Z-Tone Buffer Boost gitárpedál

Előerősítő további pedálok irányába történő megfelelő erejű jelátvitel céljáróból kellemesen meleg, harmonikus hangzással.

Ár: bruttó 49 990 Ft


Az IK Multimedia páratlan eredményeket ért el az elektromos gitárok jelének erősítése és sokoldalú továbbvezetése terén az AXE I/O termékcsaláddal. Ezeken az eszközökön is támogatott a cég szabadalmaztatott Z-TONE beviteli technológiája, amelynek kiaknázására az olasz cég egy saját pedált alkotott, amely egyrészt előerősítő (preamp), másrészt pedig közvetlen beviteli (DI, direct inject, direct input) pedál, amely alkalmas az elektromos gitár, basszusgitár és hangkivezetésre alkalmas akusztikus gitárok hangjának befogadására, erősített feldolgozására és továbbvezetésére egyéni erősítési igények szerint, teljesen tisztán vagy finoman melegítő JFET hardveres effektussal. 

A Z-TONE Buffer Boost pedál célja, hogy az effektpedálok használatával színesíteni kívánt gitár jelét megfelelő szintre erősítve tudja továbbítani, hogy ezáltal akár több ilyen eszközt is sorba tudjunk kapcsolni akár a színpadon, akár a stúdióban, de otthoni hobbi felszerelésünk használata közben is. 

Az IK Multimedia Z-TONE Buffer Boost pedál legfőbb tulajdonságai:

Aktív/passzív hangszedő választó

PURE csatorna az átlátszó hangzásért

JFET csatorna a melegebb és harmonikus hangzásért

A Z-TONE változtatható impedancia szabályozás hangszínek széles skáláját biztosítja

Fokozza a jelerősséget a hosszabb pedál összeállításokhoz és kábelekhez

A Boost erősítő áramkör fokozza a hangerőt és a jelerősséget

Alternatív kimenetek keverőkhöz és az aktív erősítőkhöz (PA)

A földelés kapcsoló kiküszöböli a zümmögést és a sistergést

Olaszországban tervezték és gyártották

Ideális beviteli eszköz

A Z-TONE Buffer Boost kiváló minőségű hangszer-előerősítőt kínál kivételesen alacsony zajszinttel és széles frekvencia-átvitellel, valamint több áramköri topológiával, hogy bármilyen típusú gitárhoz, hangszedőhöz és stílushoz alkalmazkodjék.

Hangszedő módozatok

PASSIVE: Úgy tervezték, hogy az alacsony teljesítményű vintage hangszedőktől a melegebb modern humbuckerekig ultraalacsony zajjal és kiterjesztett frekvencia-átvitellel mindenhez illeszkedjen.

ACTIVE: Megkerüli a szükségtelen erősítési fokozatokat aktív hangszedők használatakor, hogy a jelút a lehető legközvetlenebb, átláthatóbb és tisztább legyen.

Csatorna módozatok

PURE: teljesen transzparens és ultrapontos előerősítő áramkör, amely semmilyen módon nem fogja színezni a gitár hangját.

JFET: A osztályú JFET bemeneti puffer a finom harmonikus fokozáshoz, középskála fókuszhoz és melegséghez.

Hangolás, áthangolás, újrahangolás

A gitár hangszedők drámaian változtathatják a karakterüket az impedanciától függően - sok erősítő 1 MOhm terhelést kínál, míg a pedálok sokkal alacsonyabb impedanciával működhetnek. Ez az oka annak, hogy a gitár hangszíne és reakciókészsége megváltozhat, amikor különböző felszerelésekhez csatlakoztatjuk ugyanazt a hangszert.

A Z-TONE Buffer Boost ugyanazt a változtatható impedancia szabályozást biztosítja, mint amit az IK Multimedia úttörő terméke, az AX I/O interfész is biztosít, 1 MOhm-tól 2,2 kOhm-ig. A maximális impedancia mellett a hangzást feszesebbnek, élesebbnek és pontosabbnak találjuk a használatával. Az impedancia növelésével a hang vastagabb és merészebb lesz.

A Z-TONE potméterrel a gitár hangszíne kiszélesíthető, kísérletezhetünk azzal, miként reagál a hangszer a finom változásokra, illetve pontosan beállíthatjuk a megfelelő hangszínt egy már kikísérletezett hangkép elérési igénye esetén.

