Twelve South BookBook MacBook bőrtok

Elegáns kézműves bőrtok, amely kopottas öreg megjelenésével különleges kontrasztot kínál az Apple ultramodern mobil gépeivel szemben.

Ár: bruttó 29 990 Ft

A Twelve South BookBook termékcsaládja hosszú évek óta a vásárlók által leginkább kedvelt bőrtok család, amelynek a Volume 2 jelölésű változatai immáron az ultravékony MacBook és MacBook Pro (USB-C) modellekhez kerültek kialakításra, vagyis az aktuális termékcsaládhoz illeszkednek. A gyártó nem kötött kompromisszumot az univerzális tokok szélesebb piacával, hanem dedikáltan a Touch Bar felületes MacBook Pro 15" modellek méretének megfelelő, valamint a velük egyidős MacBook Pro 13" modellek méretéhez illeszkedő tokot készített a legkedveltebb koptatott barna kivitelben, és a gépek vékonyságához illeszkedve rendkívül vékony, ám mégis sziklaszilárd merevségű kivitelben. 

A Twelve South megőrizte azt az arculatot, amely nyomán BookBook tokjai a piac egyik legnépszerűbb szereplői lettek: rendkívül barátságos és kellemes hangulatot nyújtanak a tokok, amelyek kitűnően védik a számítógépet - túllógó oldallapjai és masszív sarkai a leejtésnél a sokk nagyobb részét felveszik, becsukva a tok kopott könyvnek néz ki, nem sejteti, hogy egy nagy értékű MacBook Pro van a belsejében, és mivel használat közben is a gépen tarthatjuk, minimalizáljuk a külső sérülések lehetőségét. 

A Twelve South BookBook tok belseje vékony szivaccsal van borítva, hogy kellően puhán védelmezze a benne lévő gépet, a hátoldala a kijelző széleibe akasztható egy gumis megoldással, vagyis használat közben nem szükséges kivennünk a tokból a gépet. (A nyári időszakban egyes használati helyszíneken természetesen előnyösebb, ha kivesszük a gépet, de a gyártó által megálmodott légkondicionált könyvtárban vagy kávézóban ez nem indokolt.) 

A tok páratlan eleganciát nyújt: külső burkolata a szokásos kopottas arculatot képviseli, ám a bőr finom taptintása, kellemes illata és az egész látványvilág igen kívánatossá teszi a használat élményét. A tokok a legkedveltebb sötétbarna színben készülnek, amely minden modellnél a legkedveltebb verzió volt. Mindez a világ legmodernebb mobil számítógépével erős kontrasztot alkot, éppen ezért lesz olyan kívánatos ez a tok. 

A Twelve South BookBook MacBook 12", MacBook Pro 13" (USB-C) és MacBook Pro 15" (USB-C) tokok éle a már megszokott arculatot mutatja: a keszthelyi Festetich kastély könyvtárában ott tudnánk felejteni a sokezer öreg könyv között, és minden oldalai, mint pedig éle révén illeszkedne a környezetébe. Alja, teteje és belső oldala strapabíró kettős cipzárral van fedve. Ennek sötétbarna fogantyúi szabaddá teszik a nyitás és zárás kívánt helyét, hiszen párban el tudjuk őket mozgatni úgy, hogy a legkényelmesebb legyen a nyitás. A dupla cipzár előnye, hogy nem veszélyeztetik a gépet, nem fordul elő, hogy a cipzár kicsúszik a kezünkből, és a gép kiesik a tokból. 

A Twelve South BookBook Vol. 2 tokok újdonsága, hogy az alsó lap felemelhető, és alatta egy vékonyka tárolási lehetőség található, ahová papírokat, iratokat, dokumentumokat helyezhetünk el - nem nagy mennyiséget, éppen csak annyit, amennyire gyakran szükségünk lehet. Ez a plusz praktikusság kiaknázza a tok masszív kialakításának térfogatbeli előnyeit, egyúttal garanálja, hogy például egy tűzőgéppel összefogott papírköteg ne tegyen kárt a MacBook Pro felületében. 

Mivel minden tok kézműves alkotás, így mindegyik egyedi, hiszen a rajta lévő karcok rajzolata megismételhetetlen. Nincsen két egyforma a világon.