AirBell csengő és AirTag tartó

Kerékpár kormányra helyezhető klasszikus csengettyű, amelynek belsejébe zárt helyre AirTag illeszthető az észrevétlen helyzetmeghatározás céljából.

Ár: bruttó 6990 Ft


Az Apple Find My / Lokátor keretrendszere nagyszerű lehetőség arra, hogy az elveszett tárgyak helyéről a világ iPhone állományát használva névtelen helyzet jelzéseket kapjunk. Néhány újabb kerékpár modell már tartalmaz ilyen tudást, ám a világban lévő több százmillió régebbi kerékpárt még nincsen mód ilyen formában keresni. Erre nyújt kiváló megoldást az Apple AirTag kiegészítője, amely egy tízforintos méretű, és négy tízforintos vastagságú megoldás, amelyet azonban nehéz a kerékpáron úgy elhelyezni, hogy az biztonságos és észrevétlen legyen. 

Az AirBell termék erre a feladatkörre kínál nagyszerű áthidaló megoldást: a termék egy kis méretű, klasszikus csengő, amelynek aljában egy AirTag méretű üreg található, amely kiengedi a Bluetooth sugarakat, védi a kicsiny tárgykeresőt, és még hasznos is a kerékpár mindennapi használata során. 

Az AirBell egység kétféle csővastagságra van felkészítve: a 22,2 milliméteres verzió a legtöbb kerékpáron elterjedt vastagság, jó eséllyel meglévő kerékpárunk ilyen, a másik variáció pedig a 31,8 milliméteres csőátmérő, amely az újabb tervezésű gravel biciklik, valamint általában az országúti kerékpárok csővastagsága. 

A termék könnyedén, műanyag szorító bilinccsel helyezhető fel, és előnye, hogy az AirTag behelyezéséhez szerszám szükséges. Vagyis az AirTag használata egyrészt észrevétlen, hiszen semmi kirívó nincsen abban, hogy egy csengő van a biciklin, másrészt pedig szétszedni csak speciális szerszámmal lehet, így az AirTag behelyezése és kiemelése például a félévente aktuális elemcsere alkalmával mindenképpen otthoni feladat, nem pedig olyasmi, amit a magára hagyott kerékpáron kézzel bárki véghezvihet.