Z-Tone DI gitárerősítő

Választható impedanciájú, kellemesen meleg hangzású, szimmetrikus kimenetekkel is rendelkező effektpedál továbbfűzési lehetőségekkel.

Ár: bruttó 52 990 Ft


Az IK Multimedia Z-TONE DI terméke kombinálja az AXE I/O interfész díjnyertes hangformálási képességeit a közvetlen bemenet (direct injection, DI) nyers jelének egyidejű rögzítési lehetőségével a rugalmas feldolgozás és kiemelkedő hangminőség érdekében. 

Főbb jellemzők

Aktív/passzív hangszedő választó

PURE csatorna az áttetsző hangzásért

JFET csatorna a meleg és harmonikus hangzásért

A Z-TONE változtatható impedanciaszabályozás hangszínek széles skáláját hozza létre

20 dB-es pad a kiterjesztett működési tartományért

Szimmetrikus és nem szimmetrikus kimenetek

A kettéosztott (split) jel erősítőkhöz és pedálokhoz is továbbvihető

A földelés kapcsoló kiküszöböli a zajt és a zümmögést

Masszív, színpadra kész fém ház

Olaszországban tervezték és gyártottákA Z-TONE DI különlegessége, hogy az elektromos gitáron és basszusgitáron játszók számára kívánatos módon kettő sávot küld tovább a Mac irányába, így az két hangsávot tud rögzíteni: az egyik a feldolgozott és effektelt jelt, amelybe további pedálokat, erősítőket kapcsolhatunk, a másik pedig a gitár előerősített nyers jele (DI), amelyet eltárolva később tudunk szoftveresen effektelni például a GarageBand vagy Logic Pro alkalmazásokban.

Az IK Multimedia számos gitár kiegészítője rendelkezik a Z-TONE márkához kapcsolód, rendkívül alacsony zajszintű, kivételesen széles frekvencia tartományt rögzíteni képes áramkörére épülő erősítővel, amelynek többféle rögzítési és hangformálási lehetősége van. 


A hangszedő kapcsoló lehet PASSIVE, amely rendkívül széles frekvenciatartományt rögzít, és az egészen öreg, régi technológiás megoldásoktól a legmodernebb eszközökig használható nagy részletességgel. Az ACTIVE állásban az eszköz megkerüli a szükségtelen erősítési fokozatokat, hogy a jel útja a legközvetlenebb, átláthatóbb és tisztább legyen.

További váltási lehetőséget biztosít a PURE/JFET kapcsoló. A PURE esetén a teljesen transzparens, előerősített jelet továbbítjuk mindenféle színezés nélkül, míg a JFET állás esetén az IK Multimedia által alkalmazott, A osztályú JFET beviteli puffer dolgozik a kifinomult harmonikus fokozás, a közép tartományra koncentráló fókusz és melegség érdekében. 

Az elektromos gitárok hangszedői látványosan változtatják a karakterüket az előerősítő impedanciájának változtatása révén. Alapvetően ez az alapja a hangszernek, és erre épül az IK Multimedia számos, az elektromos és basszusgitárokhoz alkotott kiegészítője is. A Z-TONE DI szabályozható impedanciavezérlése 1 milliohm és 2 kiloohm között állítható, amely révén igen széles sávban módosítható a gitár hangzása. A legnagyobb impedancia mellett a hangzás feszesebb, élesebb és pontosabb, csökkenő impedanciával vaskosabb, merészebb lesz.


A Z-TONE potméter állításával hangszínszabályzó nélkül megannyi kreatív lehetőség nyílik a gitárhang színezésére, új hangszínek felfedezésére.

A Z-TONE DI eszközt az itáliai mérnökök úgy tervezték, hogy megőrizze hangszer természetes hangszínét. A kivételes 114 dB(A) dinamikatartománnyal és a kiterjesztett 5 Hz - 30 kHz (+/- 1 dB) frekvenciaátvitellel a Z-TONE DI gondoskodik arról, hogy hangszere minden árnyalatát és részletét gondosan fenntartsa.

A Z-TONE DI az IK Multimedia olasz Modenában található gyárában készül, és masszív fémházba van csomagolva az évekig tartó megbízható teljesítmény érdekében.


Átfogó lehetőségek

A Z-TONE DI számos hasznos kimeneti lehetőséget kínál. A szimmetrikus XLR kimenet kapcsolható földelést kínál (GND LIFT gomb), hogy kiküszöbölje a földhurkok okozta zajt és zümmögést, a nem szimmetrikus 6,3 mm-es nagy jack kimenet pedig további rugalmasságot biztosít.

