iKlip 3 Deluxe (iKlip 3 + iKlip 3 Video egységcsomag)

iPad készülékek standard fotóállványon, illetve mikrofonállványon való rögzítését szolgáló univerzális kiegészítő szett. Két termék együttese.

Ár: bruttó 26 990 Ft


Az IK Multimedia egyik zseniális termékcsaládja az iKlip nevű vonal, amely 2012. óta jelen van a piacon, és sokféle rögzítési módot kínáló állványokat foglal magában. E család nagyobbacska tagja az iKlip 3 Deluxe, amely az iPad tábla gépekhez készült, és két önálló komponense révén standard fotóállványon való rögzítést, illetve mikrofonállványon való elhelyezést tesz lehetővé. Ez kiváló lehetőség akár a kották feldolgozásához zenekari játék alatt, de az iPad segítségével való fényképezés és videózás feladataihoz is stúdióban vagy akár kültéren. 

Az iKlip 3 Deluxe alapja egy-egy univerzális tartó, amelyek szabadon, kézi erővel széthúzhatóak, és rugós kialakításuk révén stabilan megtartják az iPad modelleket fekvő helyzetben. Az IK Multimedia vállalja, hogy az iPad nem csúszik ki a tartóból, amelyet azzal támaszt alá, hogy több mint 300.000 darabot adtak el a termék különböző verzióiból, így bizonyították, hogy a rugós tartó megoldás eléggé stabil ahhoz, hogy bármelyik iPadet magabiztosan megfogja. 

Az iKlip 3 Deluxe két terméke termoplasztik alapanyagú, belül pedig vastag gumis kialakítású annak érdekében, hogy sértetlenül vigyázza a bele helyezett iPad modelleket, akár egy iPad Pro készüléket is. A kis kapaszkodó felületek szintén gumi bevonatúak, ezzel garantálva a védelmet és a nyomtalan használatot éveken keresztül. A termék elég rugalmas ahhoz, hogy finom használatot nyújtson, ugyanakkor eléggé erős ahhoz, hogy biztosan tartsa a készüléket. 

Zenekari felhasználás kotta megjelenítéshez

Az iPad nagyszerű méretű kijelzője közkedvelt az élőben előadó művészek körében. Mi sem nagyszerűbb, mint akár a dalszöveg, akár a kotta kényelmes áttekintése, illetve igény esetén a lapozása például egy olyan kiegészítővel, mint az iRig BlueTurn kottalapozó. Az IK Multimedia maga is az iKlip családot javasolja az iPad rögzítésére, amelyhez van a csomagban kimondottan mikrofonállványra rögzítő egység (iKlip 3), illetve az iKlip 3 Video, amelyhez nem szükséges speciális állvány, elegendő a már birtokunkban lévő fotós állványt használni. 

Videózás, felvétel készítés

Az iPad Pro modelleket az Apple évek óta azzal a céllal is hirdeti, hogy a hátoldali kamerájuk páratlan minőségű videók rögzítésére alkalmas akár 4K felbontásban. E feladatra elengedhetetlen a megfelelő rögzítés, hiszen az iPad Pro nem az a típusú aprócska méretű eszköz, amellyel követjük a témát - hagyományosan rögzített, álló helyzetben készítünk vele felvételeket, vagyis stúdió körülmények között. 

Az iPad készülékek azért is alkalmasak erre a feladatra, mert hatalmas méretben látjuk a témát, és igény esetén tudunk módosítani a beállításokon, hogy a végeredmény meggyőző lehessen. Stúdió körülmények között pedig kiváló egy masszívan álló állvány, rajta egy iPad Pro készülékkel, amelyet az iKlip 3 Deluxe csomag idevágó eleme rögzít. Köszönhetően az USB-C kapcsolatnak, kiváló minőségű digitális hangfelvevő eszközt is kapcsolhatunk az iPad Pro készülékhez, vagy a végén a különálló sávok formájában felvett videót tudjuk feldolgozni a „kameránk” segítségével.

Az IK Multimedia iKlip 3 Deluxe csomag fotóállványra helyezhető darabja standard UNC 1/4” menetet tartalmaz, amely révén minden szabványos fotós állványra ráhelyezhető, stabilan körbetekerve mozdulatlan állapotúra rögzíthető. A tartó rész elforgatható, így álló és fekvő módban is használhatjuk. Legkisebb szélessége 160 milliméter, legnagyobb szélessége pedig 230 milliméter, vagyis bármely iPad modellt képes megfogni fektetett állapotban. Gömbcsuklója révén nem csak oldal irányba forgatható el, hanem dönthető, vagyis lefelé és felfelé is állítható a kreatív igényeinknek megfelelően. 

Az iKlip 3 Deluxe mikrofonállványra rögzítő darabja pedig bármilyen csőre felhelyezhető és egy csavar segítségével megszorítható - ez lehet mikrofonállvány csöve, de akár a falon átfutó épületgépészeti cső is - a kiegészítő jóvoltából stabilan rögzíteni tudjuk az iPad készülékünket.

Az iKlip 3 Deluxe megvásárolható az iJoe.hu AAR szaküzlettől.