Twelve South AirFly termékcsalád

Vezeték nélküli jeladó az analóg vagy USB-C hangforrásokhoz kettő fül- vagy fejhallgató támogatásával, a Pro verzió esetén bemeneti képességgel.

Indulóár: bruttó 13 990 Ft-tól

A vezeték nélküli fül- és fejhallgatók világában még mindig sokszor találkozunk olyan forrásokkal, amelyek nem adnak ki vezeték nélküli hangot, csupán egy klasszikus minijack kimenet található rajtuk. A Twelve South ebbe az élethelyzetbe igyekezett belesűríteni a zeneélményt AirFly nevű kiegészítőjével, amely révén bármely analóg forrásból létrehozhatunk AirPods kompatibilis Bluetooth hangforrást. A termék váratlan sikere nyomán néhány hónap alatt egy teljesen új termékcsalád született meg, amelyek mindegyike képes immáron kettő darab fül- vagy fejhallgató csatlakoztatására, született egy USB-C változat a Mac és iPad Pro felhasználók könnyed hang szétosztására kétfelé, illetve egy Pro változat, amely hang beviteli képességgel is rendelkezik! 

A Twelve South számára az inspirációt egy repülőút jelentette, amikor is a repülőn lévő műsort nem volt lehetőség az AirPods fülhallgatón keresztül hallgatni. A megoldást ez a helyzet hozta: egy minijack kimenetre csatlakoztatható aprócska kiegészítő, amely az analóg forrásból Bluetooth vezeték nélküli digitális jelet hoz létre, amelyet a fülhallgatónk irányába továbbít. A készülék természetesen nem csak a nagy távolságú repülőgépek ülésbe épített minijack aljzatára csatlakoztatható, de a tornatermi kondigépek hang kimenetére éppúgy, mint egy, a táskánkban eldugott iPod shuffle eszközre, amely így szintén képes lesz vezeték nélküli hangforrássá válni. A Twelve South AirFly Duo mindezt úgy valósítja meg, hogy kettő fül- vagy fejhallgató irányába is tudja továbbítani a jelet, vagyis útitársunk is hallgathatja ugyanazt a filmet, ugyanazt a zenét, vagy éppen a gyermekek az autó hátsó ülésén úgy hallgathatják kedvenc meséjük hangját, hogy a szülők közben társaloghatnak az első üléseken.

A Twelve South AirFly együttműködik bármely Bluetooth fülhallgatóval, és az iparág legjobbjának számító Qualcomm technológiát, az aptX szabványt támogatja Bluetooth 4.1 keretrendszeren keresztül. Az USB-C kábellel tölthető termék egy feltöltéssel modelltől függően 16 vagy 20 óra üzemidőre képes, amely elegendő bármely népszerű vezeték nélküli fejhallgatóval vagy fülhallgatóval való együttműködésre. Az USB-C változat a forrásról töltést is képes felvenni, vagyis nem merül le használat közben. A szállítást mini utazózsák segíti, amely része a termék csomagjának. 

A használat roppant egyszerű: a hangforrásba csatlakoztatva az egységet meg kell nyomnunk a párosítás gombot. Az AirPods fülhallgatókat vissza kell helyeznünk a töltő tokjukba, és annak nyitott fedele mellett a hátoldali párosítás gombot nyomva tartani addig, amíg a két fülhallgató között gomb nem kezd fehéren villogni. A sikeres párosítás esetén az AirPods tokon lévő fény zöldre vált, az AirFly LED fénye pedig fehéren világít, majd kialszik. Az AirPods fülhallgatóval a kapcsolat párosítást követően automatikus. A kapcsolat rövid idő alatt létrejön a forrás és a cél között. 

Tipp: A párosítás során célszerű az eszközöket közel rakni egymáshoz, hogy biztosan egymással kezdjenek el kommunikálni. A gyakorlati teszt során csak akkor tapasztaltunk zavart, amikor meglehetősen sok Bluetooth eszköz volt kéznél, így segíthet, ha ezek számát a párosítás ideje alatt minimalizáljuk.

A termék kapcsán fontos paraméter, hogy késés gyakorlatilag nincsen, így a hangélmény nem csak zenékhez, hanem filmekhez is kiváló. A Twelve South AirFly jóvoltából nem szükséges lemondanunk a vezeték nélküli élményről akkor sem, ha a forrás nem tud Bluetooth jelet küldeni, hiszen a legegyszerűbb analóg minijack forrásból is vezeték nélküli jel áll a rendelkezésünkre. 

A Twelve South reagált arra a problémakörre is, hogy az iPad Pro modelleken már nincsen analóg minijack kimenet, és megalkotta az AirFly USB-C terméket. Ez ugyanazt teszi, mint az AirFly Duo, vagyis két kliens részére szolgáltat Bluetooth hangot, ám azzal a különbséggel, hogy hangforrása USB-C. Ennek köszönhetően feltöltődik az USB-C kapuról. Ez a termék akár a Mac-kel is használható, és egyszerű módon van lehetőségünk kettő Bluetooth hangtechnika felé továbbítani ugyanazt a hangot, például egy filmnézés esetén.

A Twelve South AirFly Duo és az AirFly USB-C 20 óra akkumulátor időt biztosít egy feltöltéssel. Töltésüket a mellékelt USB-C USB-A kábellel tudjuk végrehajtani. 

A legnagyobb ugrás a termék eredeti kiviteléhez képest azonban a Twelve South AirFly Pro, amely amellett, hogy két kliens számára képes hangot továbbítani, képes teljesen megfordítva is üzemelni, vagyis befelé szállítani Bluetooth hangot. Ha például bérelt autóban szeretnénk navigáció hangját megjeleníteni vagy motorcsónakban zenét hallgatni, az AUX bemenet használatával erre lehetőségünk van, ám manapság egy iPhone készülékről AUX bemenetre átjutni kissé adapter igényes művelet. Az AirFly Pro azonban ezt megoldja, és képes arra, hogy az iPhone, iPad, iPod touch vagy Mac által kiadott Bluetooth hangot egy AUX bemeneten át a hangtechnika irányába eljuttassa, így megszólaltatva a készülékről érkező hangot. Így céges autóban vagy számos egyéb környezetben is könnyedén tudjuk a saját zenénket hallgatni

Részletes technikai paraméterek

AirFly Duo
Analóg minijack kapcsolatról képes kettő Bluetooth eszközre hangot továbbítani.
20 óra akkumulátor időt biztosít
USB-C kábelen keresztül töltődik
57 x 25,5 x 11 milliméter méretű
15,3 gramm tömegű

AirFly USB-C
USB-C kapcsolatról képes kettő Bluetooth eszközre hangot továbbítani.
20 óra akkumulátor időt biztosít
USB-C kábelen keresztül töltődik
57 x 25,5 x 11 milliméter méretű
16 gramm tömegű

AirFly Pro
Analóg minijack kapcsolatról képes kettő Bluetooth eszközre hangot továbbítani.
Bluetooth forrásból képes analóg minijack bemenetre (AUX) hangot továbbítani.
16 óra akkumulátor időt biztosít
USB-C kábelen keresztül töltődik
Kulcstartóra rögzíthető
57 x 25,5 x 11 milliméter méretű
15,3 gramm tömegű

Minden termék kompatibilis az AirPods és AirPods Pro fülhallgatókkal, az Apple Beats Bluetooth termékcsaládjával, valamint a piacon elérhető szinte bármely Bluetooth fülhallgatóval, mint a Bose, Sony, JBL, Harman/Kardon, Sony és egyéb gyártók termékei.