Az opcionális 20 dB-es bélelés (PAD -20dB gomb) kibővíti az egység hasznos hatótávolságát, lehetővé téve a gitáron és basszusgitáron kívül más hangszerek és források használatát is. Sok billentyűzet, szintetizátor és több egyéb hangszer szintén képes kiaknázni a Z-TONE egyedülálló PURE / JFET áramköreit és a földelés (GND LIFT) funkcióját a rugalmas útválasztás és hangszín alakítás érdekében.

A Z-TONE DI szabványos 9 Voltos elemről működik a könnyű hordozhatóság érdekében, de +48 V-os fantomtáppal is táplálható keverőjéről vagy interfészéről, így gond nélkül futtathatja a hosszabb munkameneteket!


IK Multimedia Z-TONE DI alkalmazási módok

Íme néhány felhasználási mód, amellyel a legtöbbet hozhatjuk ki a gitárjátékunkból.

  • Csúcskategóriás gitár/basszusgitár közvetlen felvétel otthoni stúdióban

Ez a beállítás lehetővé teszi, hogy DI gitársávot rögzítsünk a lehető legjobb minőségben a digitális hangfeldolgozó szoftverbe a további bővítményeket beiktató feldolgozás érdekében. 

A Z-TONE vezérlés hozzáadásával bármely audio interfész a legjobb audio interfésszé válhat gitárhoz és basszusgitárhoz.

  • Csúcskategóriás gitár/basszus erősítő+DI felvétel otthoni stúdióban

Ez a beállítás lehetővé teszi egy DI gitársáv és mikrofonos erősítő jelének egyidejű rögzítését a digitális hangfeldolgozó szoftverbe további bővítmény hozzáadásával feldolgozás érdekében. A Z-TONE vezérlés hozzáadásával a 2 mikrofonbemenettel rendelkező audio interfész a legjobb gitár és basszus interfész lehet.

  • Csúcskategóriás gitár/basszusgitár közvetlen felvétel egy profi stúdióban

Az alábbi beállítás lehetővé teszi, hogy DI gitársávot rögzítsünk a lehető legjobb minőségben a digitális hangfeldolozó alkalmazásban a további bővítményekkel való feldolgozás érdekében. A Z-TONE vezérléssel továbbra is csatlakoztathatjuk meglévő csúcskategóriás modern vagy vintage mikrofon-előerősítőinket, és lenyűgöző gitár- vagy basszushangokat rögzíthetünk.

  • Csúcskategóriás gitár/basszus erősítő+DI felvétel egy profi stúdióban

A következő beállítás lehetővé teszi egy DI gitársáv és egy mikrofonos erősítő jelének egyidejű rögzítését a digitális hangfeldolozó alkalmazásban  a további bővítményekkel való feldolgozás érdekében. A Z-TONE vezérléssel továbbra is csatlakoztathatjuk meglévő modern vagy vintage mikrofon-előerősítőinket, és lenyűgöző gitár- vagy basszushangokat rögzíthetünk.

  • Élő elektromos basszusgitár

Ez a beállítás ideális élő, kiváló minőségű elektromos basszusgitárhoz. A Z-TONE vezérlés befolyásolja mind a DI-jel hangszínét a nyilvános játék során, mind a színpadi erősítőhöz küldött jelet.

  • Élő elektromos basszusgitár pedáldeszkával

A Z-TONE Buffer Boost ideális első pedál az effektpedálok sorában. Puffereli a gitár jelét, hogy a pedálokat és az erősítőket a legjobb, érintetlen jellel és hangszíntisztasággal hajtsa. A Z-TONE vezérlő a gitár vagy a basszusgitár hangjainak új palettáját nyitja meg, és a boost kapcsoló élt ad a szólókhoz – maximális szinttel és minimális zajjal. Itt a Z-TONE DI a jel felosztására szolgál a színpadon zajló játékból származó hang és az erősítő között.

  • Földhurkok megszüntetése

Az USB eszközök számítógéphez, majd audio interfészhez történő egyidejű csatlakoztatása gyakran okozhat zajos földhurkot. A galvanikusan szigetelt Z-TONE DI szimmetrikus kimenet teljesen kiküszöböli a földhurok zaját.

  • A földhurok zajának kiküszöbölése laptopok vagy táblagépek segítségével a színpadon

Földelt számítógépek vagy audio interfészek színpadi hangfalhoz vagy színpadi keverőhöz való csatlakoztatásakor zajos földhurok jelenségnek nagy az esélye. A galvanikusan szigetelt Z-TONE DI szimmetrikus kimenete teljesen kiküszöböli a földhurok hatását.


Mellékelt, illetve ingyenesen hozzáférhető szoftverek