iHome iPL24 Alarm Clock FM Radio Lightning Dock

FM rádióval rendelkező, Lightning dokkolós hangszóró ébresztő óra funkcióval az iPhone készülékekhez és iPod touch lejátszóhoz.

Ár: bruttó 26 990 Ft
Lightning konnektor

Az iHome hálószobai hangszóró megoldásainak egyik legsokoldalúbb darabja az iPL24 típusszámú termék, amely hangszóró, FM-rádió, Lightning dokkolós töltő, USB-s töltő, és persze látványos LED óra, AUX hang bemenettel kiegészülve. 

Lightning dokkoló és kihangosító

Az iHome iPL24 egyik legvonzóbb képessége, hogy nem kell kompromisszumot kötnünk a vezeték nélküli töltés hatékonysága, tokon át való működése kapcsán, hanem egyszerűen az évtizedes csatlakozó megoldás, a Lightning segítségével biztosíthatjuk az iPhone telefon készülék vagy iPod touch zenelejátszó töltését. 

A Lightning biztonságosan és megfelelő teljesítménnyel tölt, illetve ha az iOS megfigyeli, hogy minden éjjel rátesszük az eszközt a Lightning töltőre, akkor megtanulva a szokásunkat kíméletesen kezdi tölteni az akkumulátort, ezzel meghosszabbítva annak élettartamát.

A Lightning dokk gyakorlatilag minden 2012-től megjelent iPhone készülékkel és iPod touch modellel kompatibilis, illetve tölthetünk rajta Apple TV Remote távvezérlőt, vagy adapterrel Apple Pencil 1 kapacitív ceruzát is. 

A csatlakozó kompatibilis a normál vastagságú tokok többségével, de az alul nagyon védett tokoknál nem ér bele a Lightning kapuba, így ebben az esetben a tokból kivéve tudjuk tölteni a készülékünket.

Telefonbeszélgetés közben az iHome iPL24 kihangosítóként is képes működni, tehát nem kell levennünk a telefont a dokkolóról a használathoz.

iHome iPL24 tetején lévő gombok

Ébresztő óra az éjjeli szekrény közelségében

Az iHome IPL24 hangszóró kifejezetten a hálószobákba lett kialakítva, amelyhez haloványan világítani képes kijelzője is hozzájárul. A kijelző fényerejét a szundi gombbal tudjuk állítani több fokozatban, így éjjel rendkívül halványra is állíthatjuk. 

Az iHome iPL24 képes az időt az iPhone vagy iPod touch eszközről szinkronizálni a Time Sync gombbal, illetve kettő ébresztő programot is beállíthatunk rajta, amelynek biztosítására tartalék elemmel is ellátható, így áramszünet esetén sem marad el az ébresztés - természetesen iPhone közelségében ennek kicsi a jelentősége, hiszem az iPhone is tud jelezni.

Az óra hasznos eleme a hálószobának, hiszen folyamatosan láthatjuk az időt, éjjeli forgolódás közben is érzékelhetjük, hogy még van időnk nyugisan visszaaludni, vagy már érdemesebb kikelni az ágyból, ha már kinyitottuk a szemünket.

Az óra természetesen rendelkezik a szokásos szundi képességgel, amely lenyomása után 9 perccel ismétli az ébresztést.

iHome iPL24 hátoldali csatlakozói

FM-rádió

Sokunk reggeli ébredésének meghatározó eleme, hogy valamelyik zenés-beszélgetős rádióműsorral veszünk tudomást az idő szürreálisan gyors múlásáról. Az iHome iPL24 ehhez is kiváló társ, mert öltözködés és kapkodás közben ugyanúgy, mint vízszintesben lustulás közben lehetőségünk van FM-rádió csatornákat behangolni, és akár azok valamelyikére ébredni, vagy a reggelünk vagy éppen esti elalvásunk során hallgatni.

Az FM-rádió a hangjeggyel illusztrált Mode gombbal választható ki például az iPhone vagy iPod touch forrású Lightning zeneforrás helyett, és a plusz és mínusz jelekkel tudunk a frekvenciák között váltani: a gombokat hosszan nyomva tartva az önműködő hangolás indul el, vagyis nem kell apránként végignéznünk a tartományt, hanem a rádió ott áll meg, ahol adást érzékel. Ezt a Play-Pause/Presets gombbal tudjuk tárolni, illetve egy következő csatornára lépni, ahol újabb rádióadást hangolhatunk be. Az eltárolt rádiók között szintén ezzel a gombbal tudunk váltani.

A csomag tartalmazza az európai töltőfejet is.

Hátoldali USB-töltő

Az iHome iPL24 esetén a gyártó igyekezett minden olyan funkciót összesűríteni, amire szükségünk lehet ilyen pici helyre zsúfolva, így a Lightning töltő mellett a termék hátoldalán egy USB-A kapu is található, amellyel gyakorlatilag bármit tölthetünk: iPad készüléket, Apple Watch karórát vagy bármilyen egyéb, akár nem Apple terméket is. A normál teljesítményű USB kapu reggelre biztosan feltölti bármely mobil eszközünket, amelyet rajta keresztül tölteni kívánunk kíméletes, 1 Amperes töltéssel, amely meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát is.

AUX bemenet analóg forrásokhoz

A hátoldalon az FM antenna, az USB és a tápcsatlakozó mellett található egy minijack bemenet is, amely révén gyakorlatilag bármilyen analóg hangforrásból lehetőségünk van megszólaltatni a hangszórót. 

A csomag tartalma

iHome iPL24 hangszóró
Tápegység cserélhető fejekkel, európai tápfejjel
FM antenna