Satechi Thunderbolt 4 Pro Cable

Nagy sebességű és emelt töltési teljesítményű professzionális szövetkábel 40 Gb/s átviteli sebességgel.

Ár: bruttó 18 990 Ft

A Thunderbolt egy sokoldalú periféria illesztési csatoló technológia, amely aktuális generációja USB-C formátumú, és képes az eszközök működéséhez és töltéséhez szükséges áramot, 40 Gb/s (5000 MB/s) kétirányú adatkapcsolatot, az integrált DisplayPort technológia akár 8K felbontású videójelet, IP alapú hálózati kapcsolatot is biztosítani a Mac, az iPad és akár az újabb iPhone készülékek számára is.

A Satechi Thunderbolt 4 Pro Cable a gyártó újabb határozott lépése a megfizethető árazású profi termékek világába, amely 1 méteres hosszúságával alapvetően a tömeges felhasználásra készült eszközök összekötésére, nagy sebességű, kisebb méretű kiegészítők csatlakoztatására. Az egy méter hosszúság általában elegendő ahhoz is, hogy a gépet külső kijelzővel kössük össze akár 8K felbontású, 60 Hertz képfrissítésű monitorral vagy ennél kisebb tudású egységgel.

A fekete színű kábel a tartósság érdekében szövet bevonatú, rendkívül elegáns megjelenésű, fekete fejekkel rendelkezik, így a villámmal szimbolizált Thunderbolt logó, illetve a négyes szám hívja fel a figyelmet arra, hogy nem csupán USB-C kábelről van szó, hanem nagy teljesítményű adatkábelként is alkalmazható a termék.

A Satechi alkalmazza az iparág újabb fejlesztését, a megemelt töltési képességet, így a kábel akár 240 Watt teljesítményt képes átvinni. Ez 48 Volt feszültséget és 5 Amper áramerősséget jelent. Ennek például a MacBook Pro 16” (Apple Silicon) modellek a haszonélvezői, amelyek alapból 140 Wattos tápegységgel érkeznek, tehát a standard 100 Wattnál nagyobb töltési teljesítmény fogadására is képesek. (Erre a paraméterrel EPR rövidítéssel utalnak a gyártók, amely az Extended Power Range rövidítése.)

Számos dokk és elosztó egység aknázza ki a Thunderbolt 4 szabvány 40 Gb/s (5000 MB/s) átviteli sebességét, amely ennek megfelelően natív PCI Express (PCIe) támogatással is kiegészül (32 Gb/s sebességgel).

A Thunderbolt 4 kapcsolat keresztbe kompatibilis a Thunderbolt 3 szabvánnyal, valamint lefelé kompatibilis az USB4, USB 3.2, 3.1, 3.0 és 2.0 technológiákkal, továbbá a Thunderbolt 2 kapcsolattal is - ezek némelyikéhez átalakító szükséges a formátum eltérések okán.

A Satechi Thunderbolt 4 Pro Cable alkalmazható az ilyen kapcsolattal rendelkező Mac gépekhez, az iPad Pro modellekhez, továbbá az olyan iPad és iPhone modellekhez is, amelyeken USB-C kapu van - függetlenül attól, hogy az nem Thunderbolt technológiát tartalmaz.