Satechi USB-C Clamp Hub for 24" iMac

Praktikus kialakítású, a Thunderbolt 4/USB4 kapura illeszkedő USB-C csatlakozós elosztó egység, amely az iMac 24" kijelző aljára kapaszkodik, és három darab USB-A, egy USB-C, egy mikró-SD és egy SD-kártya nyílást kínál.

Ár: bruttó 15 990 Ft


Satechi USB-C Clamp Hub for 24" iMac

A Satechi dedikáltan a 24 hüvelykes, Apple Silicon alapú iMac modellek tulajdonosai számára alkototta meg a korábban a régebbi iMac gépekhez már elérhető, rendkívül ötletes megoldását az USB-C és USB-A kiegészítők, illetve SD és mikró-SD kártyák előoldali fogadására. A Satechi Type-C Clamp Hub for 24" iMac konstrukció egyetlen Thunderbolt 4 / USB 4 kaput foglal le, színben gyönyörűen illeszkedik az ezüst vagy a kék színű gép alumínium anyagához, és ötletesen tekerhető szorító megoldással kapaszkodik az iMac kijelzője alá. 

A Satechi Type-C Clamp Hub for 24" iMac kábelét csatlakoztathatjuk a kétportos alap iMac 24" modellre éppúgy, mint a négyportos verzióra. A négyportos gépek esetén elegendő az USB 4 kapuba bedugni az egységet, mivel nem igényel Thunderbolt sávszélességet. A Satechi elosztót csak fel kell helyezni az iMac vékony aljára, ezt követően a hátul lévő tekerő segítségével addig szorítjuk, amíg stabilan megkapaszkodik az iMac alján. A megoldás rendkívül stabilan megáll, és igen praktikus, ráadásul színben illeszkedik az ezüst és kék színű iMac-hez, az aluháznak pontosan követi a színét, ezáltal harmonikusan egészíti ki a elegáns és szép színű asztali számítógépünket. (A többi iMac színhez az ezüstszürke változat illeszkedik jól.)

Az egység három darab USB-A porttal rendelkezik, amelyek USB 3.0 szabványúak, egyenként 5 Gb/s átviteli sebességet kínálnak. Mellettük jobbra található az USB-C kapu, amely adatátvitelre szolgál, olyan egységek kapcsolhatóak rá, amelyek USB 3.1 Gen. 2. szabványon cserélnek adatot. E kapura rá tudjuk kapcsolni például a Satechi USB-C házba helyezett SSD meghajtónkat is. 

A Satechi USB-C Clamp Hub for 24" iMac legpraktikusabb vonása a kártyaolvasó. Az iMac hátába dugható kicsiny kártyaolvasókhoz vagy a rövid kábellel rendelkező alternatív megoldásokhoz képest sokkal előnyösebb ezt a tudást az előoldalon elérni, többek között azért is, mert nem fordul elő, hogy a kültéri fényképezésnél jövünk rá, hogy az iMac hátában felejtettük a memóriakártyát. A Satechi USB-C Clamp Hub for 24" iMac megoldás egy mikró-SD nyílást is tartalmaz, amely révén az akciókamerák, drónok és FiiO zenelejátszók által használt népszerű formátumot is tudjuk adapter használata nélkül olvasni. Némi sajátosság, hogy a kártyákat felirattal lefelé kell behelyezni, de ez könnyen megszokható paraméter. 

A Satechi USB-C Clamp Hub for 24" iMac tápellátás közben folyamatosan világít, tehát az alvó iMac esetén is fényt ad ki, amely némiképp kompromisszumot igénylő paraméter. Csak akkor nem világít, ha a gépet kikapcsoljuk vagy a kábelét kihúzzuk, amely némileg szokatlan működési módnak tekinthető. Sajnos a Satechi mérnökeinek valamiért komoly fétise a világító, ki nem kapcsolható LED, amely éjjel akár zavaró fényű is lehet. A terméket így akkor javasoljuk megrendelni, ha a világító fénnyel együtt tudunk élni, vagy a gépet éjjelre kikapcsoljuk, és így nem zavaró a masszív fehér világítás.