OWC Mercury Elite Pro 3,5" USB 3.2 külső ház

USB 3.2 szabványú, USB-C kábellel szerelt, USB 3.2 Type-B felülettel rendelkező, 3,5 hüvelykes SATA III adathordozó befogadására alkalmas alumínium külső ház.

Ár: bruttó 24 990 Ft

Az OWC a professzionális tárhely rendszerei mellett gondol az olyan felhasználókra is, akik csak egyetlen, nagy kapacitású külső lemezt szeretnének használni például archiválásra vagy Time Machine mentésre. Számukra alkotta meg a cég a Mercury Elite Pro terméket, amely USB 3.2 technológiára épít, ideális az egylemezes kapcsolathoz, és elegáns alumínium kivitelű, amely üdítő a filléres kivitelű műanyag házak világában.

Az OWC Mercury Elite Pro fektetve és a mellékelt asztali állvány segítségével állítva is elhelyezhető az asztalunkon, de egy Twelve South BackPack segítségével akár az iMac 24” modell talpának hátára is rakható.

Az egység 3,5”-es méretű, tehát elsősorban a nagy kapacitású merevlemez igényekhez alkalmazható, de természetesen kisebb kapacitású lemezt is helyezhetünk bele az igényeink szerint - ideális megoldás biztonsági mentésekhez, hiszen a merevlemezek nem kifejezetten gyorsak, viszont a gigabyte-onkénti áruk kellően alacsony. Az OWC Mercury Elite Pro a leggyorsabb SATA III lemezekkel 283 MB/s olvasási sebességet tud elérni, amely természetesen nem a sebességbajnokságban induló érték, ám a ma elérhető 20 TB körüli merevlemezek révén a Time Machine számára kár kifogyhatatlan mentési tárhelyet is alkothatunk a segítségével. 

Köszönhetően az alumínium kialakításnak a termék igen jó hőelvezető képességgel rendelkezik, így nem igényel ventilátort. A merevlemez működésének természetesen van hangja, de maga a ház ehhez nem ad hozzá további zajt. A belső részében gumis rezgés csillapító megoldások találhatóak, így a merevlemez forgása mellett nem kelt további rezgéseket, amelyek fokoznák a zajt. 

Az OWC Mercury Elite Pro hátoldalán USB 3.2 szabványú Type-B konnektor található, amelyhez a gyártó USB-A kábelt is mellékel. Ezt lecserélhetjük például az iJoe.hu kínálatában elérhető Delock USB-C to USB 3.2 Type-B kábelre a közvetlen összekötés érdekében. USB-C kábel segítségével nem csak bármelyik Mac gépre, de akár az utóbbi évek iPad modelljeire is csatlakoztathatjuk a lemezt, hogy onnan filmeket, zenéket, fotókat érjünk el. 

Az OWC Mercury Elite Pro saját tápegységgel rendelkezik, mivel a 3,5 hüvelykes lemezek tápigénye ezt megköveteli. 

Az iJoe.hu igényének megfelelő kapacitású merevlemezt is biztosít a házba ideális Time Machine használathoz.