FiiO FH7S IEM fülhallgató

Luxus kategóriás, hibrid fülmonitor Knowles lengőnyelves hangkeltőkkel

Ár: bruttó 184 990 Ft


Az FH7s fülhallgató létrehozásakor arra törekedtek a FiiO fejlesztő csapatának tagjai, hogy a csúcs modell, az FH9 dinamikus hangzását adják vissza egy kedvezőbb árú termékkel, minőségbeli kompromisszumok nélkül. Így született meg az FH7 utódjaként az FH7s. 

A FiiO FH7s ergonómikus háza alumínium ötvözetből készül: precíz CNC munkaállomásokon nyeri el a végleges formáját. A sci-fi filmek által ihletett, futurisztikus házban oldalanként 5 hangkeltő dolgozik.

Az FH7s egyik újdonsága a FiiO továbbfejlesztett nyomáskiegyenlítő rendszere: a félig nyitott kialakítás szellőző nyílásain át távozik a membrán mozgásából eredő túlnyomás. Ez a megoldás a tiszta hangzás mellett a dobhártya védelmét is szolgálja

Hangkeltők

A mély hangokat az FH9 modellben is alkalmazott, második generációs, 13.6 mm-es DLC (diamond like carbon) membrán szólaltatja meg. A membrán közelében elhelyezkedő S.Turbo v2.0 hangcsatorna kiemeli a mély hangokat, kiszűri a magas felharmonikusokat. 

A lengőnyelves hangkeltők specialistája, a Knowles a FiiO csapatával együtt dolgozta ki az FH7s lengőnyelves (balanced armature) hangkeltő összeállítását: A közép tartományt egy-egy DFK pár szólaltatja meg, a magas hangokért pedig az FH9-ben megismert, extra tiszta hangzású SWFK-31736 pár felel. 

A hangszóró házban lévő, keskenysávú szűrő kiszűri a mély és a közép tartományok átfedéséből adódó, belső rezonanciák káros hatásait. 

Illesztékek

A csomagban megtalálható, cserélhető hangcsövek segítségével kialakíthatjuk a zenei ízlésünknek megfelelő hangzást. A piros basszus,  a zöld magas, fekete kiegyensúlyozott megszólaláshoz lett hangolva.

A fül illesztékek gazdag palettájából a számunkra legkényelmesebb párt választhatjuk, hogy a zenehallgatás maximálisan élvezetes legyen. Az FH7s fülhallgató tartozékai között megtalálható a FiiO HS18 fülilleszték készlet is: a szilikon harangok vastagsága mindössze 0.4 mm, hogy szinte észrevehetetlen legyen, hogy van valami a fülünkben. 

Kábel

A zene tisztasága szempontjából kiemelt szerepe van a fülhallgató analóg kábelének. A FiiO FH7s kábele ezüst bevonattal ellátott, mono kristályos rézből készült. A 8 x 19 - összesen 152 -elemi szálon torzításmentesen halad végig minden zenei részlet. A kábelt védő, áttetsző TPU borítás megakadályozza az ezüst bevonat oxidációját. A színtartó anyag UV hatására sem színeződik el. (A kábel külön is megtalálható a FiiO termékek között LC-RC néven.)

Csatlakozók

A kábel egyik végén lepattintható MMCX csatlakozók vannak. A csatlakozásnál alkalmazott színkódok megkönnyítik az oldalak azonosítását. (Piros - jobb, kék - bal) A rozsdamentes acél csatlakozók dőlésszögének kialakítását számos felhasználói teszt előzte meg, hogy a kábel elvezetése kényelmes legyen.

A kábel másik végén a FiiO felsőkategóriás fülhallgatóinál megismert, cserélhető csatlakozó van. A lejátszó kimenetétől függően választhatjuk a hagyományos, 3.5 mm-es jack csatlakozót, vagy a 4.4 mm-es, szimmetrikus csatlakozót, amelyek a csomagban megtalálhatóak.

A fenti tartozékok mellett tároló doboz, tisztitó kefet és további hasznos kellékek találhatóak a csomagban.

A FiiO FH7s fülhallgatót a Japan Audio Society HiRes Audio minősítéssel jutalmazta.


A csomag tartalma

- FiiO FH7s fülhallgató lecsatolható FiiO LC-RC kábellel
- 3 pár szűrő (hangcső)
- Fülillesztékkészlet
- FiiO HB5 tároló doboz
- FiiO SK1 mágneses kábel rendező
- Tisztító ecset
- 3.5 és 4.4 mm-es csatlakozók
- MMCX szétszedő eszköz

A gyártó oldala:

https://www.fiio.com/fh7s

A FH7S fülhallgató megvásárolható az iJoe.hu AAR és FiiO szaküzlettől.

FiiO FH7S IEM fülhallgatóÜzletünkben kipróbálható

Luxus kategóriás, hibrid fülmonitor Knowles lengőnyelves hangkeltőkkel
Termék részletei
Azonnal átvehető
Mennyiség:

145 661 Ft + áfa

Bruttó 184 990 Ft


Részletes technikai paraméterek

Teljesítmény: 100 mW
Frekvencia átvitel: 10 Hz - 40 kHz
Impedancia: 18 Ω
Hangkeltő: oldalanként egy 13.6 mm-es DLC membrán + négy Knowles lengőnyelves hangkeltő
Távirányító: Nincs
Mikrofon: Nincs
Érzékenység: 104 dB/mW
Tömeg: 9 gramm fülhallgatónként (kábel nélkül)
Kábel hossza: 120 cm
Csatlakozók: 3.5 mm jack, 4.4 szimmetrikus, MMCX