Twelve South BookArc Flex

Univerzális kialakítású, elegáns, alumínium alapanyagú asztali tartó megoldás a MacBook Pro és MacBook Air modellek külső kijelzővel való használatához, valamint a gép éjjeli tárolásához.

Indulóár: bruttó 22 990 Ft-tól


Azok a szerencsés felhasználók, akik a MacBook Air vagy MacBook Pro mobil számítógépüket bizonyos helyszíneken külső kijelzővel használják, szembesülnek azzal a problémával, hogy a lecsukott mobil gépet nem mindig egyszerű elegánsan elhelyezni. Az Apple évtizedek óta támogatja azt a módot, hogy külső egérrel és billentyűzettel a lecsukott gép kvázi asztali számítógépként működjön, ám a kábelek okán mégis viszonylag közel kell helyeznünk a külső kijelzőhöz. Alapvetően erre a célra alkotta meg az Apple termékekhez számos nagyszerű kiegészítőt kínáló Twelve South a BookArc termékvonalát, amelynek legmodernebb, univerzális darabja a Twelve South BookArc Flex, amely bármelyik MacBook modellel használható, és nem kell szilikon betéteket cserélnünk benne, mivel rugalmas pántját lenyomva a MacBook összezárja a két tartó ívet.

A külső kijelzős mód mellett a Twelve South BookArc Flex a MacBook éjjeli tárolására is kiváló, hiszen asztalunkon vagy ágyunk mellett biztonságos, kis terület igényű tároló lehetőséget képez, amelybe függőlegesen helyezzük bele a gépet.

A Twelve South BookArc Flex logikája az, hogy a gép tömege tartja meg saját magát, vagyis ez a típusú állvány az egyik legötletesebb megoldás, amelyet a piacon találunk! Az elegáns fekete, fehér vagy még különlegesebb króm megjelenésű alumínium kivitelű termék két íve csúszásgátló tappancsokkal van ellátva, és természetesen a géppel érintkező részei is szilikon párnákkal biztosítják, hogy ne koccanjon fém a fémhez. Az alsó pánt is puha, és természetesen a MacBookra záródó két oldal is be van borítva színben illeszkedő bevonattal.

Noha a terméket a gyártó a MacBook termékvonalhoz alkotta, a 2,5 centiméternyi befogadóképességű tároló rész régebbi gépeket is képes befogadni, így idősebb PowerBook vagy iBook modellek is beleférnek. Méret korlát nincsen az Apple jelenlegi termékvonala szempontjából, vagyis akár a MacBook Pro 16” befogadására is alkalmas a Twelve South BookArc Flex.

Az Apple termékek és kiegészítők jelentette elegáns munkakörnyezetbe jól illeszkedik a fém alapanyagú, szintén rendkívül elegáns MacBook tartó, amely annyira jól átgondolt formatervezés eredménye, hogy akár azt is Apple terméknek gondolhatnánk.

A megoldás annyira helytakarékos, hogy negyedét foglalja csupán a lecsukott, asztalon heverő MacBook Pro 16” modellnek. Használat során csak arra kell ügyelni, hogy az Apple logót szabályosan, felfelé állva helyezzük bele az állványba, illetve a gépet az asztallaphoz viszonyítva 90°-os szögben rakjuk bele az állványba, vagyis ne döntsük meg egyik irányba sem.

Fontos kiemelni, hogy a BookArc korábbi generációinál mindig probléma volt lépést tartani az Apple design változásaival. A Twelve South BookArc Flex azonban alkalmas lesz arra, hogy a jövőbeli gépekkel is kompatibilis maradjon, hiszen univerzális kivitele révén nincsen kötött alkatrésze.

A Twelve South BookArc Flex mindhárom színe ragyogó: a fekete teljesen egységes megjelenésű, a fehér színűnek a szilikon elemei világosszürkék, míg a króm modellé feketék.

Részletes technikai paraméterek

Magasság: 5,5 cm
Szélesség: 9,3 cm
Hossz: 21,4 cm
Tömeg: 240 gramm
Alapanyag: alumínium