat azonban rendkívül gyors, kétirányú, irányonként 8 GB másodpercenkénti átvitelt kínáló csatlakozó, amely bőséggel elegendő arra, hogy kiszolgáljon egy szilárdtest meghajtót. 

Az OWC Accelsior S nevű PCI-Express x4 kártyára egyszerűen rá tudjuk tenni a már meglévő, vagy külön megvásárolt, márkaszabadságot nyújtó meghajtónkat. A megoldás révén a kártya akár 550 MB/másodperc átviteli sebességet nyújt, amely rendkívül vonzó a kreatív szakembereknek, és a régebbi Mac Pro munkaállomástól még több sebességet elváró felhasználóknak. Az SSD-n tárolt filmeket nagyobb processzorerő felhasználásával tudja elérni és feldolgozni a Final Cut Pro, a fotóink villámgyorsan elénk tárulnak és valós időben megjelennek a módosítások az Photos / Fotók alkalmazásban, hiszen egyik program esetén sem kell a processzornak a lemez meghajtóra várnia. 

Tipp: A Mac Pro 2019-es újabb generációjához természetesen gyorsabb PCIe kártyák is elérhetőek hasonló célokra. 

OWC Accelsior S egy külső Thunderbolt foglalatban, akár OWC Flex 1U4 házban 

Az Apple 2011-ben kezdte el széles körben minden Mac-en alkalmazni a Thunderbolt foglalatot, az Intel által fejlesztett bámulatosan gyors, kis méretű és sokoldalú csatlakozófelületet. 2013-ban ennek új, kétszer gyorsabb, Thunderbolt 2 változatát is bemutatta a cég, majd 2016-ban ismét duplázta a sebességet a Thunderbolt 3 formájában, amelynek átszervezett leosztású verziója a Thunderbolt 4. Ez utóbbi két foglalat 40 Gb/s sebességet nyújt. A Thunderbolt a korábban elérhető külső adatkapcsolatok többszörösét nyújtja, ráadásul két irányban, hat eszköz láncba kapcsolásának lehetőségével. 

Ezt a hatalmas sávszélességet megannyi termék kiaknázza, így az OWC Flex 1U4 tárhely rendszer is, amelyben található egy PCI Express hely, ahol további SSD meghajtót helyezhetünk el. A Thunderbolt 3 és 4 2800 MB/s sávszélessége elegendő ahhoz is, hogy kiszolgálja a készülék igényeit.

Részletes technikai paraméterek

Kompatibilitás:
Mac Pro 2019 - bármelyik PCIe foglalatban tökéletesen használható
Mac Pro 2009-2010 - bármelyik PCIe foglalatban tökéletesen használható
Mac Pro 2008 - Valamelyik PCIe 2.0 x16 foglalatban érhető el a maximális sebesség
Mac Pro 2006 - PCIe 1.0 sebességgel, maximum 190-200 MB/s sebességgel működik
Thunderbolt 3 külső PCIe foglalatok
OWC Flex 1U4 tárhely rendszer PCIe foglalata

3 év garancia