FiiO BTR15 Bluetooth és USB DAC

Felső kategóriás USB és Bluetooth DAC fejhallgató erősítővel, ES9219MQ DAC chippel

Ár: bruttó 49 990 Ft


A BTR15 a FiiO cég megújított felső kategóriás bluetooth fejhallgató erősítője, amely vezetékes DAC-ként (hangkártyaként) is használható és MQA zenei fájlok dekódolására is képes.

A FiiO BTR15 termék az előd BTR5 jó tulajdonságait viszi tovább egy megújult chip készlettel és a 2,5 mm-es szimmetrikus jack 4,4 mm-esre cserélésével illetve jelentős teljesítmény növekedéssel.

A BTR15 az alábbi feladatokra használható:

  1. A megszokott, vezetékes fejhallgatónkat vezetékmentes, mikrofonos headsetté alakítja.

  2. A Bluetooth szolgáltatás nélküli, szobai hangrendszer Aux-In bemenetét kihasználva akár  telefonról is streamelhetünk zenei jelfolyamot a BTR15 segítségével.

  3. Az autónk hangrendszerét Bluetooth képességgel ruházhatjuk fel, ha egyébként az rendelkezik Aux-In bemenettel.

  4. A számítógép vagy telefon beépített, átlagos hangkártya szolgáltatásait kiválthatjuk a BTR15-tel.

  5. Vezetékes digitális összeköttetésre is nyújt lehetőséget a BTR15. Az ehhez szükséges USB-A USB-C adaptert és USB-C USB-C rövid kábelt tartalmazza a BTR15 csomagja.

Első ránézésre olyan, mint egy elegáns öngyújtó. Kényelmesen illeszkedik a tenyérbe, kellemes méretének, valamint a lekerekített sarkainak és éleinek köszönhetően pedig a zsebben is hordható. Az alumínium ötvözet házat melegen hajlított üveglapok borítják. A fém ház Bluetooth antennaként is szolgál.

A bekapcsolást követően válik láthatóvá az OLED kijelző, amelyen minden lényeges információ látható.

A BTR15 alján elhelyezett USB-C csatlakozó segítségével nemcsak az akkumulátort tölthetjük fel, hanem használhatjuk a BTR15  USB DAC szolgáltatását is.

Az új módváltó kapcsoló segítségével kiválaszthatjuk, hogy melyik üzemmódot szeretnénk használni.

PC módban  számítógéphez csatlakoztathatjuk a mellékelt vagy külön vásárolt USB kábelek segítségével a BTR15-öt, ilyenkor a számítógép belső hangkártyáját kiváltva, egy stúdió minőségű megoldást kapunk DSD 256 és 384 kHz/32 bites digitális-analóg átalakítással. PC üzemmódban töltődik is a BTR15 a gép USB portjáról.

Phone módban telefonhoz vagy táblagéphez kapcsolhatjuk a BTR-t, ilyenkor nem töltődik az eszköz, hanem a saját akkumulátorát használja, így nem meríti a csatlakoztatott eszköz akkumulátorát. A Lightning csatlakozóval ellátott Apple készülékekkel kompatibilis Lightning - USB-C kábelt a BTR15 csomagja nem tartalmazza, azok az alábbi linkre kattintva rendelhetőek meg:

https://ijoe.hu/fiio-hangtechnika/fiio-kabelek-adapterek/fiio-lt-lt4-kabel-usb-c-lightning

https://ijoe.hu/fiio-hangtechnika/fiio-kabelek-adapterek/fiio-lt-lt1-usb-c-lightning-otg-kabel-1

BT módban pedig  a lényegi vezeték nélküli üzemmódban használhatjuk a BTR15-öt.

A BTR15 oldalán elhelyezett nyomógombokkal beállíthatjuk a kívánt hangerőt, lépkedhetünk a zeneszámok között, vagy kiválaszthatjuk a menüben a kívánt funkciókat. A gombok felett megtalálható parányi lyuk egy kiváló hangminőségű mikrofon rejtekhelye. Az alkalmazott zajszűrő megtisztítja a beszédet a külső zavaroktól, így zajos környezetben is érthető lesz, ha a BTR15-öt telefonálásra használjuk.

