Apple USB-C – Lightning átalakító

Az USB-C – Lightning átalakító segítségével USB-C csatlakozós iPhone vagy iPad készülékhez Lightning kiegészítőket csatlakoztathatunk.

Ár: bruttó 14 990 Ft

A Lightning csatlakozó 2012-től 2023-ig minden iPhone modell meghatározó aljzata volt, és bő egy évtized alatt az Apple mellett sok más gyártónak is számos ilyen terméke jelent meg a piacon - néhány ezek közül beépített kábellel. Annak érdekében, hogy ezeket a régi, szabványtól eltérő kapcsolatot használó eszközöket, többek között számos CarPlay autós kiegészítőt az iPhone 15 és újabb modellekkel is használni tudjunk, az Apple megalkotott egy USB-C Lightning átalakítót, amely egy néhány centiméteres kábel az egyik végén az ipari szabvány USB-C (apa) kapuval, a másik oldalán pedig egy Lightning aljzattal (anya).

Az átalakító képes adatkapcsolatot biztosítani olyan eszközökkel, amelyek Lightning kábelen keresztül végeznek adatcserét - így zenei kiegészítők, autós hardverek, specifikus külső adathordozók, kártyaolvasók -, a USB Power Delivery megfelelőség jóvoltából tápellátást is képes biztosítani. Ennek megfelelően használható egyszerűen csak töltésre is eltérő formátumú csatlakozóval rendelkező eszköz esetén.

Az iPhone 15 és újabb modellek mellett a termék használható bármely USB-C csatlakozós Mac géphez vagy iPad modellhez, ha Lightning kábeles eszközt szeretnénk összekötni vele. Mivel a Lightning kapu maga USB 2.0 szabványú, így az adatátvitel minden esetben maximum 480 Mb/s lesz.