AIINO Move MagSafe autós töltő és tartó

Rendkívül stabil mágneses tartó megoldás a MagSafe képességű iPhone modellek rögzítésére és töltésére az autóban álló vagy fekvő módban. A hűtőrácsra rögzíthető tartó 360°-ban elforgatható, és többféle rács mintázaton is képes megkapaszkodni.

Ár: bruttó 14 990 Ft


Az AIINO nagy tapasztalatokkal rendelkezik a praktikus és sokoldalú, hűtőrácsra rögzíthető autós tartók gyártása terén. Páratlan megoldásokat nyújtott a korábbi években a népszerű AIINO Easy Car Holder formájában a felhasználóknak - a termék finoman fordítható kivitele révén kényelmes szállítási megoldást nyújt a gépjárművekben, ráadásul a pozicionálása is rugalmas, könnyen irányba állítható.

Ezeket a hagyományokat folytatja a cég korszerű, MagSafe töltést is biztosító, szintén hűtőrácsra illeszthető terméke, a rendkívül kis méretű, visszafogott megjelenésű, nagy stabilitású AIINO Move MagSafe autós tartó és töltő, amely nem oldalsó szorítóval, hanem az iPhone 12 szériától elérhető mágneses módon rögzíti a készülékeket. USB-C bemenete révén pedig tölteni is képes vezeték nélkül az iPhone modelleket egy meglévő USB-A töltőkapuról vagy külön beszerzett autós töltőről - például az AIINO kínálatából. 

Az AIINO MOVE MagSafe autós tartó alapvetően a vízszintes kialakítású hűtőrácsokra rögzíthető. A nagyon szűk vagy éppen extrém formátumú rácsok esetén a rögzítés nem megoldható, mert nem fér be a rögzítő elem a rácson. Ha nem biztos abban, hogy a megoldás működhet-e, boltunkban lehetőség van megtekinteni és kipróbálni az egységet, hogy biztosan megfeleljen az igényeinek.

A rácson való rögzítést követően a termék külső, már látható része a gömbcsukló. Ennek az a haszna, hogy az iPhone - akár függőleges, akár vízszintes módban - a felhasználó felé fordítható. Vagyis vezetés közben nem kell oldalra hajolnunk, hogy rálássunk a kijelzőre, mert azt magunk felé tudjuk fordítani. Meglepő, hogy ez extra funkciónak számít, de a piacon lévő számos ilyen megoldásnál ez nem alapvető tudáselem. Köszönhetően a gömb kivitelnek, az iPhone tartó rész minden irányban dönthető, vagyis a magasabb felhasználók az alsó részét kifelé hajthatják a jobb rálátás érdekében. 

Az AIINO MOVE MagSafe autós tartó és töltő önmagában képes arra, hogy megtartsa a készüléket. Ehhez semmilyen kábelt nem kell csatlakoztatnunk, és nincsen szükségünk szivargyújtó töltőre sem. Ha csupán megtartani kell a készüléket, arra alap helyzetben alkalmas a termék.

Ha azonban a mellékelt, egy méter hosszúságú USB-A USB-C kábelt használjuk, az egység alján lévő USB-C kapuba csatlakoztatva az alkalmassá válik a töltésre is. Ehhez az szükséges, hogy a másik végén egy USB-A forrás álljon rendelkezésünkre. Manapság számos gépkocsiban van USB-A kimenet - amelyikben esetleg már fejlett módon USB-C kapu van, ott egy külön beszerzett kábellel tudjuk egyszerűen megoldani a töltést. 

Fontos, hogy a MagSafe technológia és az AIINO MOVE MagSafe autós tartó és töltő egyaránt támogatja az emelt teljesítményű töltést, amely az alap 5 Watt mellett lehet 7,5 Watt, 10 Watt vagy akár 15 Watt is. Ehhez azonban fontos, hogy olyan forrás álljon rendelkezésünkre, amely kellő teljesítményt képes biztosítani. Az egyszerű 1 Amperes kimenet a klasszikus 5 Wattos töltéssel biztosítja az iPhone akkumulátorának ellátását. Az erősebb 1,5 Amperes USB kapcsolat 7,5 Wattos, míg a 2 Amperes kimenet 10 Wattos töltést tud nyújtani. A teljes 15 Watt kiaknázásához valamely emelt teljesítményű USB-C töltőre van szükségünk, amely 20 Watt vagy nagyobb töltési teljesítményt biztosít. Ilyen megoldások elérhetőek az iJoe.hu kínálatában. Ezekre azonban csak akkor van szükségünk, ha emelt teljesítménnyel szeretnénk tölteni a készüléket, vagyis a normál töltési tempónál gyorsabb feltöltődés az elvárásunk.

Az AIINO MOVE a mágneses kivitelének köszönhetően képes megtartani az iPhone 12 vagy újabb szériás készülékeket, illetve akár emelt teljesítménnyel tölteni azokat. Emellett megtartja és gyorstölti azokat a készülékeket is, amelyeken MagSafe tok van, például az AIINO Frozen termékcsaládja, vagy valamely AIINO Allure tok, illetve az Apple MagSafe képességű tokjainak valamelyike. 

(Normál, nem MagSafe képességű tokokon keresztül az eszköz nem tartja meg a készüléket, és a töltési teljesítmény is drámaian lecsökken. A MagSafe technológia a Qi szabvány módosított változata, így a régebbi, már Qi töltést támogató eszközöket is képes elméletben tölteni maximum 7,5 Watt teljesítménnyel. Ezeket azonban természetesen nem tartja meg, így a töltés csak elméleti, speciális elhelyezést igényelne az autóban, hiszen a tartó csak mágneses képességgel rendelkezik, nincsenek akasztói a régebbi telefonok megtartására.)

Az AIINO MOVE elegáns és praktikus kiegészítő, amely teljes körben alkalmazkodik az Apple MagSafe technológiájához, annak használati élményét maximálisan képes kiaknázni.