Joby GripTight Action Kit hajlítható állvány

Rugalmasan hajlítható, ezáltal számos helyre felhelyezhető fényképező állvány univerzális telefon tartó megoldással.

Ár: bruttó 17 990 Ft


Az iPhone napjainkban már olyan fejlett kamerarendszerrel rendelkezik, hogy nem csak állóképek, hanem professzionális mozgókép rögzítés során is építenek rá a szakemberek. A készülékek kiváló képminőségét úgy lehet a legjobban kiaknázni, ha megfelelő pozícióba tudjuk helyezni, amelyhez megannyi kiegészítő megoldás érhető el, mint a Joby GripTight Action Kit, amely egy univerzális tartó fejből és egy rugalmasan hajlítható lábú állványból álló csomag.

A Joby cég univerzális állványa, a GripTight Action kitűnő megoldás bármely felsorolt egységhez, sőt, GoPro aljzatának köszönhetően a legnépszerűbb akciókamera márka tagjaiból egyet is helyezhetünk rá. A termék alapja egy gumival burkolt, kinyújtható univerzális szorító keret, amely stabilan megtartja a bele helyezett eszközt. Ez a keret levehető, tehát akár más GoPro vagy egyéb akciókamera, például Garmin márkájú állványra is át lehet helyezni, ha egy ilyen típusú állványon, sisak rögzítő megoldáson szeretnénk használni az iPod touch vagy iPhone felvételi képességét. 

Az univerzális tartó befogad bármely okostelefont 56 és 91 milliméter szélesség között tokkal vagy anélkül. Az univerzális tok tetején egy papucs is található saját tápellátással rendelkező lámpa vagy mikrofon felhelyezéséhez. (Az úgynevezett hideg papucs nem ad tápot, tehát olyan eszközt tudunk használni, amelynek van eleme vagy akkumulátora.) Ilyen megoldás például a Joby Beamo LED fény, amely képes megvilágítani a rögzítendő témát.

A Joby GripTight Action Kit rugalmas és hajlékony lábakkal rendelkezik, amely azt jelenti, hogy szinte bárhová fel tud kapaszkodni a három láb. Ez nem csak meredek felületen való elhelyezésre ideális - akár egy háztetőre vagy sziklafalra -, de azt is jelenti, hogy a termék képes megkapaszkodni: ha például egy korláton, oszlopon vagy egy kerékpár vázán vagy kormányán kívánjuk elhelyezni, akkor annak szerkezeti elemeire rá tudjuk hajlítani a lábakat, így azok tökéletesen stabilan megkapaszkodnak. A lábak rozsdamentes acél alapanyagúak, és erős, ugyanakkor ruganyos illesztésűek, ezáltal folyamatosan tartják a stabilitásukat.

Az állvány nem lenne teljes távvezérlő nélkül: a Joby GripTight Action Kit alapeleme a Bluetooth távirányító, amellyel az alapvető álló- és mozgókép rögzítési funkciók elérhetőek, és szállítás közben az állványra csúsztatható, hogy ott legyen, amikor szükségünk van rá. 

A Joby GripTight Action Kit terméknek óriási előnye, hogy univerzális, így a később megjelenő más méretű és formájú eszközökkel is használható, gyakorlatilag az összes megjelent iPhone készüléket képes befogadni, és a piacon lévő okostelefonok nagyobb részével is kompatibilis. 

Részletes technikai paraméterek

Tömege: 124 gramm
Méret: 4,9 cm x 6,8 cm x 24 cm
Alapanyagok: ABS műanyag, rozsdamentes acél, termoplasztik poliuretán
Csatoló felület: GoPro