Memória bővítési lehetőségek a Mac gépek széles köréhez

Memória modulok az Apple asztali és mobil számítógépeibe az iJoe.hu AAR kínálatából neves márkák termékeivel.

Indulóár: bruttó 1 000 Ft-tól


A memória (RAM) a számítógépek egy viszonylag olcsón bővíthető, a gyorsaságot növelni képes összetevője, amely révén a rendszer az alkalmazások futtatásakor több erőforrással gazdálkodhat. A merevlemezzel szerelt számítógépek esetén a memória hiánya drámai lassúságot okoz, hiszen a rendszer a lassú merevlemezt használja úgynevezett virtuális memóriaként, így ezen gépekben mindenképpen hasznos a memória bővítése. A memória azonban nem váltható ki akkor sem, ha a gépben szilárdtest meghajtó (SSD) van, mert bár a virtuális memória is többször gyorsabbá válik, de a tárkapacitásnak nem az a dedikált célja, hogy a memóriát helyettesítse, és az SSD-k élettaramát is rövidíti, ha a virtuális memória folyamatos, intenzív terhelésnek teszi ki a rendszert. A sok memória ezen kívül további sebesség fokozási lehetőséget is kínál az olyan alkalmazásokkal, amelyek úgynevezett RAM Disket hoznak létre, amelyről bővebben a MacMagazin.hu hasábjain lehet olvasni. 

Memóriát bővíteni az Apple jelenlegi termékpalettáján az iMac 27", MacBook Pro 13" és 15" unibody, a Mac mini és a Mac Pro munkaállomásokban lehet. Ezen kívül a korábbi iMac 17", 20", 24", 21,5", MacBook, Power Mac, iBook, PowerBook és Xserve modelleknek is volt ilyen lehetősége. 

Nem lehet memóriát bővíteni alaplapra integráltság miatt egyetlen MacBook Air vagy Retina kijelzős MacBook Pro modellben, és az új, vékony iMac 21,5" modell foglalatai felhasználó számára nem hozzáférhetőek, így ott sincs lehetőség a bővítésre.

Ezen a lapon a különböző modellekhez elérhető memória modulokat gyűjtöttük össze megrendelhető formátumban. A kívánt darabszám beírása után a Tab billentyű lenyomásával, vagy a rubrikán kívülre kattintással számolja ki a rendszer a végösszeget. 

Mennyi memóriát lehet a gépembe tenni? 

macOS operációs rendszer és az Apple által használt 64-bites processzorok egyaránt hatalmas mennyiségű memóriát támogatnak. Azaz kijelenthetjük, hogy bármely Mac-be berakható a típusának megfelelő legtöbb memória. Az egykori 1066 MHz-es memóriával szerelt gépekbe például 2 x 4 GB memória volt rakható, és az 1066 MHz-es modulokból nem is jelent meg a 4 GB-osnál nagyobb modul. Az újabb gépekbe több memória rakható, például a MacBook Pro unibody gépekbe akár 2 x 8 GB, azaz 16 GB.

• Hol nézhetek utána, hogy a gépemnek mennyi a memória maximuma?

A legjobb forrás erre a célra a Mactracker nevű ingyenes alkalmazás. Ebben minden géptípushoz pontosan leírják a bővítési lehetőségeket. 

• Miért van, hogy az Apple oldalán kevesebb a megjelölt maximális memória, mint a tényleges?

Az Apple oldalán nem a gépek által kezelni tudott memória jelenik meg, hanem az Apple webáruházában rendelhető memória konfigurációk maximuma. Az Apple egyes esetekben üzletpolitikai okokból nem kínálja a maximális memóriát. Ez nem jelenti, hogy a gép azt nem tudja kezelni. Ilyen szempontból tehát az Apple oldala kevésbé irányadó, mint például a Mactracker, amely egyébként külön feltünteti a tényleges és az Apple által megjelölt maximumot. 

Amennyiben nem biztos benne, hogy számítógépébe pontosan milyen memória való, konzultáljon velünk! ijoe@ijoe.hu (A gép sorozatszámát praktikus elküldeni a biztos támponthoz.) 

Figyelem! Bizonyos számítógép modellekbe - egyes Mac Pro és Xserve gépek - csak párban lehet memóriát vásárolni. Ebben az esetben a megadott árú modulból kettő vásárlása szükséges. A lapon minden esetben egy darab modul ára látható! 

Beszámítási információk

Azon ügyfeleink, akik az iJoe.hu-tól vásárolták a számítógépüket, az abban gyárilag szállított memória modulokat be tudják számíttatni a vásárláskor. Ezt a memória modulok átvételekor kell csupán jelezni, akkor ezt figyelembe fogjuk venni, és a memória korától, méretétől és sebességétől függően kalkuláljuk ki a beszámítási árakat, amelyek maximum a vásárolt memória árának 20%-át teszik ki. 

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy bankkártyás fizetés esetén a magas tranzakciós jutalék miatt a használt memória beszámítására nincsen lehetőség, a modulokat ilyen esetben a lapon látható teljes áron tudjuk biztosítani, a gépből kikerülő modulokat pedig visszaadjuk. 

Jótállási információk

Az iJoe.hu által forgalmazott Crucial, Micron és Hynix memória modulokra legalább 2 év garancia érvényes. Meghibásodás esetén a modulokat bevizsgálást követően cseréljük. Fontos, hogy ilyen hiba esetén nem az illetékes garanciás szervizt kell keresni, hanem mindenképp a boltba kell visszahozni a terméket, vagy a hibás RAM modult a számlájával. A gépekre külön vásárolt garanciabővítések a memória modulok garanciájára nincsenek hatással, attól függetlenek! 

OWC 2400 MHz DDR4 memória modul - 8 GBKifutó

iMac 27” 2017-es szériájú gépekbe helyezhető memória modul az OWC-től, amely a csomagolást megelőzően tesztelésen esik át a garantált minőség érdekében. Élettartam garanciás termék.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

9 449 Ft + áfa

Bruttó 12 000 Ft

Kingston HyperX 16 GB (2 x 8 GB) 1866 MHz DDR3 memória csomagKifutó

Kingston HyperX márkájú DDR3 1866 MHz 2 x 8 GB-os RAM csomag az iMac Retina 5K 27" (Late 2015) modellekbe .
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

15 748 Ft + áfa

Bruttó 20 000 Ft

Blitz Micro 1333 MHz 8 GB memória modulKifutó

Blitz Micro márkájú DDR3 1333 MHz 8 GB-os RAM modul a iMac 27" 2011, Mac mini 2011, MacBook Pro 2011 és egyéb modellekbe.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

7 874 Ft + áfa

Bruttó 10 000 Ft

Blitz Micro 1066 MHz 4 GB memória modulKifutó

Blitz Micro márkájú DDR3 1066 MHz 4 GB-os RAM modul a iMac 27" 2009-2010, Mac mini 2009-2010, MacBook Pro 2009-2010 és egyéb modellekbe.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

6 299 Ft + áfa

Bruttó 8 000 Ft

FIREmemory 512 MB PC-133 MHz SD DIMM memória modul

Régebbi Power Mac G4, iMac G3 és iMac G4 modellekbe helyezhető SD-RAM memória DIMM modul kiszerelésben.
Termék részletei
Raktáron
Mennyiség:

787 Ft + áfa

Bruttó 1 000 Ft