LMP DataMobile USB-C NVMe SSD külső foglalat

Szabványos M.2 csatlakozóval szerelt szilárdtest meghajtók számára alkotott, kis méretű, USB-C és USB-A csatlakozós külső ház.

Ár: bruttó 23 990 Ft

Napjaink modern NVMe szilárdtest meghajtói elképesztő sebességekre képesek, és még az SSD mezőnyben is messze kiemelkednek a hagyományos SATA meghajtók világából. Az iJoe.hu régebbi, hagyományos USB-A kapuval rendelkező MacBook Air és MacBook Pro Retina gépekbe hosszabb ideje kínál Crucial P1 típusú, M.2 csatlakozós NVMe SSD modulokat annak érdekében, hogy ezen gépeket gyors és firmware szinten is támogatott meghajtóval legyen mód bővíteni. Ezeket a gyors erőforrásokat külső meghajtóként is kiválóan lehet használni fényképész vagy videós területen, a kisebb belső tárhely bővítésére, vagy dedikált külső tárolón való média szállításra. 

Az LMP DataMobile USB-C NVMe PCIe SSD külső foglalat elegáns és kicsiny alumínium házat jelen, amely a mellékelt USB-C/USB-A kábel jóvoltából univerzális kompatibilitást biztosít - a gyártó nem kettő kábelt ad a termékhez, hanem a kábel végére van egy egyszerű adapter illesztve, így régebbi eszközökkel éppúgy kompatibilis, mint a modern aktuális termékekkel. 

A kiváló formatervezésnek köszönhetően az egység csavarozás nélkül összeilleszthető. Egyszerűen az eszközön elhelyezett tológomb kinyitásával és a burkolat megfelelő irányba történő tolásával hozzáférhetünk a belsőhöz. Az LMP biztosít hűtő tapaszokat is a készülékhez - ennek célja, hogy a működés során felszabaduló hőt ne csak passzívan, a levegőn keresztül vegye át az alumínium ház, hanem közvetlen hidat képezzen az SSD és a ház között, ezáltal hatékonyabbá téve a meghajtó hőmérsékletének csökkenését. A Crucial P1 SSD ugyan nem igényel aktív hűtést, de az élettartamot mindenképpen hosszabbíthatja, ha megvan ez a típusú hűtési megoldás. Az általunk készen kínált SSD-k esetén a hűtőpárnák fel vannak ragasztva a meghajtóra, így optimális a passzív hűtés. (Mivel a külső ház fémből van, tehát maga a ház a passzív hűtő, így az teljesen normális használati élmény, hogy a ház felmelegszik használat közben.)

Az LMP DataMobile USB-C NVMe PCIe SSD külső foglalat a Crucial P1 befogadása mellett a 22 x 40 mm, 22 x 60 mm és 22 x 80 milliméteres M.2 meghajtók méretét is támogatja, vagyis háromféle méretet is alkalmazhatunk. A belső kialakítás elől és hátul gumis, így leejtés esetén valamennyi rugalmasságot biztosít, amely révén megóvja az SSD-t a károsodástól zuhanás esetére. 

A különféle méretű NVMe SSD-k belső rögzítéséhez a gyártó rugalmas gumielemeket biztosít, amelyek betolhatók az „alaplap” megfelel nyílásába. Egy ilyen alapból is benne van a termékben, ezt a Crucial P1 beillesztése előtt el kell távolítani, majd az SSD berakásakor a magasabban lévő bevágást rátolni az SSD csavar kivágására, és így rögzíteni az „alaplapba” azt követően, hogy az SSD-t az M.2 csatolóba betoltuk. Ennek köszönhetően stabilan fog állni a meghajtó.

Szabványát tekintve az LMP DataMobile USB-C NVMe PCIe SSD külső foglalat USB 3.1 Type-C Gen. 2. megfelelőségű, az elméleti 10 Gb/s átviteli sebességhez a gyakorlatban stabil 900 MB/s átviteli sebesség párosul, amely révén a SATA meghajtóknál közel 2x gyorsabb, de természetesen a RAID alapú meghajtóknál lassabb. Természetesen az 5K-8K videós környezetek számára nem ezt a megoldást javasoljuk, de otthoni és hobbi videófeldolgozásra ultragyors megoldást jelent egy LMP DataMobile USB-C NVMe PCIe SSD külső foglalat és benne egy Crucial P1 meghajtó

Az USB kábel használata során fontos, hogy a Mac felé mindig a kombinált csatlakozó álljon, és a készülékbe a sima USB-C kábelvéget illesszük be. Egyéb esetben a lemez nem fog megjelenni. 

A külső ház mindössze 110 x 30 x 14 milliméter kiterjedésű, és 37 gramm a tömege, vagyis észrevétlen pluszsúlyt jelent a táskánkban vagy akár a zsebbel rendelkező tokban

A termék üresen és előre szerelt szilárdtest meghajtóval is megvásárolható az iJoe.hu szaküzlettől.