FiiO BTA30 Pro - asztali Bluetooth adó-vevő

A FiiO BTA30 Pro olyan tisztán viszi át a hangot Bluetooth-on keresztül, mintha vezetéket használnánk.

Ár: bruttó 59 990 Ft A BTA30 Pro egy univerzális asztali  eszköz, melyet három fő feladatra használhatunk:

1. Bluetooth vevő
2. Bluetooth adó 
3. D/A átalakító

Bluetooth vevő - BT RX

Ebben a módban a Bluetooth képes hangforrásból (okostelefonból, tévéből, számítógépből stb.) Bluetooth kapcsolaton keresztül érkezik a hang a BTA30 Pro-ba. A BTA30 Pro analóg vonali vagy digitális optikai/koaxiális kimenetét csatlakoztathatjuk egy erősítőhöz vagy aktív hangfalhoz. A BTA30 Pro két forrást tud párhuzamosan kezelni. A két párosított eszköz közül azt használja aktuális forrásként, amely felől zenei jelfolyamot érzékel. Két aktív jelfolyam esetén csak akkor vált a második forrásra a BTA30 Pro, ha az elsőn megáll a jelfolyam, és fordítva.

Bluetooth adó mód – BT TX

A BTA30 Pro vezetékes összeköttetésen keresztül fogadja a digitális formátumú zenei jelet, és Bluetooth kapcsolaton keresztül továbbítja azt egy vagy két Bluetooth fogadására képes fülhallgatóhoz vagy külső hangrendszerhez. Ha két Bluetooth eszközt csatlakoztatunk a BTA30 Pro-hoz, akkor mindkét vevőn egyszerre hallható a BTA30 Pro-ból származó hang. (Pl. a tévéből származó műsort két Bluetooth fejhallgatóval egyszerre élvezhetjük.)

Vezetékes D/A átalakító mód - DAC

A BTA30 Pro optikai, koaxiális vagy USB kábelen  keresztül fogadja a digitális jelfolyamot a lejátszó felől (ami akár egy számítógép is lehet). A digitális-analóg átalakítást követően az analóg jel a BTA30 Pro vonali (line-out) kimenetén jelenik meg. Az RCA csatlakozón keresztül egy külső erősítőhöz (pl. szobai hangrendszerhez) továbbíthatjuk a BTA30 Pro által dekódolt, analóg hangjelet. A BTA30 Pro átalakítási képessége az alkalmazott bemenettől függ: koaxiális bemeneten 384 kHz/24 bit (DSD128), optikai bemeneten  96 kHz/24 bit, USB bemeneten pedig  384 kHz/32 bit (DSD256) minőségben működik az átalakítás.

A FiiO BTA30 Pro külső eszköz (pl. okostelefon) használata nélkül csatlakoztatható a FiiO BTR  sorozatú adapterekhez egy pár nyomógomb nyomva tartásával. (BTR3K, BTR5 stb.)

A BTA30 Pro fém háza az elegáns megjelenés mellett az elektromágneses árnyékolásért is felel.

A házhoz csatlakozó, külső antenna ideális körülmények között akár 30 méteres kör lefedésére képes.

A Bluetooth átalakításról a Qualcomm CSR8675-ös chip gondoskodik. A Bluetooth v5.0 szabvány gyorsabb, stabilabb kapcsolatot eredményez, mint a korábbi Bluetooth verziók.

A FiiO BTA30 Pro adó és vevő irányban is támogatja a legmodernebb, legtisztább átviteli protokollokat, így az LDAC-ot és az AptX-HD-t, de a hagyományos, régebbi eszközökkel kompatibilis átviteli módokon is képes kommunikálni.

Az ES9038Q2M-es DAC chip az azt körülvevő film kondenzátorokkal tökéletes digitális-analóg átalakítást végez, hogy a végeredmény tökéletes, élő koncert minőségű legyen.

Az aktuális dekódolási minőségről a BTA30 Pro előlapján található jelzőfény színe ad tájékoztatást.

Az Apple és androidos eszközökre letölthető FiiO Music App és a FiiO Control App segítségével finomhangolhatjuk a BTA30 Pro működését. A kodekek engedélyezése vagy letiltása mellett pl. a hangerőt is szabályozhatjuk az okostelefonról.

Hangerő szabályozásra a BTA30 Pro előlapján található, finoman állítható potméter is használható. Az ADC görbe rekonstrukcióval felvértezett potméter tökéletes együttfutást eredményez a két oldal között. Az analóg és a digitális kimeneteket egyaránt beállítja a hangerőszabályozó.

Japan Audio Society a tökéletes hangminőséget HiRes Audio és HiRes Audio Wireless minősítésekkel jutalmazta.


A FiiO BTA30 Pro asztali Bluetooth adó-vevő és DAC megvásárolható az iJoe.hu AAR kereskedéstől és FiiO referencia üzlettől.

A gyártó oldala: 

https://www.fiio.com/bta30pro

A csomag tartalma: 

  • FiiO BTA30 Pro átalakító

  • USB kábel (Type-C)

  • Sztereó RCA-RCA analóg összekötő kábel

  • Antenna

Részletes technikai paraméterek

Jel/zaj viszony (SNR): 118 dB
Torzítás (THD+N): 0.001%
Bluetooth: BTv5.0 (AAC/SBC/aptX/aptX LL/ aptX HD/LDAC)
Chipkészlet: DAC: ES9038Q2M,USB: XMOS XU208 , BT: CSR8675,DSP: CT7302EL
Méret: 120 mm x 55 mm x 25.8 mm (Antenna magasság: 94.4 mm)
Tömeg: 145 g