Egy pöccintés a lábbal, egy lórúgás a jelerősségben

A Z-TONE Buffer Boost egyik fontos funkciója a hangzás markáns fokozása. A beépített Boost áramkör állítható erősítést kínál a hangerő és a meghajtás növeléséhez, erősebb jellel ostromolva az erősítőt vagy a sorba kötött pedálokat.

A hosszú kábelezés, az alacsony impedanciájú lábpedálok és a bonyolult útválasztás ronthatja a gitár jelét, tompa, basszusokat vagy élettelen hangokat okozva. Annak érdekében, hogy a jel mindig kristálytiszta maradjon, a Z-TONE Buffer Boost transzparens kimeneti erősítést kínál, amely törekszik a hang folytonos legjobb minőségének biztosítására.

A Z-TONE Buffer Boost emellett valóban semleges bypass áramkört is kínál, így ha nem vesszük igénybe a képességet, tökéletesen átlátszóan ereszti át a jelet akkor is, ha be van kötve a rendszerbe.A termék a klasszikus, nem szimmetrikus erősítő és pedál kimenet mellett rendelkezik egy XLR formátumú szimmetrikus kimenettel is keverők és külső gitárerősítők csatlakoztatására. Ezek akkor is használhatóak, ha a Z-TONE Buffer Boost nem végez erősítést, csak a jelet engedi át.

Folyamatosan fejlődő hangzás

Stúdióban a Z-TONE Buffer Boost segítségével profi módon végezhető rögzítés. E célra csatlakoztathatjuk a szimmetrikus kimenetet a stúdió hardverhez, összeköthetjük az egységet egy erősítővel, és párhuzamosan rögzíthető az erősített gitárhang éppúgy, mint a nyers közvetlen bevitel (DI) hangja. Az így nyert hangok feldolgozhatóak a kedvenc zenei alkalmazásunkban, akár az IK Multimedia által biztosított AmpliTube szoftverben, vagy az Apple valamely alkalmazásában, mint a Logic Pro vagy a GarageBand, illetve az élő fellépésekre szánt MainStage.

Tipikus használati topológiák

Otthoni stúdió

• Csúcskategóriás gitár/basszusgitár közvetlen felvétel otthoni stúdióban 

Ez a beállítás lehetővé teszi, hogy közvetlen bemeneti (DI) gitársávot rögzítsünk a lehető legjobb minőségben a Mac-en futó szoftverünk irányába akár további bővítményekkel ellátott feldolgozás érdekében. 

A Z-TONE vezérlés impedancia többletével nagyban fokozhatjuk a jel minőségét gitár és basszusgitár használata esetén, amely a szoftveres feldolgozás végeredményében is érezhető.

• Csúcskategóriás gitár/basszus erősítő+közvetlen bevitelű felvétel otthoni stúdióban 

Ez az összeállítás lehetővé teszi egy közvetlen bemeneti gitársáv és mikrofonos erősítő egyidejű rögzítését – a lehető legjobb minőségben – a Mac-en futó szoftverünk irányába akár további bővítményekkel ellátott feldolgozás érdekében. A Z-TONE vezérlés hozzáadásával a 2 mikrofonbemenettel rendelkező audio interfész a legjobb gitár és basszus interfész lehet, a szoftverben pedig rögzíthetjük a nyers gitárhangot és az erősítő kapcsolata révén módosított, erősített gitárhangot is.

Profi studió

• Csúcskategóriás gitár/basszusgitár közvetlen felvétel egy profi stúdióban 

 Az alábbi összeállítás lehetővé teszi, hogy közvetlen beviteli (DI) gitársávot rögzítsünk a lehető legjobb minőségben a Mac alatt futó szoftverünkben történő további, akár bővítményekkel ellátott feldolgozás érdekében. 

A Z-TONE vezérléssel továbbfűzhetjük az összeköttetést, és meglévő csúcskategóriás vagy klasszikus (vintage) előerősítőket is a rendszerbe illeszthetünk a lenyűgöző gitár és basszusgitár hangzás érdekében.

• Csúcskategóriás gitár/basszus erősítő+DI felvétel profi stúdióban 

 A következő összeállítás lehetővé teszi egy közvetlen beviteli (DI) gitársáv és mikrofonos erősítő egyidejű rögzítését – a lehető legjobb minőségben –  Mac alatt futó szoftverünkben történő további, akár bővítményekkel ellátott feldolgozás érdekében. 

