JBL Charge 5

Akkumulátoros vezeték nélküli hangszóró vízállósággal, passzív mélysugárzók révén meggyőző hangzással.

Indulóár: bruttó 45 990 Ft-tól

A JBL Charge 5 tovább vitte azt, amit az elődeiben megkedveltünk: meggyőző és intenzív mélyhangzás mellett új magassugárzóval egészül ki, USB-C kapun keresztül töltődik és USB-A kapun át tudja tölteni eszközeinket, valamint a JBL PartyBoost technológia révén több eszköz is összekapcsolható lett. Nagyobb logóval, a megszokott színekben, némileg csinosodott arculattal! Mindezt a megszokott, basszusban is gazdag hangképpel! 

A JBL Charge 5 tökéletes kiegészítő a nyárra, de paraméterei révén az őszi szüret vagy a téli hóban való sportoláshoz is kiváló. A henger alakzatú termék gumi csíkokból álló talpat kapott: az emelvény révén stabilabban áll az alján a hangszóró, és a hangképe is tisztább, részletgazdagabb, optimálisan tud rezegni. Oldalán található a különleges passzív basszus sugárzópár, amely továbbra is nyitott, és a sajátosan lecsapott formájú szélek síkjánál bentebb helyezkedik el. Újdonság a 20 milliméteres magassugárzó megjelenése, amely a teljes skálás sugárzó mellett színesíti a hangot.

A termék tápegységről is használható, de igazi előnye a mobilitása. 7500 milliamperórás akkumulátora rendkívül hosszú, 20 órás játékidőt képes biztosítani, ha csak zenélésre használjuk. Egy akkumulátoros termék esetén azonban miért ne lenne meg a lehetőség arra, hogy töltésre is alkalmazzuk a terméket? A hátoldalon lévő USB kapu révén 0,9 Amper áramerősséggel töltődik a hangszóróhoz kapcsolt készülék lejátszás közben, vagy 2 Amper áramerősséggel, ha a JBL Charge 5 csak tölt, azaz éppen nem zenél. A készülék egyébként 4 óra alatt töltődik fel, vagyis szánnunk kell erre a feladatra is némi időt - praktikus az éjszakai töltés. A JBL egyébként eléggé nagy teljesítményű, 27 Wattórás lítiumpolimer akkumulátort alkalmazott. 

A JBL tisztában van vele, hogy a Charge vásárlói köre legtöbbször nem a szobában hintaszékben fog Brahms szimfóniákat hallgatni, helyette extrém körülményeknek veti alá a hangszórót: nagy hangerő, basszus igény, folyadék, pára, tűző napsütés. A JBL Charge 5 IP67 megfelelősége révén nem csak a rácsöppenő vizet, hanem a medencébe ejtést is kibírja a technika - természetesen az esetleg USB-n töltött iPhone készülékről ez nem mondható el, és a csatlakozókat nem érdemes rögtön a vízből kiemelés után használni, mert azok vízállósága csak fedett állapotban garantált. (Az iPhone fürdetés veszélyeire biztosítási konstrukciót kínálunk.

A JBL Charge 5 alapanyagai és belső technikája ennek megfelelően az erőteljes és akár nedves igénybevételnek megfelelő körültekintéssel lett kialakítva. Túléli, ha a kerékpárunk kulacstartójában szállítva pocsolyába hajtunk vagy elkap egy zivatar. A vízállóság mellett pedig erős gumi szélei és belső rugalmas megoldásai is a hosszú távú túlélését segítik. 

A kialakítás és a vízállóság mellett mi sem fontosabb paraméter, mint a hangzás! A JBL erre nagyon hatásos marketing szöveget eszelt ki: “halld a basszust, érezd a basszust, lásd a basszust!” Mindez utal arra, hogy a JBL Charge 5 két oldalán lévő passzív kör alakú mélysugárzó megoldás láthatóan rezeg, ha a zene szól. Nem csak a mérethez képest hihetetlen mélyhangzás élményben lehet részünk a termékkel, hanem láthatjuk is, mint képződnek a hangok az oldalsó kör alakú rezgők révén. 

Nem csak a mélyhangzás, hanem a teljes hangkép rendkívül telt és figyelemre méltó. A JBL-től megszokott dinamizmus, a semmi más márkához nem hasonlítható színes hangkép jellemzi a terméket. Nem véletlen, hogy a készülék külső burkolata is színes: pörgős, aktív, jó hangulatú pillanatokhoz alkotta a gyártó. 

A JBL Charge 5 oldala

Extrák nélkül ma már elképzelhetetlen egy iOS kiegészítő. Nem is a JBL lenne a gyártó, ha nem lenne tele okos funkciókkal a készülék. A JBL Charge 5 révén hívást fogadhatunk az iPhone készülékünkről, beépített mikrofonjával beszélgethetünk, visszhang csökkentő technológiája révén pedig ténylegesen beszélgethetünk is. Vagyis a termék tökéletes kihangosító megoldás, amely praktikus, ha éppen az autónk alatt fekszünk olajos kézzel, vagy hétvégi süteményt kevergetjük finomra. 

Van a baráti körben még egy JBL Charge 5? Legyen még hangosabb a buli! A PartyBoost nevű technológia és a JBL Portable alkalmazás révén az eszközök párosíthatóak Bluetooth kapcsolaton keresztül, és hangzásuk összeadódik. Erőteljesebb hangzásélmény, nagyobb tér. Sőt, nem csupán a JBL Charge 5 alkalmas erre a funkcióra, hanem az összes JBL Portable jelölésű hangszóró is (JBL Flip, JBL Charge korábbi verziók, JBL Xtreme). A JBL Connect alkalmazás segítségével akár száznál több hangszóró kapcsolható össze, vagyis szinte a végletekig fokozható a hangzásélmény.

A JBL Charge 5 egy olyan túrahangszóró, amely miatt nem kell aggódnunk, amely megázhat, amely kissé megütődhet, amelynek nem kell a kábelét vinnünk, mert sokáig képes szólni, és ha lemerül, egyszerű USB-C forrásról feltölthetjük. Többféle vonzó színe révén a stílusunkhoz legjobban illeszkedőt választhatjuk ki. Néhányat raktárról, néhányat rendelésre.

Részletes technikai paraméterek (JBL Charge 5)

Bluetooth verzió: 5.1
Bluetooth hangátvitel: A2DP V1.3, AVRCP V1.6
Transzduktor: 52 x 90 milliméter teljes skálás sugárzó - teljesítmény: 30 Watt RMS; 20 mm magassugárzó - teljesítmény 10 Watt RMS
Frekvencia tartomány: 65 Herz - 20.000 Herz
Akku: 27 Wattórás lítiumpolimer, 3,6 Volt, 7500 milliamperóra
Akku töltési idő: 4 óra
Akku játékidő: 20 óra
USB töltés: 2 Amper, 5 Volt
Bluetooth frekvencia: 2.400-2.483 GHz
Méretek: 223 x 96,5 x 94 milliméter
Tömeg: 960 gramm
A csomagban: JBL Charge 5, USB-C kábel, idegen nyelvű leírások, magyar leírás és garanciajegy

Kettő párosított eszköz közt válthatunk, valamint támogatja a PartyBoost funkciót, amely révén több PartyBoost képességű hangszóró együtt szól.

Az új JBL Charge 5 modellek