iRig Pads

Tizenhat, LED megvilágítású nyomógombbal felszerelt MIDI vezérlő eszköz programozható nyomógombokkal, csúszógombbal, potméterekkel elektronikus zenei produkciók létrehozásához, keveréshez.

Ár: bruttó 44 990 Ft

Az IK Multimedia a mobil előadóművészek számára alkotta meg iRig Pads nevű, rendkívül könnyű, 16 gombbal ellátott MIDI vezérlő megoldását az iOS eszközök és a Mac gépek hasznos tudással való kiegészítésére. A termék segítségével hangmintákat indíthatjuk, keverhetünk a lemezlovasok stílusában és dinamizmusával, történjen ez stúdióban vagy a színpadon. A mobil elektronikus zenekészítés utánozhatatlan eszközéről van szó. 


Az iRig Pads méretét a rajta lévő gombok határozzák meg, amelyek kialakítása a könnyed használatot célozza. A termék maga igen vékony: 23 milliméter. Mindehhez rendkívül kis tömeg társul, amely révén könnyedén elhelyezhetjük a táskánk zsebében a terméket. Rendkívül alacsony fogyasztása révén pedig nem kell külső tápegységet cipelnünk: a termék bámulatosan kis energiaigénye jóvoltából a Mac USB kapujáról, illetve az iOS eszközök Lightning kapujára, az eszközök saját akkumulátorát fogyasztva, illetve asztali gépek esetén a hálózati áramforrást használva képes üzemelni. 

A gyártó a széles körű kompatibilitás érdekében USB és Lightning adatkábelt is biztosít a termék csomagjában, illetve külön megvásárolható a 30-tűs kábel is a régebbi készülékekkel való használathoz. 

Az iRig Pads összesen 16 darab vezérlő gombbal van felszerelve, amelyek négyféle LED fényével világíthatóak meg olyan MIDI támogatású szoftverekkel összhangban, mint a SampleTank az IK Multimediától. A gombok képesek zöld, piros és narancs színekben is világítani, illetve ezek kombinációjában is. Mindez szoftveresen szabályozható, beállítható. De az iRig Pads ennél többet nyújt - túlmutatva a klasszikus gomb alapú MIDI vezérlőkön: nyomógombokkal, potméterekkel és csúszógombbal is kiegészül, amely szintén programozható, a produkció igényeihez igazítható funkcióra tanítható meg. 

Az iRig Pads minden vezérlése MIDI alapú és így testre szabható. Az egység 16-féle önálló MIDI térképpel, MIDI „jelenettel” látható el, tanítható meg, amelyeket különféle alkalmazások segítségével újra előhívhatunk. Gyárilag hat előprogramozott MIDI jelenet kapcsolódik az eszközhöz, de továbbiakat is könnyedén létrehozhatunk. A MIDI jeleneteket támogatják olyan IK Multimedia alkalmazások, mint a SampleTank macOS vagy iOS változata, illetve a Groovemaker és a DJ Rig

Az iRig Pads kiváló megoldás a különféle ütemek, alapok létrehozására akár utazás közben is. E területre remek kísérleti terepet nyújt a SampleTank alkalmazás. Ennek segítségével stúdió minőségű anyagokat hozhatunk létre. A gyártó ígérete szerint az iRig Pads rendkívül természetes érzetet kölcsönöz az alkotáshoz, testre szabhatósága révén pedig megkönnyíti az alkotással kapcsolatos környezet elsajátítását.

Az IK Multimedia természetesen nem hagyja el azon jó szokását, hogy a termékéhez kiegészítő hangokat is biztosít: az iRig Pads mellé letölthető a The Grid nevű, 50 hangszerből álló csomag, amely 800 hangmintát foglal magában 300 MB terjedelemben, és amellyel további 50 MIDI mintához is hozzáférhetünk a SampleTank szoftverben való használathoz. 

Az iRig Pads nem csak ütemek és dallamok alkotásához kiváló eszköz, hanem keveréshez is használható. A GrooveMaker alkalmazással használva a segítségével betárazhatunk és elindíthatunk sávokat valós időben, késés nélkül, amellyel újszerű keverési módra nyílik lehetőségünk. 

Részletes technikai paraméterek

Kiterjedés: 190 mm x 205 mm x 23 mm
Tömeg: 547 gramm
A dobozban: iRig Pads, Lightning kábel, USB kábel