Sonnet SF3™ Series RED MINI-MAG Pro Card Reader

Ultragyors Thunderbolt 3 alapú kártyaolvasó a RED MINI-MAG® kártyáihoz akár 1060 MB/s átviteli sebességgel.

Ár: bruttó 188 000 Ft


A Sonnet számos csúcskategóriás kiegészítőt kínál a profik számára, amelyek természetesen a Thunderbolt 3 kapcsolatot aknázzák ki. Egy ilyen egység a RED kamerák felhasználóinak szánt kártyaolvasó, amely a RED MINI-MAG® adathordozókat képes írni és olvasni elképesztő sebességgel, ráadásul egyszerre kettő példányban.

A RED 8K felbontással rögzítő kamerái elképesztő mennyiségű adatot továbbítanak, így a Mac-re történő áttöltés és a Final Cut Pro felületére történő importálás nagy sávszélességet igényel. A Sonnet SF3™ Series RED MINI-MAG Pro Card Reader a tökéletes megoldás a feladatra, legyen szó egy mobil MacBook Pro modellre történő letöltésről vagy egy Mac Pro asztali munkaállomásra való adatátvitelről a stúdióban. 

A RED APPROVED minősítéssel is rendelkező Sonnet SF3™ Series RED MINI-MAG Pro Card Reader a 40 Gb/s átviteli sebességű Thunderbolt 3 kapura épül, amelyből kettő is található rajta, hogy további eszközt csatlakoztathassunk rajta keresztül a gépre, vagy egy port lefoglalásával akár több eszközt is összekapcsolhassunk. A Sonnet olvasója képes arra, hogy a kártyák maximális olvasási sebességét kiaknázza, azaz nem korlátozza a natív sávszélességet. A két kártya egyidejű olvasása esetén így akár 1060 MB/s átviteli sebesség is megvalósítható. 

A Final Cut Pro X felhasználók számára külön előny, hogy már a csatlakoztatáskor, az importálás ablakában elkezdhetik a szerkesztést, az import pedig elképesztően dinamikusan lezajlik annak ellenére, hogy a 8K felbontású videók hatalmas méretűek. Mivel kettő kártyát is behelyezhetünk az olvasóba, az importálási idő feleződik, hiszen mindkét kártyáról másolhatunk egyidejűleg a Final Cut Pro felületére. 

A Sonnet arra is gondolt, hogy sok esetben a profi videósok rack táskákkal vonulnak külső helyszínekre, és míg egy xMac mini Server videókat dolgoz fel vagy éppen a DaVinci Resolve feladatait segíti a háttérben esetleg egy PCI Express alapú RED kártyával kiegészülve, addig a fölötte lévő 1U résben akár lecsavarozva a Sonnet SF3™ Series RED MINI-MAG Pro Card Reader teljesíthet. A Sonnet a terméken kifejezetten a rack rögzítést segítő csavarnyílásokat helyezett el.

A Sonnet SF3™ Series RED MINI-MAG Pro Card Reader egy foglalat és egy szabad Thunderbolt 3 kapuval rendelkezik, a csomagjában pedig félméteres Thunderbolt 3 kábel található, amely tartalmazza a ThunderLok nevű rögzítő megoldást, amellyel elkerülhető a kábel véletlenszerű kirántása.

Megjegyzés: A termék az Apple Thunderbolt 3 (USB-C) to Thunderbolt 2 Adapter termékével kiegészítve visszafelé kompatibilis a régebbi Thunderbolt technológiákkal is. Fontos azonban kiemelni, hogy nem kompatibilis a csak USB 3.1-es, szintén USB-C formátumú MacBook 12” modellekkel.

Részletes technikai paraméterek

Típusszám: SF3-2RMM
Garancia: 2 esztendő
Csatlakozó: 40 Gb/s Thunderbolt 3 kapu (USB-C formában)
Tápellátás: mellékelt tápegységről
Csatlakozók: két RED MINI-MAG® hely, két Thunderbolt 3 kapu, tápcsatlakozó a mellékelt külső táphoz
Tápegység: 60W, 100-240V AC, 50-60 Hz
Méret: 145 x 155 x 36 mm
Doboz méret: 233 x 173 x 89 mm
Rendszerkövetelmény: macOS® 10.12.6 vagy újabb operációs rendszer, Thunderbolt kapu

Szállítás: 7-10 nap