FiiO BR13 Bluetooth vevő és DAC

Asztali Bluetooth vevő és hangkártya, USB-C, optikai és koaxiális audio csatlakozással

Ár: bruttó 24 990 Ft


A FiiO BR13 a vezeték nélküli átvitel kényelmével ajándékoz meg.

A fotelban ülve küldhetjük a telefon vagy egyéb hordozható eszköz hangját a szobai hangrendszerre. A v5.2-es Bluetooth szinte olyan tisztán viszi át a hangot Bluetooth-on keresztül, mintha vezetéket használnánk.

Bemenetek

  • Bluetooth

  • USB

  • Optikai SPDIF

  • Koaxiális SPDIF

Kimenetek

  • Vonali (line-out)

  • Optikai SPDIF

  • Koaxiális SPDIF

Üzemmódok

A BR13 számos felhasználási módra alkalmazható.

1. Bluetooth vevő
2. USB DAC
3. SPDIF fogadó
4. SPDIF Bypass

Bluetooth vevő - BT RX

Ebben a módban a Bluetooth képes hangforrásból (okostelefonból, tévéből, számítógépből stb.) Bluetooth kapcsolaton keresztül érkezik a hang a BR13-ba. A BR13 analóg vonali vagy digitális optikai/koaxiális kimenetét csatlakoztathatjuk egy erősítőhöz vagy aktív hangfalhoz! A BR13 két forrást tud párhuzamosan kezelni. A két párosított eszköz közül azt használja aktuális forrásként, amely felől zenei jelfolyamot érzékel. Két aktív jelfolyam esetén csak akkor vált a második forrásra a BR13, ha az elsőn megáll a jelfolyam, és fordítva.

USB fogadás

A BR13 USB bemenetére egy USB Audio kimenettel ellátott eszköz (számítógép, DAP stb.) felől érkezik a digitális jelfolyam. A BR13 elvégzi a digitális-analóg dekódolást, majd a vonali kimenetén teszi elérhetővé az analóg jelet, vagy a koaxiális/optikai SPDIF kimenetén a digitális kimeneti jelet.

SPDIF fogadás

A BR13 az optikai vagy a koaxiális SPDIF bemenetére csatolt jelet dekódolja, majd megjeleníti a fent leírt kimeneteken.

SPDIF bypass

SPDIF bypass módban a BR13 nem változtat a bejövő jelfolyamon. Az optikai vagy koaxiális bemenetén fogadott jelet változatlan formában továbbítja az optikai vagy koaxiális kimenetére.


Az analóg vonali kimenetet egy szobai hangrendszer vonali bemenetére csatlakoztathatjuk. A digitális kimenetek a külső hangrendszerek SPDIF bemenetére köthetőek.

A BR13 fém háza az elegáns megjelenés mellett az elektromágneses árnyékolásért is felel.

A házhoz csatlakozó, külső antenna ideális körülmények között akár 30 méteres kör lefedésére képes.

A Bluetooth átalakításról a Qualcomm QCC5125-ös chip gondoskodik. A Bluetooth v5.2 szabvány gyorsabb, stabilabb kapcsolatot eredményez, mint a korábbi Bluetooth verziók.

A FiiO BR13 támogatja a legmodernebb, legtisztább átviteli protokollokat, így az LDAC-ot és az AptX-HD-t, de a hagyományos, régebbi eszközökkel kompatibilis átviteli módokon is képes kommunikálni. (LDAC, aptX, aptX Adaptive, AptX LL, aptX HD, AAC, SBC) 

Az ES9018K2M-es DAC chip az azt körülvevő áramköri elemekkel tökéletes digitális-analóg átalakítást végez, hogy a végeredmény tökéletes HiFi hangzást biztosítson. Az analóg hangjelet egy TPA1882 erősíti a kívánt jelszintre.

A FiiO BR13 HiFi architektúrája zaj és zavarmentes. A BR13 az alacsonyabb mintavételezésű anyagokat felskálázza 96 kHz/24 bit minőségűre, hogy az élmény még felemelőbb legyen.

Az aktuális dekódolási minőségről a BR13 előlapján található LCD kijelző ad tájékoztatást. A kijelzőn számos további információ is megjelenik. 

A kijelző mellett elhelyezett gombokkal vezérelhetjük a hangerőt és elvégezhetjük a menüben a szükséges beállításokat is.

Az Apple és androidos eszközökre letölthető FiiO Music App és a FiiO Control App segítségével finom hangolható a BR13 működése. A kodekek engedélyezése vagy letiltása mellett pl. beállíthatjuk a számunkra legmegfelelőbb hangzást a parametrikus equalizer (PEQ) segítségével. A telefonos appon keresztül a firmware frissítés is elvégezhető, ha szükséges.

A Japan Audio Society a tökéletes hangminőséget HiRes Audio és HiRes Audio Wireless minősítésekkel jutalmazta.

A csomag tartalma: 

  • FiiO BR13

  • USB-A Type-C kábel (1,5 m)

  • Antenna

A FiiO BR13 bármilyen USB-s tápegységgel - akár egy okostelefon töltővel - használható. (Minimális áramerősség: 1A.) 

Az EU-s irányelveknek megfelelően a terméket tápegység nélkül szállítja a FiiO.

A gyártó oldala:

https://www.fiio.com/br13

A FiiO BR13 megvásárolható az iJoe.hu AAR és FiiO szaküzlettől.

FiiO BR13 bluetooth vevő és DACÜzletünkben kipróbálható

Asztali Bluetooth vevő és hangkártya, USB-C, optikai és koaxiális audio csatlakozással
Termék részletei
Rendelhető (szállítás: 1-3 nap)
Mennyiség:

19 677 Ft + áfa

Bruttó 24 990 Ft

Részletes technikai paraméterek

Jel/zaj viszony (SNR): 114 dB
Torzítás (THD+N): 0.0006%
Bluetooth: BTv5.2 (AAC/SBC/aptX/aptX LL/ aptX HD/LDAC)
Chipkészlet: DAC: ES9018K2M, Op-amp: TPA1882, Bluetooth: QCC5125
Méret: 98x96x26.5mm
Tömeg: 135 g