iRig Nano Amp

Kis méretű, élő effektelést biztosító, beépített iRig gitárerősítőt tartalmazó, a mobil eszközeinkkel összeköthető sokoldalú hangszóró.

Ár: bruttó 19 990 Ft


A sokoldalú mikroerősítő beépített iOS interfésszel

Mi lenne, ha a tenyerében hordozhatna egy gitárerősítőt, amely gyakorlatilag bármilyen gitárhanghoz hozzáférhet, amit csak el tud képzelni? És ha emellett még 4 darab 12 hüvelykes kabinet hangszórót is meghajthatna vele anélkül, hogy további felszerelésre lenne szükség? 

MIndez valósággá válik az iRig Nano Amp segítségével, amely az IK Multimedia és az iparág első mikrogitárerősítő és interfész terméke kifejezetten a mobilgitárosok számára. Az iRig Nano Amp egy szuperkompakt, ceruzaelem meghajtású, önálló mikroerősítő és iOS rendszerhez készült interfész (gyakorlatilag egy iRig van beleépítve), amelyet önmagában, fejhallgatóval vagy akár külső hangszórószekrénnyel (kabinet) is használhat – ez a nagy teljesítményű, bámulatos kis erősítő akár 4x12"-es gitárkabinet meghajtására. De ami minden más mikroerősítőnél sokoldalúbbá teszi, az az, hogy rendelkezik az iRig áramkörrel, így csatlakoztathatja iPhone vagy iPad készüléket, illetve akár a Mac gépet a mellékelt TRRS-kábellel (négyeres 3,5 mm-es minijack), és hozzáférhet az AmpliTube gitárhangok széles köréhez a mobil rendszereken éppúgy, mint a Mac rendszeren.

Kettős üzemmódú működés – AMP/Erősítő mód

Az iRig Nano Amp közvetlen gitárerősítőként működik, és brit tone stack áramkörrel rendelkezik, kiegészülve erősítés- (gain) és hangerőszabályzókkal (volume) az útközbeni gyakorláshoz. Egyszerűen csatlakoztassa gitárját az 1/4"-es (6,3 mm jack) gitárbemenethez, állítsa be a hangerőt és az erősítést, válassza ki a NORMAL/BRIGHT kimeneti típust, és pengessen bárhol! A brit hangáramkör csillogó, tiszta hangokat ad alacsonyabb erősítési beállítások mellett, lépcsőzetes hullámú túlhajtást, amikor az erősítést a felső határértékre állítjuk.

(A tone stack egy speciális típusú hangszűrő, amelyet egy hangerősítő áramkörébe építenek be az erősítő frekvenciaválaszának megváltoztatására. A kifejezést elsősorban hangszererősítőkre, például gitárerősítőkre használják.)

DEVICE / Eszköz mód

Az iRig Nano Amp az integrált iRig áramkörének köszönhetően interfészként és kimenetként is szolgál tipikusan iOS-eszköz irányába, de használható az iPad készülékkel és Mac géppel. A mellékelt TRRS-kábellel a Mac-hez, illetve minijack kapu híján Lightning 3,5 milliméter minijack adapterrel az iPhone-hoz, USB-C 3,5 milliméter minijack adapterrel az iPad készülékekhez csatlakoztathatjuk az iRig Nano Amp egységet DEVICE módban, ezáltal a bevitt jel eljuttatható az AmpliTube alkalmazásba (vagy más zenei alkalmazásba, amely gitáreffektusokat biztosít). Ennek köszönhetően páratlan hangszínvilághoz férhetünk hozzá, kvázi egy tökéletes gitár- és basszushangstúdióhoz, így bárhol, bármikor játszhatunk, gyakorolhatunk és rögzíthetünk. 

