iRig Voice - kondenzátormikrofon

Kiváló minőségű analóg kondenztár mikrofon az iOS eszközökhöz és a Mac gépekhez vokális produkciók rögzítésére

Indulóár: bruttó 10 000 Ft-tól

Az IK Multimedia többféle kondenzátormikrofonnal is meglepte már a Mac és iPhone/iPod touch/iPad felhasználókat, amelyek segítségével kiemelkedő minőségű hangrögzítésre van mód. Az iRig MIC HD termék teljesen digitálisan képes rögzíteni, az iRig MIC az analóg rögzítés minőségi teteje, az iRig MIC Cast pedig interjúk készítéséhez készült beszédhangra optimalizált hangképpel. A gyártó kimondottan az énekhangok rögzítésére szánta az iPhone 5c színeiben alkotott iRig Voice terméket, amely kicsi, kézben tartható, és a gyártó szoftvereinek segítségével igen sokoldalúan használható vokális produkciók készítésére. 

Az iRig Voice termék első szembetűnő eleme a megjelenése: kívánatos színei révén még akkor is jó érzéssel hordjuk magunknál, ha egyébként nem jellemzőnk az éneklés. 

A termék az iPhoneiPod touchiPad AiriPad mini és iPad modellek analóg hang bemenetét használva képes a hangot bejuttatni az eszközre, azaz mono hangot rögzít bármely standard hangfelvevő alkalmazásba, legyen az az iOS Voice Recorder szoftvere, az IK Multimedia által jegyzett sokoldalú iRig Recorder, vagy éppen a kifejezetten ezen termékhez megalkotott EZ Voice. 

Az iRig Voice kényelmes kialakítása révén akár több órás használatot is lehetővé tesz, öt gyönyörű színe révén pedig akár az iPhone 5c színvilágával is képes harmonizálni, de természetesen attól függetlenül is jól mutat. Kialakítása kifejezetten az énekléshez lett optimalizálva, érzékenysége a szájhoz közeli tartásra van hangolva, amely révén csökken az esetleges gerjedés veszélye, ha élőben vissza is hallgatjuk egy hangszórószetten a produkciónkat. A rajta lévő kikapcsoló gomb segítségével gyorsan és könnyedén tudjuk kiiktatni, ha mégis gerjedést tapasztalunk, vagy ha például le szeretnénk tenni néhány perc szünet idejére.

Az IK Multimedia az iRig Voice gyönyörű színeihez pigmentált termoplasztik alapanyagot használt, amely strapabíró, mégis igen könnyű. Kialakítása révén nem csak kézben tárolható kényelmesen, de a legtöbb mikrofon tartó állványba is illeszkedik.

A már megszokott minijack bemenet egyben kimeneti opcióval is rendelkezik, amely révén akár fejhallgatóra, akár hangszóróra is csatlakoztathatjuk az egységet. Így gyakorlatilag késés nélkül van mód analóg visszahallgatására a produkciónak. 

Az IK Multimedia EZ Voice alkalmazása többféle hasznos képességet kölcsönöz a mikrofonnak, amelyek közül az egyik legérdekesebb a karaoke módot kínáló Voice Cancel, amely meglévő számokban képes kiszűrni az énekhangot, hogy helyette énekelhessünk. Akinek volt már dolga efféle megoldással, az tisztában van vele, hogy a szűrés nem tökéletes, mivel egy bizonyos frekvenciatartományra épül, de meglepően jól pótolhatjuk a kedvenc zeneszámainkban lévő énekhangot saját hangunkkal a segítségével.

További hasznos funkció a hangolás (Tune), és vidám, vicces produkciókat hozhatunk létre a torzítás (Morph) segítségével, ahol például a hangszínünk módosítható. Ez EZ Voice az App Store-ból ingyenesen elérhető, az iRig Voice regisztrálását követően a gyártó egy-két további funkciót is ingyenesen biztosít.

Az iRig Voice együtt használható az utóbbi évek legtöbb Mac gépével is, így a MacBook AirMacBook Pro és iMacmodellek szinte mindegyikével. A kompatibilitásról úgy tudunk meggyőződni, hogy a Utilities / Segédprogramok mappában lévő System Information / Rendszer információ alkalmazásban az Audio / Hang felületen ellenőrizzük az External Microphone / iPhone Headset sor meglétét. Amennyiben ez a paraméter jelen van, akkor a Mac-hez is csatlakoztatni tudjuk az iRig Voice terméket. 

A Mac alatt a hangfelvétel több alkalmazásban is használható, így például a GarageBand, a Logic Pro, a QuickTime, az iMovie vagy a Final Cut Pro alkalmazásokban is. Néhány szoftver hangfelvételi lehetőségéről külön cikkeink is beszámolnak, így például: 

• Hangfelvételek készítése a QuickTime alkalmazással…

• Narráció rögzítése a Final Cut Pro alkalmazással…

Az iRig Voice kondenzátormikrofon többirányú vételre képes 100 Herz-től 15 kHz-ig. Maximális hangnyomása 105 dB, legnagyobb torzítása 3%. Beépített szélvédelemmel rendelkezik, amely akár az éneklés, akár a kültéri használat során hasznos. 

Az iRig Voice kék színben megvásárolható az iJoe.hu Apple Authorised Reseller szaküzlettől. 

iRig Voice mikrofon - kék Akció

Kiváló minőségű, kis méretű, könnyű analóg kondenztár mikrofon az iOS eszközökhöz és a Mac gépekhez az IK Multimedia ingyenes szoftvereivel vokális produkciók rögzítésére kék színben.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

7 874,02 Ft + áfa

Bruttó 15 990 Ft

Bruttó 10 000 Ft