Twelve South BookArc állvány

Elegáns kialakítású, ívelt megjelenésű állvány a MacBook termékvonal bármely tagjához cserélhető belső gumi merevítővel.

Ár: bruttó 16 990 Ft

A Twelve South gyönyörű asztali állványt kínál a lecsukva, külső kijelzővel használt MacBook Pro és MacBook Air gépekhez. Az Apple által 2015-ben bemutatott, minden korábbinál vékonyabb, Retina kijelzővel szerelt MacBook gépek tárolására azonban valami teljesen újszerűt hoztak létre a Mac rajongó amerikai cég mérnökei: a BookArc MacBook változat kisebb, alacsonyabb, ugyanakkor a MacBook Apple logójához hasonlóan fényes elemeket is tartalmaz. Mi több: cserélhető gumibetétei révén nem csak a MacBook modellekkel kompatibilis, hanem a MacBook Air, a Retina kijelzős MacBook Pro gépekkel, és a korábbi unibody MacBook Pro példányokkal is. 

A Twelve South elsősorban abból a megfontolásból alkotta meg a BookArc asztali állványát, hogy esztétikus módon oldhassuk meg a Mac tárolását, miközben egy külső kijelzőn dolgozunk, és a Mac egyébként le van csukva. Ilyenkor a MacBook az asztalon hánykolódik, nem szellőzik megfelelően, mert például a kijelző lábához csúsztatjuk, vagy éppen rápakolunk. A Twelve South BookArc ennek vet véget, és függőlegesen oldja meg a mobil számítógép tárolását, ezáltal a leginkább helytakarékos. Az alumínium állvány ugyanakkor elképesztően stabil, tehát biztonságban is van a Mac, miközben lefelé a szellőző rácsain ki tudja fújni a meleg levegőt, és a folyamatos légmozgás révén passzívan is hül. 

A Twelve South BookArc előnye még, hogy a benne tárolt Mac minden csatlakozója kényelmesen elérhető: töltő, USB, Thunderbolt a MacBook Pro és MacBook Air gépek esetén, az USB-C kapu a MacBook modellnél jól hozzáférhető. 

A Mac éjjeli tárolására is remek megoldás a BookArc, hiszen nem fordul elő, hogy az ágy mellé a földre rakjuk le, és rálépünk az éjjeli használat után, és persze az sem veszélyforrás, hogy az éjjeli szekrényen rálöttyintjük a vizet. 

A Twelve South törekedett a széleskörű kompatibilitásra, így a kivehető gumibetétek révén tágítható az alapból MacBookbefogadására alkalmas egység: a MacBook Air, a MacBook Pro Retina és a régebbi MacBook Pro unibody modellek számára is kompatibilissé tehető. Az A jelzésű széles kialakítású tartó megoldás kompatibilis a legrégibb MacBook Pro unibody modellekkel, gyakorlatilag a 2008. év végétől 2012. közepéig megjelent MacBook 13”, MacBook Pro 13” és MacBook Pro 15” modellekkel. A B jelzésű gumi a vékonyabb MacBook Air 11” és MacBook Air 13”, valamint a MacBook Pro 13” Retina és MacBook Pro 15” Retina modellek megtartására szolgál. A MacBook Air formavilága 2010. óta változatlan, így a tartó gépek széles körét lefedi. A Retina modellek 2012-től terjedtek el, és azóta változatlanok. A C jelzésű gumi a MacBook modellekhez használatos, azaz a 2015. tavaszán megjelent ultravékony számítógéphez illeszkednek.