Elago Home Hub Mount iPad fali tartó

Karcmentes szilikon kivitelű, univerzális kialakítású iPad fali tartó megoldás az Apple táblagépének otthoni, fali tárolásához, akár HomeKit elosztóként való használat esetén, akár elegáns állandó otthoni helyként való alkalmazás céljára.

Ár: bruttó 8000 Ft


A néhány évnél nem régebbi iPad eszközök kiválóan használhatóak az Apple HomeKit keretrendszerének kiszolgálására, amennyiben otthonunkban állandóan jelen vannak. Az Elago erre a célra alkotott egy elegáns, univerzális, és természetesen rugalmas felületű fali tartó megoldást, az Elago Home Hub Mount nevű terméket, amely az iPad legolcsóbb módja a falra szereléshez. 

Napjaink iPad modelljei akár 1 TB-os hatalmas kapacitással is rendelkezhetnek - ez elég nagy ahhoz, hogy a teljes zenetárunkat az iPad tárhelyén tároljuk, de az Apple Music, Tidal, Spotify és más szolgáltatások használatával arra is módunk van, hogy internet alapú zenei szolgáltatásokat érjünk el. Erre tökéletes megoldás egy nagy felületű iPad, amely Siri alapon vagy más eszközről vezérelhető, óriás méretben mutatja az album borítókat, és szükségtelenné teszi a számítógépünk használatát erre a szórakozási célra. Emellett természetesen az állandóan otthon lévő iPad modellek egyik fontos funkciója a HomeKit Hub képesség, vagyis az a tulajdonság, hogy a közelben lévő Bluetooth és WiFi alapú, HomeKit keretrendszerbe illeszkedő okos eszközöket kiszolgálják, összekapcsolják, és távoli hozzáférésüket internet alapon biztosítsák. 

Tipp: Az iPad mobilinternetes változataiba akár az internet szolgáltatónk által az otthoni előfizetéshez biztosított tartalék SIM-kártyával lehetőségünk van arra is, hogy áramszünet vagy internet hiba esetén távolról is hozzáférjünk az otthoni hálózathoz, és elemmel vagy akkumulátorral működő okos eszközeinkhez. Ezáltal például internet hiba esetén távolról is bekapcsolhatjuk a fűtést télen vagy éppen a klímát nyáron, vagy elindíthatjuk és leállíthatjuk az öntözést, stb. 

Az Elago Home Hub Mount csavarral rögzíthető, amely kellő mélységben nyúlik a tartóba, hogy a behelyezett iPad modell hátoldalával ne érintkezzen. A termék kellő egységből áll össze, amelyeket az iPad méretének megfelelően az adott távolságban tudunk rögzíteni egymástól, vagyis így válik univerzálissá a megoldás. Emellett igényünknek megfelelően álló és fekvő módban is tudjuk rögzíteni az iPad készülékeket, noha az alkalmazások többségében a fekvő mód a kedveltebb. 

A rögzítés során a puha szilikon tartó hátul a falra támaszkodik, és 7 milliméterre eltartja az iPad hátlapját a faltól - itt lehetőségünk van például töltőkábel elvezetésére, amely így kevésbé látványosan lóg ki a falból - erre természetesen akkor van mód, ha egy süllyesztett konnektor, előre tervezett kiállás, vagy utólagos elrejtést kínáló gipszkarton profil van az iPad mögött. A praktikus elrejtést olyan kábellel oldhatjuk meg a legjobban, mint a Moshi 90°-ban elforgatott Lightning és USB-C kábelei - ezeknek a csatlakozó fejnél nem szükséges hurkot hagynunk, mint L alakúak, így a kábel elbújhat az iPad mögött, és csak a csatlakozó környékén látszik ki valamennyi. Ha nem L alakú kábelt használunk, az eleganciát segíti a Cable Management Button nevű szilikongomb, amely az egyenes kialakítású kábelek körbetekerését, megfeszítését és így könnyed és gubanc mentes elhelyezését segíti. 

Az Elago Home Hub Mount fekete, sötétszürke és hófehér színekben érhető el. A csomag az alsó és felső darab mellett a kábel elrendező gombot és a csavarokat is tartalmazza. Minden iPad modellel kompatibilis. A puha szilikon alapanyag révén karcmentes használatot tesz lehetővé.