FiiO FW5 HiFi TWS Bluetooth fülhallgató mikrofonnal

AK4332 DAC, DLC, 1 DD + 2 BA meghajtó, Bluetooth 5.2: LHDC és AptX Adaptive kodek támogatás

Indulóár: bruttó 3990 Ft-tólA FiiO FW5 a mozgás szabadságával ajándékoz meg. Fülbe dugható hangszórói vezeték nélkül fogadják a lejátszóból érkező dallamokat.

Az FW5 fülhallgatót ugyanaz az audiofil tervező csapat készítette, mint a vezetékes FH9 fülhallgatót. A kiváló hangminőség mellett a kényelem és a használhatóság is fontos tervezési szempont volt.

A FiiO FW5 felső kategóriás chipkészlete minőségi ugrást jelent a megszokott TWS fülhallgatókhoz képest:

A Qualcomm cég QCC5141 Bluetooth chipje dupla DPS-szel és két maggal precíz munkát végez. A v5.2-es Bluetooth-t támogató chip a legújabb LHDC és AptX Adaptive kodekek mellett a korábban alkalmazott kodekeket is ismeri, így a régebbi lejátszókkal is stabil kapcsolatot biztosít. 

A Qualcomm cég Snapdragon Sound tanúsítványa  a bizonyíték arra, hogy a Bluetooth-on át is elérhető a kimagasló hangzás.

Az FW5-ben a digitális-analóg átalakítást a japán AK4332-es DAC chipek végzik. Az AK chipek méltán híresek a kiváló torzítási és jel-zaj viszony paramétereikről.

A hangok megszólaltatásáért oldalanként 3 hangkeltő felel: a mély és közép tartományban egy 10 mm-es DLC (gyémánt jellegű karbon) membrán, melyet poliuretán szigetelés vesz körül, így tökéletesítve a gyors és rugalmas mozgást és csökkentve a nem lineáris torzításokat. Az N50-es neodímium mágnesek is hozzájárulnak a nagyobb dinamikához és a teljesebb hangzáshoz. 

A magas tartományt oldalanként 2 darab Knowles lengőnyelves hangkeltő szólaltatja meg tisztán, részletezően.

A fülhallgatók formáját gondos tesztelés során csiszolták tökéletesre. A megfelelő szilikon fülilleszték kiválasztásával hosszú távon is kényelmesen hordható, tiszta hangzású fülhallgatót kapunk. Az IPX4-es, cseppálló kivitel ellenáll az esőnek és az izzadságnak is.

Az FW5-be rejtett, oldalanként 2 darab mikrofon segítségével hívásokat fogadhatunk vagy kezdeményezhetünk, ha a telefonnal használjuk az FW5-öt. A cVc 8.0 zajszűrőnek köszönhetően a beszélgető partner tisztán fogja érteni a beszédet akkor is, ha zajos környezetben zajlik a beszélgetés.

Az FW5-ön elhelyezett, fizikai gombok segítségével beállíthatjuk a kívánt hangerőt, elindíthatjuk vagy megállíthatjuk a lejátszást, hívásokat fogadhatunk vagy utasíthatunk el.

A FiiO FW5 fülhallgató kb. 7 órán át használható egyetlen töltéssel. A töltő tokban bármikor újra tölthető a fülhallgató. A 380 mAh-s, lítium-polimer akkumulátorral ellátott tok 21 órányi kapacitással rendelkezik, utána USB-n keresztül tölthetjük fel azt újra. A töltés állapotáról a tokon található LED sor ad visszajelzést. A fülhallgatókon elhelyezett ledek a párosítási állapotról adnak tájékoztatást.

A FiiO FW5 fülhallgatóhoz  ingyen letötlhető a FiiO Control App és/vagy a FiiO Music app, hogy elvégezhessük a kívánt finomhangolásokat, például a  balanszt. 

Az FW5-tel nincs több összegubancolódott kábel, mindenbe beleakadó vezeték. Használható sportoláshoz, vezetéshez, otthonra vagy az irodába. 


A csomag tartalma:

- FiiO FW5 fülhallgató
- USB-C töltő kábel
- Tároló tok töltő funkcióval
- Szilikon fülilleszték készlet
- Tisztító ecset
- Használati  útmutató 

A gyártó oldala:

https://www.fiio.com/fw5

Az FW5 fülhallgató megvásárolható az iJoe.hu AAR és FiiO szaküzlettől.Részletes technikai paraméterek

Hangkeltő: Oldalanként egy 10mm-es, DLC membrán és 2 Knowles lengőnyelves hangkeltő
Mikrofon: Van, oldalanként 2 db
Tömeg: 2 x 6.4 gramm + 44.4 gramm (tok)
A termék műszaki adatai
Jel/zaj viszony (SNR): ≥106dB (dbA)
Torzítás (THD+N): <0.0016%(1kHz/32Ω)
Bluetooth: BT5.2 (LHDC, AptX Adaptive, AptX, SBC, AAC...)
Chipkészlet: DAC: AK4332 Bluetooth: QCC5141
Áramellátás: 65 mAh (fülhallgató) 380 mAh Li-Poly akkumulátor (tok), 7 óra (fülhallgató) 21 óra (tok) használati idő