DEVICE / Eszköz módban történő használatkor a belső hangerő-áramkör kiiktatásra kerül, és a hangerőszabályzó az erősítő teljes kimenetét vezérli. Ez lehetővé teszi, hogy csak az iOS-eszközről érkező feldolgozott jelet hallja, további erősítő színezés nélkül. DEVICE / Eszköz módban is aktív a 3,5 mm-es miniack fejhallgató-csatlakozó, így lehetőségünk van saját fejhallgatónkon keresztül élőben visszahallgatni az effektussal ellátott gitárjátékot.

Kabinet meghajtása

Az iRig Nano Amp 3,5 milliméteres minijack hangszóró-kimeneti csatlakozóval rendelkezik, amely akár 4 darab 12"-es hangszórószekrényt, úgynevezet kabinetet is képes meghajtani. Az iRig Nano Amp által biztosított hangerő és tónus rendkívül meggyőző, egyúttal váratlan is a kis méretű termék részéről. Kabinet hangszórót AMP és DEVICE módban is csatlakoztathatunk, rendkívüli rugalmasságot érve el a kicsiny gitárerősítőnktől. 

Hordozható sokoldalúság

Az iRig Nano Amp kompakt – csak valamivel nagyobb, mint egy iPhone, elfér bármilyen koncerttáskában vagy a tenyerünkben is, és s praktikus kitámasztó segítségével hátradönthető az egység a jobb szórás érdekében. A belsejében az iRig Nano Amp egy 3"-es hangszórót működtet 3 wattos A/B osztályú végerősítővel. Erősítő módban a hangerőszabályzóval beállítható a teljes kimeneti hangerő, majd beállítható a megfelelő telítettség és torzítás a játékra vonatkozóan.

Az iRig Nano Amp 6,3 mm-es jack (1/4") gitárbemenettel, 6,3 mm-es jack (1/4") hangszórókimenettel, 3,5 mm-es minijack (1/8") fejhallgató-csatlakozóval rendelkezik, 3 darab AA ceruzaelemmel működik (mellékelve), és TRRS-kábelt is tartalmaz az iOS-eszközhöz való csatlakoztatáshoz. 

Háromféle kimeneti monitor opcióval használható – fejhallgatóval magángyakorlathoz és DEVICE módban történő rögzítéshez, valamint aktív belső hangszóró mellett, vagy a 1/4"-es hangszórókimenethez csatlakoztatott külső hangszórószekrénnyel DEVICE és AMP módban egyaránt. Ha fejhallgatóval vagy kabinet hangszóróval használjuk, a belső hangszóró a hangerőszabályzó gombbal elnémítható.

Szinte végtelen gitárhang lehetőségek az Amplitube jóvoltából

Az iRig Nano Amp a híres iRig analóg interfész áramkört tartalmazza iOS-hez. Ez azt jelenti, hogy az iRig Nano Amp segítségével csatlakoztathatjuk a gitárt iOS-eszközhez a mellékelt TRRS-kábellel, és meghallgathatjuk az AmpliTube iOS hangjait – a vezető gitárhang stúdióalkalmazást, amely a világ legismertebb gyártóinak felszereléseit tartalmazza, mint például a Fender®, Orange®, MESA/Boogie® és így tovább! Az AmpliTube és az iRig Nano Amp komplett mobil hang- és rögzítési megoldást kínál a gitárjátékosoknak.

Fő jellemzők

Tenyérnyi gitárerősítő és interfész iOS-hez

Integrált iRig áramkör iOS csatlakozáshoz

Önálló erősítő brit hangszínekkel, erősítéssel és hangerővel

Külső kabinet hangszórók kapcsolata - akár 4 darab 12"

3 wattos A/B osztályú erősítő

3" hangszóró

1/8"-os, 3,5 mm-es minijack fejhallgató kimenet a DEVICE módban való használatra

1/4" / 6,3 mm jack gitár bemenet

NORMAL/BRIGHT válaszkapcsoló (hangszínek)

Integrált kitámasztó billenő láb

3 darab AA ceruzaelemmel működik (mellékelve)

Az AmpliTube iOS ingyenes verziói elérhetők az App Store-ból.