A BTR15 tetején két fejhallgató csatlakozó található: a hagyományos, 3.5 mm-es jack fejhallgató csatlakozó mellett elhelyezett, mostmár egyre inkább standarddá váló 4.4 mm-es aljzathoz szimmetrikus kábelezésű fülhallgatót illeszthetünk, ezzel is fokozva a hangminőséget és a teljesítményt.

A BTR15 és a lejátszó közötti Bluetooth összeköttetésről az elérhető legjobb minőségű átviteli protokollok gondoskodnak. A BTR15 ismeri a AAC/SBC/aptX/aptX low latency/aptX HD/aptX Adaptive/LDAC szabványokat is.

A QCC5125 (Bluetooth) vagy a 16 magos XU316 (USB XMOS) chipek által fogadott digitális jelfolyamot két darab ES9219MQ digitális-analóg átalakító chip alakítja analóg jellé maximum DSD256 vagy 384 kHz/32 bites minőségben, emellett az MQA formátum feldolgozásra is képes a BTR15. Az analóg modul külön nyomvonalon kapja a tápellátást, így az erősítő a digitális egység zavaraitól védetten, tisztán dolgozik.

Amennyiben autóban használjuk a BTR15-öt, bekapcsolhatjuk az autó módot! Így az autó elindításakor automatikusan bekapcsol a BTR15 is, és amikor leállítjuk a motort, a BTR15 is kikapcsol.

A BTR15 8 órán át működik egyetlen töltéssel. A teljesen lemerült, 550 mAh-s akkumulátort másfél óra alatt tölthetjük fel újra.

A BTR15 340 mW-os (32 ohm) teljesítménye gond nélkül meghajtja a legtöbb fejhallgatót. 

Az alap funkciók használatához választhatjuk az USB1 módot. A teljes funkcionalitás eléréséhez letölthetjük a https://www.fiio.com/supports oldalról a megfelelő illesztő programot és használhatjuk USB2 módban.

A FiiO Music és FiiO control appon keresztül olyan finomhangolásokra nyílik lehetőségünk, mint a parametrikus hangszínszabályozás (PEQ) beállítása vagy a különböző filter módok kiválasztása.

A BTR15-öt a Japan Audio Society a tökéletes hangminőségért HiRes Audio és HiRes Audio Wireless minősítésekkel jutalmazta.

A BTR15 egy igazi műalkotás.

A gyártó oldala:

https://www.fiio.com/BTR15

A csomag tartalma:

FiiO BTR15

USB-A USB-C adapter

USB-C USB-C kábel

Átlátszó övcsipesz

Használati útmutató

A FiiO BTR15 erősítő és DAC megvásárolható az iJoe.hu AAR és FiiO referencia üzlettől.

FiiO BTR15 Bluetooth és USB DACÜzletünkben kipróbálhatóÚj

Felső kategóriás USB és Bluetooth DAC fejhallgató erősítővel, ES9219MQ DAC chippel

.
Termék részletei
Rendelhető (szállítás: 3-4 hét)
Mennyiség:

39 362 Ft + áfa

Bruttó 49 990 Ft

Részletes technikai paraméterek

Teljesítmény: 340 mW
Fejhallgató impedancia: 16-300 Ω
Jel/zaj viszony (SNR): 122 dB
Torzítás (THD+N): <0.0008% (1 kHz)
Bluetooth: BTv5.1 (AAC/SBC/aptX/aptX LL/aptX HD/aptX adaptive/LDAC)
NFC: Nincs
Mikrofon: Van
Chipkészlet: DAC: ES9219MQ * 2 ,USB: XMOS XU316, Bluetooth: QCC5125
Áramellátás: 550 mAh akkumulátor (USB-C-n tölthető)
Méret: 72.2 mm x 32 mm x 12.5 mm
Tömeg: 37.3 gramm