A Z-TONE vezérléssel továbbfűzhetjük az összeköttetést, és meglévő csúcskategóriás vagy klasszikus (vintage) előerősítőket is a rendszerbe illeszthetünk a lenyűgöző gitár és basszusgitár hangzás érdekében.

Élő fellépés

• Élő elektromos gitár szett 

 A Z-TONE Buffer Boost az ideális első pedál a gitárpedálok láncolatában. Erősíti a gitár jelét, hogy a pedálokat és az erősítőket a legjobb minőségű jellel és hangszíntisztasággal hajtsa. A Z-TONE vezérlő a gitár vagy a basszusgitár hangjainak új palettáját nyitja meg, és a boost kapcsoló hozzáadja ezt a többletet szólókhoz – maximális szinttel és minimális zajjal.

• Élő elektromos basszusgitár pedálokkal 

 A Z-TONE Buffer Boost ideális első pedál a basszus pedálok sorában. Erősíti a gitár jelét, hogy a pedálokat és az erősítőket a legjobb minőségű jellel és hangszíntisztasággal hajtsa. A Z-TONE vezérlő a gitár vagy a basszusgitár hangjainak új palettáját nyitja meg, és a boost kapcsoló hozzáadja ezt a többletet szólókhoz – maximális szinttel és minimális zajjal. Ebben az összeállításban a Z-TONE DI a jel felosztására szolgál a közvetlen FOH és az erősítő között.

Részletes technikai paraméterek

Tematikus összefoglaló
Rendkívül alacsony zajszintű, nagy sávszélességű és ultraalacsony torzítású előerősítő, puffer és közvetlen beviteli hardver erősítésvezérléssel és változó erősítéssel, illetve bemeneti impedanciával. Transzformátor alapú galvanikusan leválasztott szimmetrikus kimenet és elektronikusan hajtott alacsony impedanciájú aszimmetrikus kimenet. PURE és JFET bemeneti fokozatok a teljes átlátszóság vagy a hozzáadott harmonikusok érdekében.

Hangtechnikai specifikációk
I/O Gain / Bemeneti/kimeneti erősítés: Egységes, A 6,3 mm bemeneti jack-ről a 6,3 mm kimeneti jack vagy az XLR szimmetrikus kimenet irányába, amennyiben a GAIN beállítás 0 dB és a Z-TONE a SHARP pozícióban van.
Hangerő szemléletű erősítési tartomány: -8dB és +8dB között
Továbbviteli szemléletű jelerősítési tartomány: 0 dB és +10 dB között
Bemeneti impedancia - Z-TONE PASSIVE módra állítva: 1 MΩ-tól 2,2 kΩ-ig változtatható
Bemeneti impedancia - Z-TONE ACTIVE módra beállítva: kb. 20k Ω
Kimeneti impedancia, aszimmetrikus kimenet: 56 Ω
Kimeneti impedancia, szimmetrikus XLR kimeneten: 600 Ω
Maximális bemeneti szint levágás előtt: +13 dBm 48 V-os fantomról, + 9 dBm 9 V-os elemről
Dinamikus tartomány: jobb, mint 114 dB(A) mindkét kimenetnél, bemeneti erősítés 0 dB
Teljes harmonikus torzítás, kiegyensúlyozott kimenet, 1 kHz, +4 dBm bemenet: 0,0033% (PURE), 0,2% (JFET)
Teljes harmonikus torzítás, kiegyensúlyozatlan kimenet, 1 kHz, +4 dBm bemenet: 0,00055% (PURE), 0,2% (JFET)
Frekvenciaválasz: 5 Hz-től 30 kHz-ig -1 dB
Fáziseltérés: 0° +/-10° 20 Hz-től 20 kHz-ig

Táp
Fantomtáp: +48 Voltos fantom szimmetrikus kimeneten
Elem típus: 9 Voltos
Külső egyenáramú táp: 9 Volt DC, pozitív külső (külön megvásárolható egység, nem rész a csomagnak)
Áramfelvétel a P48 fantomtápforrásból: 6,5 mA

Méretek
Méret: 10,8 cm x 12 cm x 5,8 cm
Tömeg: 600 gramm