iRig Micro Amp

Digitális kapcsolatot biztosító gitárerősítő és minihangszóró az iOS eszközökkel és a Mac-kel való használatra.

Ár: bruttó 49 990 Ft


Az IK Multimedia számos olyan hardver egységet kínál, amely a gitárjátékosokat helyezi a középpontba. E terület egyik remek kis éke az iRig Micro Amp, amely nem csupán egy elemes, ultramobil gitárerősítő iOS/USB interfésszel, hanem egy kis méretű, 15 Wattos hangszóró is a gitárjáték kihangosítására. 

Az iRig Micro Amp varázsát az iPhone, iPad és Mac számára elérhető csúcsminőségű digitális kapcsolata jelenti. A segítségével könnyedén kalandozhatunk a 10 darab erősírtő és 26 effektpedál képességei között, amelyeket az AmpliTube CS alkalmazás nyújt. A digitális kapcsolat révén lehetőségünk van a szoftvereikből egyéb effektusokat és virtuális erősítőket is felhasználni, ezáltal remek lehetőséget ad a készülék a gyakorlásra, tanulásra, kreatív felfedezésre a gitárosok számára. Illetve akár a hangrögzítésre is. 

Az iRig Micro Amp 15 Watt teljesítményt nyújt, amikor tápellátás alatt van (külön megvásárolható tápegységgel), és 7,5 Wattot, amikor a hat darab AA méretű ceruzaelemről hajtjuk meg. Négy hüvelykes egyedi tervezésű hangszórója meglepő hangerőt pumpál ki magából az elképesztően kis mérete ellenére. Ezáltal nem csak a hálószobába és az asztalra remek megoldás, hanem akár egy táborozás vagy utcai muzsikálás során is. 

Az eszköz három analóg csatornát kínál: clean, drive és lead nevűeket, amelyek gazdag és meleg hangzású játékot kínálnak. A segítségükkel alacsony, közép és magas tónusokat is kapunk, valamint könnyedén fokozhatjuk a bemeneti jelerősséget. 

Ha még nagyobb hangerőre lenne szükségünk, az iRig Micro Amp lehetőséget nyújt a dedikált kimenete révén kabinet hangszóró csatlakoztatására, amikor csak az erősítő képessége működik. A fejhallgató kimenete révén pedig csendesen gyakorolhatunk a segítségével úgy, hogy hangzásbeli képességeit és a mellékelt szoftverek tudását kiaknázzuk, de minimálisan zavarjuk csak a körülöttünk lévőket. 

Az iRig Mico Amp összekapcsolja a gitár analóg hangját az iPhone, iPad vagy Mac eszközünkkel, továbbítja a jelet feldolgozásra és akár rögzítésre, valamint közvetlenül vissza is játssza azt a 4 hüvelykes (körülbelül 10 centiméteres) átmérőjű hangsugárzóján. Az eszköz az iRig HD 2 termékben található integrált gitár interfész egységet tartalmazza, amely akár 24-bites mélységű, 96 kHz-es színtiszta hangot képes rögzíteni. 

A hangzások gyűjteményét könnyedén bővíthetjük az IK Multimedia széles körű erősítő és effektus gyűjteménye jóvoltából. 

Részletes technikai paraméterek

Hangszóró: egy darab 4” teljes skálás
Kimeneti teljesítmény: 15 Watt tápról, 7,5 Watt elemről
Tápellátás: 6 darab AA ceruzaelem, vagy külön megvásárolható 9-15 Voltos tápegység, 1500 milliamper
Elem élettartam: 15 óra 6 darab alkáli elemmel
Áram bevitel: 9V - 15 V váltóáram, negatív
USB interfész: 24 bites digitális analóg és analóg digitális átalakítás
Mintavételezés: 44,1 kHz, 48 kHz, 88,2 kHz, 96 kHz
Eszköz kapcsolat: mikró-USB
Hangszer bemenet: aszimmetrikus, Hi-Z, TS jack
Hangszer beviteli jel: 30 mVpp - 6,9 Vpp
Frekvenciatartomány: 20 Herz - 20 kHz
Sztereó felhallgató kimenet: TRS minijack
Hangszóró kimenet: jack 4-16 Ohm impedanciával
Méret: 210 mm x 125 mm x 155 mm
Tömeg: 1,26 kilogramm

A csomag tartalma
iRig Micro Amp
Llightning-mikró USB kábel (60 centiméter)
USB-A mikró-USB kábel (60 centiméter)
6 x 1,5 Voltos AA elem
mikrofon állvány adapter