AIINO átlátszó billentyűzetvédő fólia

Az Apple többféle billentyűzetéhez alkotott átlátszó, mosható szilikon billentyűzetvédő fólia.

Ár: bruttó 5 000 Ft

Az Apple billentyűzeteken rendkívül kényelmes gépelni, legyen szó külső billentyűzetről, vagy valamely mobil gép billentyűiről. Sajnálatosan azonban az Apple által alkalmazott puha műanyag rendkívül fel tud kopni, és az aktívan gépelőknél felfényesedő, zsíros érzetet adó felület alakul ki az alapból matt billentyűk tetején. Ez nincsen összefüggésben a billentyűzet tisztításával, a műanyag jellegéből adódó jelenség, amelyet nem tudnak kivédeni azok, akik az átlagnál lényegesen többet gépelnek. 

E problémakörre jelenthet megoldást a AIINO cég Apple billentyűzetekre szánt, kis vastagságú, teljesen átlátszó védőfelülete, amelynek több verziója is elérhető. Az egyik leginkább univerzális modell a korábbi vezeték nélküli billentyűzetekre szánt, egyben korábbi mobil gépekre alkotott, ultravékony billentyűtakaró, s amely gátolja a billentyűk kopását, hiszen a kéz közvetlenül nem érintkezik velük, hanem a billentyűket fedő szilikon réteget érinti. Az AIINO megoldása egy vékony, átlátszó réteg, amely a billentyűkben kapaszkodik meg, formai kialakítása követi az európai billentyűzet szabvány elrendezést, vékonysága illeszkedik az Apple termékek megjelenéséhez, átlátszósága révén pedig nem befolyásolja jelentősen a termékek megjelenését. A MacBook Pro Retina modelleken is elfér, nem lóg ki a vékonyka felületéről. 

A AIINO billentyűvédő rétegét egyszerűen felhelyezhetjük a vezeték nélküli alumínium billentyűzetre, mobil gépeinken állandóan rajta tarthatjuk, a gépet a használat mellett le is csukhatjuk, nem kell eltávolítani a takarót. A vékony szilikon réteg tapintása más, mint a billentyűké, de nem jelentősen tér el a gépelés élmény, inkább puhábbá válik a gépelés, köszönhetően annak, hogy picit magasabbról nyomjuk le a billentyűket. 

A termék átlátszó megjelenéssel külső billentyűzetekre egyféle méretben elérhető az Apple Wireless Keyboard (MB167, MC185) termékekhez, valamint a MacBook Air 13" (2008-2017.) és MacBook Pro (2008-2015.) modellek billentyűzeteire illeszkedő standard kialakítással. 

A cég a MacBook 12" ultravékony eszközökre is alkotott egy igazán finom, még vékonyabb védő réteget, amely valóban leheletnyi vastagsággal védelmezi a mobil gép szennyeződésekre érzékeny billentyűzetét. Ez a megoldás a MacBook mellett a számbillentyűzet nélküli, fehér gombos Magic Keyboard termékekre is kiváló. 

Az AIINO billentyűvédő hatalmas előnye, hogy tisztítható, egyszerűen vízzel és tisztítószerrel letakaríthatjuk, néhány hetente fertőtleníthetjük. A használata közben nem csak a kopástól és kifényesedéstől védi meg az Apple billentyűzeteit, de mindenféle más szennyeződéstől is, hiszen lezárja annak billentyű melletti szűk nyílásait. 

Gyakorta felmerülő kérdés, hogy a megvilágítást hogyan befolyásolja egy ilyen billentyűzettakaró. Az AIINO védőréteg a billentyűk tetején átjövő fényt maximálisan átengedi, így a világítás nem szevend csorbát, a gombok oldalánál kiszűrődő fényt azonban finoman megszűri, így kellemesen elmosódott fényjelenség veszi körül a billentyűket - már-már praktikusabb a megjelenés, mint a takaró nélkül, hiszen a figyelmet nem vonják el a billentyűk alól kijövő fények, csupán a karakterek mutatkoznak meg élesen.